Horoszkóp

10 dolog, amit mindenki elhisz, pedig valójában hazugság

Itt az ideje, hogy leleplezzük azokat a rögzült gondolatokat, amikre hajlamosak vagyunk nagy igazságokként gondolni!

Az életünk során akaratlanul is beleesünk abba a hibába, hogy gondolkodás nélkül jónak vagy rossznak fogadjunk el olyan állításokat, amikről valakik valamikor eldöntötték, hogy feltétel nélkül igazak. Ezek a berögzülések dobozként zárnak be minket, és akadályoznak abban, hogy megtapasztaljuk a boldogságot. Most azonban lerántjuk róluk a leplet!

 

1. számú hazugság: Egyedüllét = magány

Az egyedüllét nem egyenlő a szomorúsággal, ahogy egy kapcsolat sem egyenlő a boldogsággal. 

2. számú hazugság: A boldogság akkor érkezik, mikor minden álmod valóra vált

boldogság nem azt jelenti, hogy minden kívánságod teljesült. Boldog akkor vagy, amikor azt, amit elértél, vagy ami adatott, maximálisan tudod értékelni, és meg tudod becsülni.

3. számú hazugság: A fájdalom szemmel látható dolog

Soha ne becsüld alá a másik fájdalmát azért, mert nem tartod elég tragikusnak. Mindenki a maga életében, a maga körülményeihez és értékeihez mérten éli meg a boldogságot és a fájdalmat egyaránt. 

4. számú hazugság: Az életet meghatározott módon kell élni

Az emberek élete nem ugyanabban a mederben folydogál. Van, akié egy csordogáló patakhoz, másé pedig egy áramló folyamhoz hasonlít. Ne érezd rosszul magad, amiért nem állsz be a sorba!

5. számú hazugság: Mind lennünk kell valamilyennek

Ugyanez igaz a személyiségedre is: csak azért, mert valakik valahol lefektettek bizonyos elvárásokat, neked nem kell azokat magadra érvényesnek tartanod. 

6. számú hazugság: Csak a kiváltságosok élhetnek nagyszerű életet

Az előtted álló napra ugyanúgy nagyszerűként gondolhatsz, ha egy yachton vagy ha egy garzonban ébredsz. Csak a hozzáállásodon múlik.

7. számú hazugság: A nehéz időszakok szükségtelenek

Tévedés azt gondolni, hogy a nehéz időszakok csak azért vannak, hogy megkeserítsék az életet. Általuk igenis sokkal szebbek lesznek a könnyű és boldog idők.

8. számú hazugság: Erősnek lenni egyet jelent azzal, hogy nem érzed a fájdalmat

Ez inkább azt jelenti, érzéketlennek lenni. Erősek akkor vagyunk, ha tudjuk kezelni a fájdalmat, és fel tudunk állni, amikor a padlóra kerülünk.

9. számú hazugság: Megjátszhatod

Az olyan fajsúlyos szavak mögött rejtőző érzelmeket, mint a Szeretlek, a Bocsáss meg, vagy a Köszönöm, nem tudod tettetni.

10. számú hazugság: Az álmodozás időpocséklás

Az álmodozás ugyanúgy az életünk része, mint a józanság. Ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat fedezhess fel az életben, nagyokat is kell álmodnod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top