Horoszkóp

Ezt árulja el rólad a testbeszéded

A testbeszéd rendkívül árulkodó lehet. A gondolatokat az óvatlan mozdulatok gyorsan leleplezhetik. Hogyan olvasd a testbeszédet? Mutatjuk a legegyszerűbb módokat.

Akadnak, akik rendkívül ügyesen leplezik valódi gondolataikat. A legtöbben ugyanakkor önkéntelen mozdulatokat tesznek, ha épp nem azt mondják, amit gondolnak. Nem feltétlelnül akarnak letagadni valamit, inkább félelemből, netán együttérzésből nem azt mondják, ami valójában a fejükben jár. Persze, ha épp arról lenne szó, a hazugságokra is gyorsan fényt deríthetsz ezzel az egyszerű módszerrel.

A testbeszédet ugyanis csöppet sem bonyolult olvasni. Néhány apró trükk, és te is tudhatod, mikor mond mást a partnered, mint amit épp gondol. Használd mostantól mesteri szinten a testbeszédet.

Így jeleznek a szemek

Azt mondják a szem a lélek tükre. Nos igen, valóban szinte mindent látni benne. Amikor valaki nem szívesen néz beszélgetés közben a szemedbe, kerüli a tekintetedet, szinte biztosan takargatni akar valamit. Jelezheti ugyanakkor félelmet és idegességet is. Amikor valaki gyorsan pislog, szinte biztosan stresszt érez.

Ezt árulják el az ajkak

Az ajkak harapdálása szintén stresszre, aggódásra, szorongásra utal. Amikor valaki összehúzza az ajkait, könnyen lehet, épp próbálja a dühét kontrollálni. 

A fej mozgása szintén árulkodó

Aki fejét kissé előre tolva tartja, szinte biztosra vehető, hogy a figyelmet szeretné magára irányítani. Aki ugyanakkor oldalra döntve hallgatja, amit mondasz, figyel rád, és érdekli a felvetett téma. Aki pedig inkább lefelé hajtja a fejét, könnyen lehet, szégyent érezhet.

Ezt árulják el a karok és a lábak

Amikor valaki hátul összekulcsolt karokkal beszélget, testbeszéde elárulja, hogy bizony jócskán túlteng benne az önbizalom. Ugyanakkor, aki mellkasa előtt fonja össze karjait, védekező álláspontot vesz fel. A szorosan keresztbe tett lábak épp úgy árulkodnak a kevés önbizalomról, mint a szétterpesztett ülés az illető kitárulkozásáról. Aki pedig kopog, dobol az ujjaival vagy a lábával, a türelmetlenség vagy épp az unalom jeleit mutatja.

Testbeszéded elárulja, ha nem azt mondot, amit gondolsz
Testbeszéded elárulja, ha nem azt mondot, amit gondolsz

(Care2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top