Horoszkóp

Ma van a tavasz legdurvább bolygószembenállása

2017. március 2-án 23:52-kor a Mérlegben járó Jupiter pont szembekerül a Kosban járó Uránusszal, és őrületes feszültséget generál mindenki életében. Ez a bolygószembenállás lesz az idei tavasz legdurvább konstellációja. Ez a szembenállás már megtörtént tavaly december 26-án, és meg fog ismétlődni még idén szeptember 28-án. Vagyis úgy tűnik, kaptunk már "ízelítőt" belőle. Az asztrológia hagyománya szerint egy adott konstelláció ismétlődése fokozódó hatást hoz. Szóval ez a második erősebb, mint a decemberi, és a szeptemberi lesz a legerősebb. Mindenkinek a toleráns és türelmes hozzáállás jelenthet megoldást. Most nézzük végig egyesével, hogy melyik jegy hogyan védheti ki a feszültséget:

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Mivel az Uránusz van a Kosban, amikor a Mérleg Jupiterrel megtörténik a szembenállás, nem te fogod elszenvedni a feszültséget, hanem a másik fél. Aki lehet a párod vagy bárki más. Készülj úgy, hogy nemcsak a csütörtököd, hanem a pénteked is rendkívül ingerlékeny nap lesz! A megoldás csak az, hogy ne “tüzelj csípőből”! Az Uránusz miatt hajlamos lennél meggondolatlanul reagálni. De ha nem akarsz konfliktust, akkor most bírd ki! Máskülönben elhúzódó viszály, sőt legrosszabb esetben szakítás lehet a vége.

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Jupiter–Uránusz szembenállás téged nem érint közvetlenül. Ez örömhír. Mégsem dőlhetsz hátra, mert a munkahelyeden lehetnek nézeteltérések, amiket te mint kívülálló tudsz a leghatékonyabban orvosolni. Számíts rá, hogy a kollégáid és/vagy a beosztottaid panaszkodni fognak! Nem az a megoldás, ha pártjukat fogod, hanem az, ha megőrzöd a semlegességedet, és így igyekszel közvetíteni. De ne várj azonnali eredményt, mert ez egy iszonyú erejű szembenállás égen és földön! Az enyhüléshez időre lesz szükség…

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az a szerencséd, hogy a Mérlegben járó Jupiter, Fortuna Major, a Nagy szerencse bolygója a legjobb fényszöggel “véd” téged mindentől. Ettől az őrületes feszültségtől is. A te hangulatod, kreativitásod és életkedved topon lesz. Vigyázz, mert ez irritálhatja azokat, akik kiborulnak, összerogynak a konstelláció nyomása alatt! Tőled az lehet a legnagyobb segítség, ha mindent elkövetsz, hogy a derűdet “átragaszd” rájuk. Ehhez a humorérzékedet kell elővenned. Az “hab a tortán”, hogy ez neked is jót tesz…

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Nem a te napod a csütörtök, és a péntek sem. A Jupiter–Uránusz szembenállás pont a számodra legkényesebb és legfontosabb területek közé “feszít ki”: család kontra karrier. Az első dolgod, hogy emlékeztesd magad, hogy mindkettő kell! A második, hogy nem lehetetlen mindkét területen helytállni, ha mindig kizárólag arra koncentrálsz, ahol vagy. Az a szerencséd, hogy bolygód, a Hold épp a belső békét hozó Bika jelében jár. Ez garantálja, hogy nyugodt, terhelhető és összeszedett legyél ezen a két napon.

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Annak ellenére, hogy te nem kapsz rossz fényszögeket a Jupiter–Uránusz bolygószembenállástól, még lesz bőven feladatod. Az egyik, hogy a közlekedésben legyél minden korábbinál elővigyázatosabb, mert ez a konstelláció balesetveszélyt mutat. A bolygószembenállás azt jelenti, hogy a szembejövő járművekre, emberekre kell ügyelned. A másik a kommunikáció: a lehető legfinomabban, legdiplomatikusabban kell fogalmaznod. És még így is adódhat nézeteltérés. Nem baj, csak te ne hergeld szándékosan a másik felet!

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Teljesen mindegy, hogy mennyire vagy anyagias, a Jupiter–Uránusz szembenállás a kiadás–bevétel egyensúlyát billentheti ki. Szimbolikus, hogy Jupiter a Mérlegben pont a “patikamérleg” érzékenységét jelenti. Szóval éberen kell figyelned arra, hogy mire adsz ki pénzt, főleg ha nem akarsz negatív örvénybe kerülni. Közben Jupiter, a bőség bolygója a bevételi oldalt erősíti. Azonban Uránusz a váratlan kiadást mutatja. Ahhoz, hogy finanszírozni tudj ilyen előre nem látható dolgot, tartalékot kell képezned.

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Jupiter–Uránusz szembenállás hatása a te szempontodból a legkritikusabb, mert mindig a külső bolygó “támadja” a belső bolygót. Vagyis ebben az esetben a Kos Uránusz “támadja” a Mérleg Jupitert. Ez egy kiszámíthatatlan, heves, különc, hirtelen természetű emberrel való találkozást szimbolizál, amit te provokációnak élhetsz meg. Jupiter, bár jóindulatú bolygó, hajlamosít a túlzásokra. Most a Mérlegben járva okozhat túlérzékenységet, felesleges sértődést stb. A megoldás: ne vegyél mindent a szívedre!

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Diszkrécióból fogsz vizsgázni a Jupiter–Uránusz szembenállás szerint. Vigyázz, mert nem árulhatsz olyasmit, amit megtudtál, se olyat, amire rájöttél, se olyat, amit neked kell titkolnod, mert kínos szituációba kerülhetsz! Jupiter, a legalitás bolygója most “illegalitásba” vonult. Nem feladatod ítélkezni. A te dolgod, hogy megőrizd a titkot. Akkor is, ha most ez a legnehezebb, mert ez a konstelláció belülről szétfeszíthet! Tartsd szem előtt a legborzalmasabb végkifejletet, és akkor könnyebb lesz!

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Bár te kimaradsz a Jupiter–Uránusz szembenállás ingerültséget hozó hatása alól, vigyáznod kell magadra. Ugyanis Jupiter, a te bolygód az Uránusztól óriási feszültséget szenved el. Ez méltatlan, gyerekes és igazságtalan szóváltásba sodorhat. Kivéve, ha nem mész bele a játszmába, amit már jól ismersz. Hiszen Jupiter hátrál, ami régi konfliktus kiújulását szimbolizálja. Az ellenszer nálad van: maradj toleráns és joviális! Ebben te utolérhetetlenül jó vagy. Ráadásul te is jobban érzed magad tőle…

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Szokatlanul érzékenyen fog érinteni a Jupiter–Uránusz szembenállás. Elsősorban azért, mert nem tudsz egyszerre két helyen lenni. Jupiter a karriered területén régóta várt kihívásokat és sikereket mutat. Közben az Uránusz családi ügyek sürgetettségét szimbolizálja. Mivel “egy fenékkel nem lehet két lovat megülni”, csak arra koncentrálj, ami aktuálisan előtted van! Maradj fegyelmezett és optimista! Ennek következtében gyorsabban meg tudod találni a megoldást. És a végén jogos elégedettség fog eltölteni.

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Uránusz, a te bolygód a Jupiterrel szembekerülve nem biztos, hogy a legbölcsebben tud reagálni a Jupiter által szimbolizált elvont, filozofikus, kényeskedő, moralizáló, sőt demagóg elmélkedésre. Ebből egyértelműen látszik, hogy mire számíthatsz: akkora kihívásra, ami a tavasz legdurvább “vizsgája” a te számodra. Hogy megbuksz-e vagy átmész, azon múlik, hogy képes leszel-e felismerni a “provokációt”. De tudd, hogy ez nem szándékos provokáció! A másik észre sem veszi, hogy belőled milyen dühöt vált ki.

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Jupiter–Uránusz szembenállás “léket üthet” pénztárcádon, ha nem vigyázol. Ez a konstelláció óriási szétfeszítő erőt hoz. Úgy tűnik, valamit nagyon szeretnél megvenni, de jogosan félsz attól, hogy később megbánod. A megoldás rendkívül egyszerű: hallgass az öregekre, akik azt tanácsolták, hogy “Aludj rá egyet!”, vagy kettőt! – ugyanis ez a konstelláció még a pénteket is “megmérgezheti”. Szóval ha okos döntést szeretnél hozni, akkor várj egy kicsit! Közben tudd, hogy semmiről nem maradhatsz le, ami a tied!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top