Horoszkóp

Uralkodó bolygód és védőangyalod

Legnagyobb bolygóink mindennapjait angyalok felügyelik. Neked is van saját égitested, így közvetetten a bolygód védőangyala óv téged is. Segítségünkkel megtudhatod, mely angyal védi a téged legjobban befolyásoló bolygót.

Születési dátumod alapján válaszd ki uralkodó bolygódat. Előfordulhat, hogy két égitest is erőteljesen befolyásolja életed. Ebben az esetben mindkét bolygóhoz tartozó elemzést olvasd el!

 Születésed időpontja  Uralkodó bolygód
  március 21. – április 20.  Mars
 április 21. – május 20.  Vénusz
 május 21. – június 21.  Merkúr
 június 22. – július 22.  Hold
 július 23. – augusztus 22.  Nap
 augusztus 23. – szeptember 22.  Merkúr
 szeptember 23. – október 22.  Vénusz
 október 23. – november 21.  Plútó  és Mars
 november 22. – december 21.  Jupiter
 december 22. – január 20.  Szaturnusz
 január 21. – február 19.  Uránusz és Szaturnusz
 február 20. – március 20.  Jupiter és Neptun

Ha uralkodó bolygód a Nap

A Nap őrzője Mihály, aki közvetetten rád is vigyáz.

Mihály, a Dél angyala uralkodik a Nap felett és az Oroszlán jegy felett az állatjegyek között. Az egészség, a vitalitás, az energia, az erő, a kreativitás és a szervezőkészség, s természetesen a Nap védőangyala. Igazi nap lény. Megvéd a kevélységtől, az önzéstől és az egoizmustól. Hozzá kapcsoljuk az aranysárga színt és a fémek közül az aranyat, a hatos számot, az oroszlánokat és a macskaféléket. Ősi napistenségek, mint például Rá, Héliosz vagy Apollón, szintén kapcsolatban álltak vele. Az ő eleme a tűz. Mihály az ügyvezető igazgatók és vezető beosztású főnökök védőszentje. Talán ő az egyik legismertebb arkangyal, az isten és ördög közötti utolsó ellenállás vezetője, az emberiség védelmezője és az isteni fény tökéletes reflekciója.

Ha uralkodó bolygód a Hold

A Hold őrzője Gábriel, közvetetten rád is vigyáz.

Gábriel felel a Holdért és az állatjegyek közül a Rák jegyért is. Ő az egyetlen angyal, akit nevén nevez a Korán (arabul Djibril), és gyakran nőként ábrázolják. Gábriel az érzékiség, az álmok, a közérzet és egyébként mindenféle érzelem, az intuíció és a halál angyala. A hozzá kapcsolható fém az ezüst, száma a kilences, eleme a víz. Színei az ezüst és a halványlila. Állatai: farkasok, baglyok és a fülemüle. Az egyik virága a fehér liliom. Gábriellel kapcsolatban álló istenségek: Ízisz, Astarte, Artemisz és Diána, vagyis a Hold és a vadászat ősi istenei. Gábriel az orvosok, a nővérek, a szülészek, védőnők, a nevelőnők és a tanárok őrangyala. Gábriel a nyugat angyala is, a feladata, hogy a végítélet napján megfújja a kürtöt.

Ha uralkodó bolygód a Merkúr

A Merkúr őrzője Rafael, közvetetten rád is vigyáz.

Rafael, a kelet angyala szintén az ismertebb arkangyalok közé tartozik Mihállyal, Gábriellel és Uriellel egyetemben. Ő uralkodik a Merkúr felett és az Ikrek jegy felett is. Napja a szerda. Felelős a nyelvérzékért, az intelligenciáért, az írásért, a kommunikációért, az utazásért és a sebességért. Ő segít nekünk, hogy megbirkózzunk az életünkben beálló hirtelen változásokkal. Eleme a levegő, a hozzá köthető fém a higany, száma a nyolcas, színei a narancssárga és a sárga. A védelme alatt álló állatok: majomfélék és a hollófélék. Az istenségek közül hozzá köthető Hermész, Merkúr és Toth. Rafael a tolmácsok és fordítók őrangyala.

Ha uralkodó bolygód a Vénusz

A Vénusz őrzője Hagiel (Haniel), közvetetten rád is vigyáz.

Hagiel, a Vénusz és a Mérleg, valamint a Bika jegyek ura. Napja a péntek. Azt mondják, ő az egyik legszebb angyal, ő felel a bájért, a szépségért, a harmóniáért, a zenéért, a vonzalomért és a szerelemért. Segít a fájdalom enyhítésében, a szerelmesek kibékítésében és a családi kötelékek erősítésében. Eleme a levegő, féme a réz, száma a hetes, színei a rózsaszín és a zöld. A Hagielhez köthető állatok a szarvasok, a nyulak, a galambok, a fecskék és a pillangók. A vele kapcsolatban álló istenségek: Vénusz, Afrodité és Ishtár. Ő a zenészek, a színészek, a diplomaták, követek és tervezők védőangyala. Úgy tartják, hogy nevének puszta említése is véd a gonosz hatásoktól.

Ha uralkodó bolygód a Mars

A Mars őrzője Kamaél, közvetetten rád is vigyáz.

Kamaélt félik és csodálják is, ő a bátorság, a szenvedély, az akarat, de ugyanakkor a rombolás, a háború és az erőszak angyala is. Hatalmas védelmező és tanító is egyben. Kamaél uralkodik a Mars, illetve a Kos és a Skorpió jegyek felett. Napja a kedd, eleme a tűz, féme a vas, száma az ötös, színe a vörös. Hozzá köthetők a háború istenségei, mint például Mars, Arész vagy Tyr. A vele kapcsolatban álló állatok a rókafélék, a kosok, a vörösbegy, a skorpió és minden rovar, ami csíp (kivéve a méheket, amelyek Zadkielhez tartoznak). A tűzoltók, a sportolók, a sebészek és minden katona védőangyala. Kamaél segít, hogy elég erőt és bátorságot találjunk az akadályok és az ellenségek leküzdéséhez.

Ha uralkodó bolygód a Jupiter

A Jupiter őrzője Zadkiel, közvetetten rád is vigyáz.

Zadkiel uralkodik a Jupiter, valamint a Nyilas és a Halak jegyek felett. Napja a csütörtök. Azt mondják, ő volt az az angyal, aki megakadályozta Ábrahámot, hogy feláldozza fiát, Izsákot. Zadkiel az igazság, a nagylelkűség, a kegyelet, a barátság védőangyala, s ő védelmezi a bírákat, ügyvédeket, a halászokat és tengerészeket. Zadkiel eleme a tűz, féme az ón, száma a négyes, színei a kék és a bíbor. Hozzá köthető állatok: a bálnák, elefántok, hattyúk, kacsák és a méhek. A hozzá köthető istenségek mind főistenek, mint Amun, Zeusz, Jupiter, Wotan és még Jahwe is. Zadkiel vigyáz a meglehetősen világi élvezetekre is, mint a szerencsejáték vagy a lóverseny.

Ha uralkodó bolygód a Szaturnusz

A Szaturnusz őrzője Cassiel, közvetetten rád is vigyáz.

Cassiel, a Szaturnusz angyala „könnyek angyala” néven is ismert, hiszen ő felel az élet „nehéz” dolgaiért: a magányosságért, a megszorításokért, a fegyelemért, a szigorúságért, de a bölcsességért, az elfogadásért és az alázatosságért is. Ő uralkodik a Szaturnuszon és a Vízöntő jegyen is. Napja a szombat. Cassiel eleme a föld, száma a hármas, féme az ólom, színei a fekete és a lila. A hozzá kapcsolható állatok: a teknősbéka, a varjú, a hód, védőangyalként a tanárokról, a régészekről és a fogorvosokról gondoskodik. Cassiel felel a dolgok avulásáért, öregedéséért (például fosszíliák). Kapcsolatban áll az ősi Kronosz és Szaturnusz istenekkel, akik szintén az idő és a kor istenei.

Ha uralkodó bolygód az Uránusz

Az Uránusz őrzője Uriel, közvetetten rád is vigyáz.

Uriel az Uránusz angyala, ő uralja a Mérleg jegyet is. Napja a szombat (Cassiellel közösen). Ő felel a szabadságért, a hatékonyságért és az új ötletekért. Le tudja lassítani az Uránusz többnyire kellemetlen hatásait, mint az önfejűség, idegesség és rugalmatlanság. A villámlás germán istene, Tor is hozzá köthető, akárcsak a föld elem és a barna, illetve zöld színek. Uriel az észak angyala, az egyik legerősebb az arkangyalok között. Úgy tartják, Uriel az, aki ledönti a pokol kapuit a végítélet napján. Ő felel a forradalomért és a megtorlásért.

Ha uralkodó bolygód a Neptunusz

A Neptunusz őrzője Asariel, közvetetten rád is vigyáz.

Asariel uralja a Neptunuszt és Zadkiellel együtt a Halak jegyet, illetve a csütörtököt. A Neptunusz és a Plútó angyalasztrológiai szempontból annyira nem jelentős bolygók, hiszen olyan messze vannak, hogy hatásuk nem mindig ér el bennünket. Asariel felel a megérzésekért, a képzeletért, a miszticizmusért, akárcsak a csalódásért, tévedésért, hozzá kell fordulni, ha tévútra vezettek. Eleme a víz, a hozzá köthető istenségek természetesen Neptunusz és Poszeidon, a víz római-görög istenei.

Ha uralkodó bolygód a Plútó

A Plútó őrzője Azrael, közvetetten rád is vigyáz.

Azrael, a Plútó ura a Skorpió jegyet uralja (Kamaéllel együtt), napja a kedd. Ő felel a jövendölésért és a „második látásért”, enyhíti a Plútó veszélyes hatásait, mint a terrorizmus és a fanatizmus. Kapcsolatban áll az ősi Plútó, Hádész, Hel, Ozirisz és Anubisz istenekkel. Azt mondják, Azrael volt az, aki megölte az egyiptomiak összes elsőszülött gyermekét a tíz csapás során. Ezért említik időnként a „halál angyalaként” is, bár a halálért Gábriel és Cassiel felelnek, akárcsak egy másik, Tzaphkiel névre hallgató angyal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top