Horoszkóp

A világ csakrapontjai

Az ezotériát kedvelők már bizonyosan hallottak a csakrákról, az emberi testben megbúvó energiaközpontokról. Csakrák állítólag nemcsak a testünkben vannak, hanem a Föld egyes pontjain is megtalálhatók, köztük Magyarországon, Dobogókőn.

A hét csakra az emberi testben alulról fölfelé:

• Gyökércsakra

• Keresztcsonti vagy szexcsakra

• Köldök- vagy napfonatcsakra

• Szívcsakra

• Torokcsakra

• Homlokcsakra

• Koronacsakra

A csakra az ősi indiai nyelv, a szankszrit szerint kereket jelent. Ez az örökké mozgó kerék a keleti ábrázolásokon lótuszvirág formájában jelenik meg leggyakrabban, tölcséres virágkehely formája miatt. A csakráknak mindig harmóniában kell lenniük az univerzális energiákkal, hiszen az táplálja őket. Úgy tartják, a csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan szellemi részeinek szervei. Hét csakra található az emberi testben, amelyek a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működnek. A csakrák fejlődése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetők.

A hét földcsakra

A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Éppen úgy, ahogy az emberi testben, a Földön is fellelhető a hét csakrapont.

MajkDobogókőn található a Föld szívcsakrája, vagyis az energiavonalak középpontja. Attila hun király sem véletlenül választotta központjának ezt a környéket. Birtokában voltak a tudásnak az ősi magyar táltosok is. A kínai saolin egyház szintén a Pilisben alapított falut, a Két-bükkfa-nyeregtől nem messze, a Bund-forrás mellett. Szerintük ugyanis a szívcsakra közelében képes meggyógyulni, energiával feltöltődni az ember.

Dobogókő jelentősége a világhírű energiaközpontokéval vetekszik, mint például Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval. Egyre több zarándok látogat Dobogókőre, köztük a kambodzsai és a laoszi láma és buddhista szerzetesek.

Hamarosan irányítótáblák mutatják majd az utat az energiaközpontok és a szakrális helyek felé.

A Föld csakrapontjai az egész világon átívelnek. Azt is gondolhatnánk, hogy a keleti tanok gyakorlói részesedhetnek csupán az energiaközpontok csodájában, ugyanis ők azok, akik igazán közel érzik magukhoz ezt a filozófiát.

A bolygónkon elhelyezkedő csakrapontok kelettől nyugatig mindenhol ott vannak, nem csak a buddhista szellemiségű emberek közelében. Ebben is megnyilvánul a világ bipoláris rendszere.

A világ csakrapontjai

• Gyökércsakra: Jeruzsálem. Archaikus képben úgy jelenik meg, mint a Mágus (akár Jézus), aki megállja a helyét a földön és a túlvilágon, és aki tökéletesen elvégzi a dolgát.

• Szakrális, szexcsakra: Andok. Ezt régen a maják működtették. Azt mondják, hogy ezért nem találtak csontvázakat tőlük, mert kollektívan más létsíkra vándoroltak.

 Köldökcsakra: Ausztrália, mely jelenleg nem működik. Ezen a területen az őslakosok telepátiát használtak ahhoz, hogy nagy távolságokban is kommunikálhassanak egymással, és harmóniában éljenek.

• Szívcsakra: Magyarország, Dobogókő. A csakrák “közepe”. Minden magyar embernek kötelessége, hogy óvja a Föld szívcsakráját, melyet saját szívcsakrájának védelmével is elősegíthet.

• Homlokcsakra: Bermuda-háromszög: a harmadik szem helye, melyről az embereknek javarészt a rejtélyes eltűnések jutnak az eszükbe, melyek a mai napig nem tisztázottak.

• Koronacsakra: Tibet, ahol a szellem összekapcsolódik a felsőbb szellemiséggel. Itt nyílik meg az univerzális tudat kapuja. A tibeti buddhisták is a transzcendentális tudásra, a megvilágosodásra törekednek évezredek óta.

A Szent György-vonalak

A Magyarországon található Szent György-vonalak, ide érdemes ellátogatni:

– Majki remeteség

– Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja

– Pilisszentiváni Ördög-szikla

– Dömös mellett a Vadálló-kő

– Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült

Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A töbszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek. 
Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. Lakni ezeken a helyeken nem egészséges és nem ajánlott, a túl sok energia nem kezelhető az ember számára. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Elsősorban templomokat, bazilikákat építenek ilyen pontokra. A papok a szent helyek építése előtt bemérték e vonalak találkozási pontjait, és meghatározott helyekre építették a templomokat. Hogyha hosszú ideig szeretnénk tartózkodni ilyen energetikai pontokon, az túltöltődéshez vezethet, melynek hatására ingerültebbek, idegesebbek, feszültebbek leszünk. A gyerekeknél túlzott aktivitás, állandó mozgáskényszer jelentkezhet túltöltődöttség esetén. A Szent György-kereszteződésekhez általában katedrálisokat építenek, míg a Ley-kereszteződéshez templomok oltára épül.

Negatív földsugárzások

Nem csupán pozitív földsugárzások léteznek a Földön. A negatív sugárzások elszívják az ember energiáját, a csakrák elzáródhatnak ezeken a területeken. Az auránk elvékonyodik, és azt a testrészünket, amely a negatív sugarak közelében van, megbetegíti.

– Vízérsugárzás: a föld alatti vízátszivárgásokhoz kapcsolódik. A víz nem sugároz, csak módosítja a Föld belsejéből áramló energiákat. A vízér-kereszteződés jelentősen befolyásolja a sejt osztódási folyamatait.

– Geopatikus törésvonal-sugárzások: a földkéregrepedések mentén megjelenő sugárzásokat nevezzük így. A törésvonal szintén egészségkárosító hatású, ugyanis rendkívül kicsi felületen nagy mennyiségű káros sugárzás koncentrálódik, mely megölheti az aurát.

– Hartmann-sávok: a Föld pozitív és negatív mágneses erőterének találkozásainál jönnek létre, és egy térrácsot alkotnak. Egészségkárosító hatása idegi eredetű, szervek, ízületek gyulladásaiban nyilvánul meg.

– Curry-sugárzás: a poláris mezőzónák találkozási pontjánál alakul ki. Itt hasonló idegi eredetű gyulladások jöhetnek létre, mint a Hartmann-kereszteződéseknél. Hogyha a fej részénél található, pánik- és idegbetegség is előfordulhat.

Óvjuk a csakrákat!

• Saját csakráinkat tiszta gondolatokkal, rendszeres meditációkkal, vegyszermentes táplálkozással is erősíthetjük. Hogyha megtanuljuk kezelni és áramoltatni a kozmikus energiát, tisztábban tarthatjuk örökmozgó csakráinkat, melyek által mind testi, mind szellemi problémáink megoldódnak.

• Földünk csakrapontjait igyekezzünk minél közelebbről megismerni, feltöltekezni a hatalmas energiával, melyet ezek a csodálatos szent helyek nyújtanak a számunkra. Ne csüggedjünk, ha nem sikerül eljutnunk Tibetbe, Indiába vagy a Bermuda-háromszög közelébe, ugyanis itt van nekünk Dobogókő, minden csakrák közepe.

• Kiránduljunk a Pilisbe, ahol gyönyörű a táj, tiszta a levegő, és nem mellékesen a Föld szívcsakrája kap itt helyet.

Olvass még a csakrákról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top