Horoszkóp

Így tisztítsd meg az elméd, mielőtt még ideér a tavasz

Egy tavaszi nagytakarítás nem csak az otthonunkra, az elménkre is ráfér – ebben segít a most következő egyszerű meditációs technika.

A harmonikus lelki állapot megteremtése sokban hasonlít ahhoz, ahogy az otthonunkat próbáljuk rendben tartani. Amire már nincs szükségünk, ami felesleges, attól megválunk, ami pedig tisztításra, gondozásra szorul, arra odafigyelünk. Az elménket sem árt néha – most épp az évszakváltás, a tavasz közeledte miatt – alaposan megtisztítani a felhalmozódott érzelmektől és gondolatoktól.

Így tisztísd meg az elméd, mielőtt még ideér a tavasz

Az elme megtisztítására számos meditációs technika létezik. Most egy vizualizációs gyakorlattal ismerkedhetsz meg, amit ha elvégzel, tiszta fejjel várhatod a tavaszt!

Helyezkedj el egy számodra kényelmes pozícióban, hunyd le a szemed, és pár mély lélegzetvétellel csillapítsd le a tudatodat. Ha megérkeztél, képzeld el azt a szobát, amiben éppen vagy. Képzeld magad elé minden sarkát, részletét. Most időzz ezekben a részletekben: ami nem tetszik, ami nem hoz örömet, képzeletben válj meg tőle. Majd az elképzelt térben gyújts egy gyertyát, és szemléld ezt a békét, amit te teremtettél a térben. Ha készen állsz, újabb mély lélegzetvétellel gyere vissza a valós fizikai térbe. A gyakorlat után megkönnyebbülve, felfrissülve érezheted magad, tele új ötletekkel és energiákkal.

SpiritScience

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top