Horoszkóp

Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Májusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj májusban szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják májusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Szabályok
Ami a megoldást hozza: Adni
Ami megszületik: Szerelem

Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Szabályok

Sok időbe telt, mire ráébredtem, mennyi szabály hemzseg a fejemben. Anélkül, hogy tudtam volna róla, az elmémben valaki mindig folyamatosan listázta, kinek, mit kellett volna másképp csinálnia. Teljesen biztos voltam benne, hogy mindent én tudok jól, és a többiek tévednek.

Először akkor figyeltem fel erre, amikor a szerelem és a párkapcsolatok dinamikájával kezdtem el foglalkozni. Rájöttem, hogy mindannyian egy komplett szabályrendszert hordozunk magunkban, és másoktól – de legfőképpen a párunktól – azt várjuk el, hogy betartsa ezeket a szabályokat. Mivel megszoktuk, hogy a mi életünket meghatározzák, úgy véljük, magától értetődő, hogy mások is eszerint élnek. Így aztán először csak meglepődünk, aztán pedig dühösek leszünk, amikor rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy a kedvesünknek esze ágában sincs betartania a szabályainkat.

Magukról a szabályokról nem teszünk említést, mert számunkra természetesek. Így, ha valaki szeretne a szabályokra épülő elvárásainknak megfelelni, akkor még ki is kell találnia őket.

Bizonyos helyzetekben egyenesen őrültnek tartjuk azokat, akik másképp működnek, mint mi. Tőlem sokan megkérdezik, amikor erről beszélgetünk, hogy vajon normális-e ez vagy az a viselkedés. A helyzet az, hogy igen: annak az embernek a számára az a normális (az a megszokott, a természetes), ahogyan ő viselkedik. Mivel az ő életében más szabályok uralkodnak, mint a miénkben, el sem tudja képzelni, mi az, ami miatt annyira felhúztuk magunkat.

Ha ragaszkodunk a szabályainkhoz, akkor igencsak megnehezítjük az életünket. Ha folyamatosan azt várjuk el a környezetünktől, hogy mindent úgy, és csak úgy tegyen, ahogy az szerintünk a legjobb, azzal csak azt érjük el, hogy a körülöttünk lévők egyre inkább gúzsba kötve érzik magukat. Távolodni kezdenek (fizikailag, érzelmileg), mert szabadok szeretnének lenni.

A szabályaidat abból ismered fel, hogy a legtöbbször egy ilyen, vagy ehhez hasonló gondolat kíséri őket:

  • Ez így természetes.
  • Ez így normális.
  • Mindig így csináltuk.
  • Mindenki így működik.
  • Ez egyértelmű.

Májusban ezért arra lesz lehetőséged, hogy nagyobb figyelemmel kövesd mindazt, amit gondolsz és mondasz. Így lefülelheted a szabályaidat, és választhatod azt, hogy szélnek ereszted őket.

Ez az időszak arra is jó, hogy kiemelkedjenek azok a szabályok, amelyekről úgy érzed, hogy a betartásuk minden körülmények között, rendkívül fontos a számodra. Ezekkel aztán az lesz a dolgod, hogy képes légy szavakba önteni, és elmondani őket azoknak, akik fontosak neked. Így nekik nem kell gondolatolvasóvá válniuk, hanem szabadon dönthetnek arról, hogy tudnak-e, akarnak-e ezekkel a szabályokkal együtt élni.

2. lap: Adni

Amikor boldog, harmonikus párkapcsolatban akarsz élni, a szabályok azért is számítanak nehezítő körülménynek, mert arról szólnak, hogy mi az, amit a másiktól kapni szeretnél. A szabályokkal azt várod el a partneredtől, hogy

  • mindig kiszámítható legyen;
  • tegye azt, amit mondasz;
  • viselkedjen úgy, ahogy elvárod tőle; vagyis

folyamatosan tartsa rajtad a figyelmét, és azon, hogy te mit szeretnél. Ettől azonban ő úgy érzi, hogy nem lehet önmaga. Úgy érzi, valaki mássá kell válnia ahhoz, hogy a kapcsolatotok működni tudjon.

A furcsa ebben az, hogy a kapcsolatunk valóban akkor lesz harmonikus, ha figyelünk a másikra, és megadjuk neki, amire vágyik. Ennek azonban belülről kell fakadnia. Nem működik akkor, ha állandóan azt érezzük, hogy ez egy elvárás, aminek meg kell felelnünk.

Szóval májusban – ahelyett, hogy arra figyelnél, vajon betartják-e a szabályaidat – kezdj el arra fókuszálni, vajon mit adhatnál a partnerednek, illetve azoknak, akik fontosak neked.  Mit tudsz róluk? Mire lenne szükségük?

  • Együtt töltött időre?
  • Több figyelemre?
  • Egy ölelésre?
  • Esetleg egy levélre vagy egy telefonhívásra, amelyben elmondod, mennyire szereted őket?
  • Vagy néhány kedves gesztusra?
  • Talán egy apró ajándékra?

Gondold végig: mitől éreznék magukat igazán otthon a társaságodban? Az otthon ugyanis legtöbbünknek egy olyan helyet jelent, ahol

  • biztonságban vagyunk;
  • lazíthatunk;
  • nem kell elvárásoknak megfelelnünk;
  • önmagunk lehetünk;
  • kényelembe helyezhetjük magunkat;
  • pihenhetünk;
  • letehetjük a szerepeket, feladatokat, megoldandókat.

A májusi energiák ezért azt támogatják, hogy nyitottabban tudj a kedvesedhez fordulni, illetve mindenki máshoz is, aki fontos neked. Úgy, mintha ezt mondanád nekik: érezd otthon magad nálam. Szívesen látlak, és szeretnélek elhalmozni mindazzal, ami örömet okoz neked.

3. lap: Szerelem

Nekem az okozott nagy örömet, amikor ezt a lapot májusra kihúztam. Az én hitrendszeremben a május egyébként is a szerelem hónapja. Ez az az időszak, amikorra begyógyítottuk azokat az érzelmi sebeket, amelyekre az elmúlt egy évben kellett ránéznünk. Elengedtünk mindent, ami már nem táplál, és megálmodtuk új, szerelemmel teljes életünket. Mint a medve, előbújtunk téli barlangunkból, és elkezdtük megteremteni mindazt, amire vágyunk. Már túl vagyunk a szeszélyes április érzelmi hullámzásain, és készen állunk a szerelemre.

Ne gondold azt, hogy a szerelemhez mindenképpen szükséged van egy másik emberre. Sőt, a kapcsolatod a kedveseddel akkor lesz igazán harmonikus, ha alapvetően szerelmes vagy önmagadba és az életedbe, így nem tőle várod, hogy boldoggá tegyen. Nem azért vagy vele, mert szükséged van rá, hanem azért, mert a kapcsolatotok még magasabbra emel mindkettőtöket.

Használd hát a májust arra, hogy felszítsd magadban a szerelem tüzét, függetlenül attól, hogy kapcsolatban vagy-e, vagy sem. A lehető leggyakrabban állj meg, és kérdezd meg magadtól:

  • Most, ebben a pillanatban hol van bennem a szerelem?
  • Mi az, amibe (vagy akibe) már most is szerelmes vagyok?
  • Mi az, amitől pontosan úgy kezd szárnyalni a szívem, mint amikor szerelmes vagyok?

 

Ez a legalkalmasabb időszak arra is, hogy feleleveníts egy olyan szokást, amelyet korábban talán alkalmaztál, de mostanában megfeledkeztél róla: a nap végén írd össze az örömeidet és mindazt, amiért hálás vagy. Vedd elő a naplódat (vagy egy egyszerű füzetet, esetleg néhány papírlapot), és mondd el magadnak: Minden napban van valami jó. Ma mi volt az? Aztán írd le az érkező válaszokat.

Májusban tehát fordítsd a figyelmedet arra, amit szeretsz magadban, másokban és a világban. Minden egyes napon emlékeztesd magad ezekre. Így nyílik ki fokozatosan a szíved, és így állsz egyre inkább készen arra, hogy a napjaidat egyre nagyobb mértékben kitöltse a szerelem.

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

 

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top