Horoszkóp

Az ujjak jelentése

A tenyérjóslás művészetében igen fontos szerep jut az ujjaknak. Az elálló kisujj a szexuális problémák, a hosszú gyűrűsujj az erős empátia, a kis hüvelykujj a labilitás, a hosszú középső ujj a megbízhatóság jele.

Hüvelykujj: a személyiség képe

A tenyérelemzőnek minden feltűnik, ami eltér „a normális méretektől”. Ez a hüvelykujjra is érvényes. Ha megfigyeljük a híres emberek tenyerét, észrevesszük: a nagy személyiségeknek nagy a hüvelykujjuk. 
De mit is jelent, hogy nagy a hüvelykujj? A tenyérelemző azt tekinti „normális nagyságnak”, ha a tenyérhez simuló hüvelykujj nagyjából a mutatóujj legalsó percének a közepéig ér. Ha ennél lényegesen hosszabb a hüvelykujj, akkor nagynak tekinthető, ha pedig jelentősen rövidebb, akkor kicsinek.

A hüvelykujj nagysága tekintetében megállapítható:
•• a nagy hüvelykujj erős, gyakran intelligens személyiségre utal,
•• a kis hüvelykujj pedig labilisabb, kevés kitartással bíró személyiségre, aki emellett legtöbbször ösztönösen cselekszik.

A nagysága mellett a hüvelykujj formája is nagyon fontos, mert ebből ismerjük fel, hogy a tulajdonos személyes erényei és gyengeségei a gondolkodás, az érzés vagy az akarat területén találhatók-e meg.

Kúp alakú hüvelykujj: Tulajdonosa cselekedetei során jól érzékeli környezete rezdüléseit, ám emellett könnyen befolyásolható.

Szögletes hüvelykujj: Tulajdonosa okosan, módszeresen és kitartóan cselekszik. Ezeket a tulajdonságokat tovább erősíti, ha emellett a csukló is vastag. 

Spatula formájú hüvelykujj: Az előre kiszélesedő, spatula formájú hüvelykujj tulajdonosa szívesen kezdeményez, realistaként gyakorlatiasan cselekszik, és sokszor követi a népi mondást: „Ahol fűrészelnek, ott a forgács is hullik.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mutatóujj – az öntudat mértéke

A felemelt mutatóujjat, a mindent jobban tudó ember klasszikus, iskolamesteri gesztusát mindenki ismeri. Kevesebben tudják azonban, hogy a mutatóujj emellett az önbizalmunkat is jelképezi. Pedig voltaképpen ettől függ az egész életünk eredményessége. Aki elegendő „esettanulmányt” végez, nem fog kételkedni benne: a mutatóujj hosszával az önbizalom mértéke is fokozódik. A mutatóujj nagyságával együtt azonban a dominanciaigénye is nő, éppen ezért ezt az ujjat a hagyomány „uralkodói ujjnak” is nevezi.

A „normális” mutatóujj kiterjesztett tenyér esetén körülbelül a középső ujj körmének az alsó pereméig ér vagy valamivel efölé nyúlik. Csak ritkán olyan hosszú, hogy elérne a középső ujj hegyéig. Ha emellett ez a mutatóujj nagyon erőteljes is, akkor különösen fejlett vezetői képességre és erőre következtethetünk.

Hosszú mutatóujj: Akinek a mutatóujja hosszabb, mint a gyűrűsujja, hosszú távon nemigen tudja alárendelni magát sem a hivatása területén, sem a magánéletében. Kevésbé fontos a számára, hogy a környezetében megerősítésre leljen. A hosszú mutatóujjú ember nagyon büszke a saját maga által megszerzett dolgokra és az elért eredményekre, és ritkán lehet eltéríteni a szándékától. Miután képes megállni a saját lábán, nagyon alkalmas a szakmai önállóságra és vezető funkciókra. 

Rövid mutatóujj: Ha a mutatóujj rövidebb, mint a gyűrűsujj, akkor az érintett rendszerint kisebbségi komplexussal küzd. Túlságosan figyelembe veszi mások véleményét, és szenved attól, hogy nem ismerik el eléggé, vagy nem kap elég pozitív megerősítést. Intelligens, tehetséges embereknek gyakran rövid a mutatóujjuk. Éppen az érzékenységük miatt könnyen megingatható az önbizalmuk és önértékelésük, különösen ha durva, korlátolt személyiségektől jön a kritika. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyűrűsujj – az empátia mértéke

A mutatóujj és a gyűrűsujj ugyanannyira egymáshoz tartozik, mint a mérleg két serpenyője. Ez a két ujj különösen fontos szerepet játszik a párkapcsolattal kapcsolatos témakörök elemzésénél. A mutatóujj jelképezi ugyanis az Ént, és a gyűrűsujj a párkapcsolat másik szereplője, a Te szimbóluma. Éppen ezért nagyon ésszerű az utóbbin hordani a jegygyűrűt.

Emellett a gyűrűsujj azt is megmutatja, hogy mennyire képes beleélni magát valaki mások helyzetébe. A hosszúsága és a formája sokat elárul tulajdonosa személyes empátiájáról, harmóniaérzékéről és szépérzékéről. 

Hosszú gyűrűsujj: Ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj, és jól formált, akkor tulajdonosa erős empátiával megáldott, könnyen beleképzeli magát mások helyzetébe, különösen figyelmes partnerével.

Rövid gyűrűsujj: Ha a gyűrűsujj jóval rövidebb, mint a mutatóujj, akkor tulajdonosa nem képes beleélni magát mások helyzetébe, gyakran figyelmetlennek, esetleg önzőnek tűnhet.

A gyűrűsujj kóros elváltozása: A diszharmonikus formák vagy kóros képződmények legtöbbször párkapcsolati problémákat jeleznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A középső ujj –a felelősségtudat mértéke

Az értelem mellett ez az ujj jelképezi a személyes megbízhatóságot, a komolyságot és mindenekelőtt a megvesztegethetetlen felelősségtudatot. 

Hosszú középső ujj: Ha a középső ujj erős és egyenes, ami azt jelenti, hogy legalább a köröm hosszúságának felével vagy háromnegyedével hosszabb, mint a többi ujj, akkor a fent említett erények megfelelően fejlettek a személyiségben. Ha olyan munkatárssal dolgozol együtt, akinek ilyen a középső ujja, akkor csak gratulálhatunk. Felelősség tekintetében bizonyára nem fog csalódást kelteni, az emberi gyarlóságokat azonban nem tudja egykönnyen elfelejteni, és sokáig tart, amíg megbékél a történtekkel. Emellett az erőteljes középső ujj jelentős kitartásról, belső stabilitásról tanúskodik.

Rövid középső ujj: Ha a középső ujj egy magasságban végződik a mutatóujjal és a gyűrűsujjal, vagy még el sem éri ezek hosszát, akkor rövidnek tekintjük. Ilyen esetekben a hiszékenységre hajlamosaknak óvatosnak kell lenniük, főleg ha az ujj kúp alakú. Itt hiányzik a belső egyensúly, az állhatatosság, valamint a kitartás. Ha a rövid mutatóujj egy magasságban ér véget a gyűrűsujjal, ez kockázatvállaló természetre utal, aki nem kedveli a rutinmunkát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisujj –a kommunikáció jellege

A kisujj helyezkedik el legmesszebb a hüvelykujjtól, és így a kéz „Te-területén” áll. A formája vagy a helyzete nemritkán lényegesen feltűnőbb, mint a többi ujjé. 
A jelentésköre középpontjában mindig a kommunikációs képesség áll, ami egyet jelent a más emberekkel való kapcsolatfelvétellel. A szellem síkján idetartozik az írásbeli és szóbeli gondolatcsere. Az intim, testi-lelki kommunikációt szexualitásnak nevezzük. Az anyag síkján idetartozik az árucsere, amely legtöbbször pénz felhasználásával zajlik.

Elálló kisujj: Tulajdonosa elszigeteli magát a többiektől, vagy egyszerűen csak kíváncsi arra, hogy mi történik körülötte. Nyíltan keresi az új kapcsolatokat, és legtöbbször a három fent nevezett sík mindegyikén. A párkapcsolat komoly feszültségei, amelyek nem utolsósorban a szexualitás területével állnak kapcsolatban, ezért gyakran a feltűnően elálló kisujjon ismerhetők fel. Ez az ujjhelyzet időnként mintha halkan fel is szólítana: „Próbálj ki!”

Mozgékony kisujj: Ha valakinek nagyon mozgékony a kisujja, akkor legtöbbször könnyen „az ujja köré csavarja” a többieket. Ha emellett el is áll, akkor az érintett nem kedveli, ha beleszólnak a dolgaiba.

Befelé hajló kisujj: Természetesen az is lehetséges, hogy a kisujj befelé hajlik, és elrejtőzik a szomszéd, a partner – mögött. Az ilyen kéz tulajdonosa legtöbbször félénk, és nem tart sokat önmagáról a szoros kapcsolatok tekintetében, különösen akkor, ha még a hüvelykujj is kicsi. Ez a kézforma gyakori a szeretetre méltó, de nyúlszívű embereknél.

Meghajlott kisujj: Legendássá vált az erősen meghajlott kisujj, amely az angol tenyérelemző-hagyomány szerint arra utal, hogy a tulajdonosa nem átall nagyon változatos módon bánni az igazsággal, mindenesetre nem baj, ha erről is hallottunk.
A természetellenesen meghajlott vagy megtört kisujj orvosi szempontból az urogenitális terület érzékenységére vagy betegségére mutat. Az enyhébb meghajlás gyakran hólyaggyengeséggel vagy az intim zóna ideiglenes, erőteljes terheltségével függ össze. 

Mélyen ülő kisujj: A kisujj nemritkán valamivel mélyebben ül a tenyéren, mint a gyűrűsujj. Miután a kisujj a gyermekkorunkkal is kapcsolatban áll, a mélyen kezdődő kisujj arra is mutathat, hogy még mindig a szüleinkre összpontosítunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top