Horoszkóp

Igazából szerelem – áprilisi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Áprilisi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj áprilisban szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják áprilisban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Hűtlenség
Ami a megoldást hozza: Önszeretet
Ami támogat: Gyengédség

Igazából szerelem – áprilisi szerelmi előrejelzés

1. lap: Hűtlenség

A hűtlenség szóról valószínűleg az jut eszünkbe legelőször, amikor a kedvesünk hűtlen hozzánk: elhagy, vagy megcsal minket. Hűtlenségnek észleljük azt is, amikor cserbenhagynak: amit valaki megígért, végül nem tartotta be, vagy egy közös projektben nem végezte el a rá eső részt, amiben megállapodtunk. Vádolhatjuk hűtlenséggel a családunk tagjait, vagy a barátainkat is olyankor, amikor számítunk tőlük valamire, ám az végül mégsem történik meg.

Ha rendszeresen tapasztaljuk, hogy hűtlenek hozzánk, és ez minden alkalommal mélyen fel is zaklat minket, akkor érdemes fontolóra vennünk, hogyan tükrözi mindez a bennünk zajló folyamatokat. A legjobb megfogalmazást erre A csodák tanításában találtam:

“Ne feledd, hogy amikor találkozol valamely testvéreddel, szent találkozás az. Amilyennek őt látod, olyannak látod önmagadat is. Ahogyan vele bánsz, úgy bánsz önmagaddal is. Amit róla gondolsz, azt gondolod magadról is. Soha ne feledkezz meg erről, mert testvéreidben vagy felleled, vagy elveszíted önmagad.” (Törzsszöveg. 8. III. 4.)

Tehát, ha gyakran tapasztalsz hűtlenséget magad körül, és ez mélyen felháborít, akkor érdemes megválaszolnod az alábbi kérdéseket:

  • Mihez vagy kihez vagyok hűtlen?
  • Mi az, amit megígérek, és nem tartom meg?
  • Hogyan vagyok hűtlen önmagamhoz?
  • Milyen helyzetekben hagyom cserben magam?
  • Rendszeres a kapcsolatom belső gyermekemmel, vagy már rég magára hagytam őt?

Azután pedig nézz rá arra, hogy vajon elítéled-e azokat, akik hűtlenek. Ha elítéled őket és haragszol rájuk, akkor ugyanígy érzel magaddal szemben is. Önmagadat is elítéled és magadra is haragszol, amikor

  • nem teszel meg valamit, amit elhatároztál;
  • nem adsz meg magadnak valamit, amire vágysz;
  • megváltoztatod egy döntésedet;
  • megszeged egy ígéretedet, amit másnak vagy önmagadnak tettél;
  • a saját céljaid helyett mások céljainak megvalósításán munkálkodsz.

Áprilisban több lehetőséged is nyílik arra, hogy a hűtlenséggel kapcsolatos gondolataidat és ítéleteidet észrevedd. Amint elkezded megbocsátani magadnak saját hűtlenségedet, úgy fog fokozatosan eltűnni az életedből annak a szükségessége, hogy mások hűtlenségével szembesülj.

2. lap: Önszeretet

Minél inkább képes vagy nagyra becsülni és szeretni magad épp olyannak, amilyen vagy, annál hűségesebb leszel saját magadhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre kevésbé vonja magára a figyelmedet az, hogy mások mennyire hűségesek. Ha te hűséges vagy magadhoz, akkor ezt fogod tapasztalni a környezetedben is: hozzád is hűségesek lesznek azok, akik fontosak neked.

Ráadásul önmagad szeretete az alapja annak, hogy beengedj az életedbe mindent, amire szükséged van, és mindent, amire vágysz. Amikor úgy érzed, hogy nem kaphatod meg az élettől, amit szeretnél, annak az az oka, hogy ellenállsz az áramlásnak: nem engeded meg a jó dolgok megérkeztét, mert méltatlannak érzed magad. Az, hogy “megérdemled” a boldog, örömteli életet, lassan kezd közhellyé válni, pedig nagyon fontos, hogy méltónak tartsd magad a szeretetre és a boldogságra. Remélem, látod a különbséget: a szeretet és a boldogságot nem “kiérdemled”, hanem “megérdemled”. Megérdemled már most, születésed jogán. Nem kell érte semmit sem tenned. A szeretet, az öröm, a boldogság mindenkinek jár.

Esther és Jerry Hicks, az Abraham tanítások közvetítői az egyik könyvükben így fogalmaznak:

“A leggyorsabb módja annak, hogy fizikai megtapasztalásodba vonj mindent, amire vágysz, az, ha folyamatosan a nagyrabecsülés állapotában vagy. Ebben a tekintetben pedig nincs fontosabb annál, mint, hogy a figyelmedet – és ezen keresztül a nagyrabecsülésedet – önmagadra irányítsd.”

Használd hát az áprilist arra, hogy mélységesen megszeresd magad! Alakítsd ki a teljes nagyrabecsülés szokását, így egyre hűségesebb leszel önmagadhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy a hűtlenség helyett egyre inkább a hűség minősége jelenik majd meg az életedben.

Az indulásban a segítségedre lehetnek a kérdések, amelyeket Vidovszky Gábor: Örömtréning című könyvéből válogattam:

  • Saját véleményem szerint melyek a legelőnyösebb külső tulajdonságaim?
  • Milyen külső tulajdonságaimat dicsérték már meg mások?
  • Milyen elismerő jelzőket mondtak már belső tulajdonságaimra?
  • Milyen belső tulajdonságokat szeretnék kifejleszteni vagy továbbfejleszteni?
  • Melyek azok a sikeres időszakok és események az életemben, amelyekre szívesen emlékszem?
  • Mi minden az, amit az otthonomban szépnek találok?
  • Milyen szép dolgokat figyeltem meg jártamban-keltemben, az elmúlt napokban?
  • Kik azok az emberek, akiktől valami maradandót kaptam, akik pozitív hatással voltak rám?
  • Mi az, amit én tudok adni magamból egy-egy közösség részeként?
  • Melyek életem legszebb emlékei?
  • Mi az, ami miatt szerencsés embernek tartom magam?

3. lap: Gyengédség:

Az önmagunk szeretetéhez vezető első lépés leggyakrabban az, ha képesek vagyunk abbahagyni önmagunk szidalmazását. Elég, ha egy napon át figyeled az elmédben megjelenő gondolatokat, és máris ráébredsz, mennyire bántón viselkedsz magaddal. Amint olyasvalami történik, amit kudarcnak élsz meg (legyen az egy apróság vagy valami nagyobb, fontosabb ügy), ezek a mondatok záporoznak rád:

– Már megint milyen idióta vagy!

– Ezt jól elszúrtad, te szerencsétlen!

– Újra és újra csak bénázol itt nekem!

– De hát ez baromi könnyű! Még ennyit sem tudsz rendesen megcsinálni?!

– Minek kell ezen a hülyeségen sírva fakadni?!

Mindez abból fakad, hogy számtalan szabály és elvárás kering az elménkben, nem csak másokkal, hanem önmagunkkal kapcsolatban is. Úgy véljük, ezeknek az elvárásoknak megfelelni természetes és könnyű, ezért amikor valami jól sikerül, afölött könnyedén elsiklunk. Ám, ha nem sikerül, akkor könyörtelen kritizálásba kezdünk. Önmagad nagyrabecsülésének azonban egyáltalán nem ez a módja. Akkor tudod majd feltétel nélkül szeretni és elfogadni magad, ha mostantól gyengéden bánsz magaddal – úgy, mint egy újszülött kisbabával.

A gyengédség azt jelenti, hogy az érintéseid, a szavaid, a tekinteted, a gondolataid finomak, szeretetteljesek, puhák. Ha hibázol, gondolatban átöleled magad, és így szólsz:

– Semmi baj. Tudom, hogy minden tőled telhetőt megtettél. Legközelebb majd jobban sikerül. Szeretlek és bízom benned.

Minél gyengédebb vagy magadhoz, annál inkább növekszik az önmagad iránt érzett szereteted. Legyen hát április az a hónap, amelyben mélységesen megszereted magad, és végre megengeded, hogy az élet elárasszon csodálatos ajándékaival!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top