Horoszkóp

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Februári szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj februárban szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják februárban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Rászorultság
Ami a megoldást hozza: Bizalom
Ami megszületik: Jó időzítés

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

1. lap: Rászorultság

Sokszor, nagyon sokszor viselkedtem már én is rászorulóként egy-egy párkapcsolatban. Pedig egy egészséges felnőtt nem szorul rá senkire. A gyerekek igen, az egészségükből átmenetileg kibillentek igen, de az egészséges felnőttek nem. Rászorultságot jelent, ha ilyeneket hallasz vagy mondasz:

  • Nem tudok nélküled élni.
  • Csak veled érzem jól magam.
  • Nélküled elveszett, szomorú és magányos vagyok.
  • Egyedül nem érek semmit sem.
  • Szükségem van rád.

Bizony, ezek a mondatok sokszor elhangzanak, és legtöbbször a szeretet kifejeződéseként értelmezzük őket, pedig valójában nem arról szólnak, hanem a rászorultságról. Ez a fajta ragaszkodás mindig önbizalomhiányból fakad, ami arra késztet, hogy azt higgyük: nem vagyunk elég jók, nem vagyunk szerethetők, így foggal-körömmel ragaszkodnunk kell a másikhoz, hogy megkapjuk tőle a szeretetadagunkat.

Ha úgy érzed, nem tudsz egy bizonyos ember nélkül élni, akkor sajnos nem felnőttként, hanem kisbabaként reagálsz. Hiszen csecsemőként valóban az életben maradásunk záloga, hogy legyen, aki gondunkat viseli, miközben arra törekszik, hogy kitalálja, mire van szükségünk. Ezért, ha arra vársz, hogy az igényeidet folyamatosan valaki más elégítse ki, akkor nem egyenrangú kapcsolatra, hanem szülői szeretetre vágysz. Amint képes vagy olyan gyengéden és olyan gondoskodóan törődni magaddal, mint egy jó anya, máris készen állsz rá, hogy stabil, tartós, életre szóló kapcsolatokat alakíts ki.

Különösen igaz lehet ez februárban, amikor arra vágyunk, hogy 14-én (Valentin/Bálint-napon) egy igazán romantikus estében legyen részünk, amivel a szerelmünket méltóképpen megünnepeljük.

Lehet, konkrét elképzelésed van arról, minek kell történnie ezen a napon, és csak akkor leszel boldog, ha ez így is lesz. Ez viszont azonnal a rászorultság csapdájába húz, hiszen a boldogságodat egy másik embertől tetted függővé, sőt attól is, hogy a körülmények hogyan alakulnak.

Határozd inkább el, hogy te mindenképpen jól érzed magad. Akár egyedül vagy, akár párban, februárban ünnepeld meg a szeretetet. Dönts úgy, hogy többé nem engeded, hogy a külső körülmények, illetve valakinek a tettei vagy szavai határozzák meg, hogyan érzed magad. Válaszd azt, hogy mindenképpen szereted magad – akár megerősítenek ebben mások, akár nem. Már most kezdj el azon gondolkodni, hogyan fogod magadat és az önmagad iránt érzett szeretetet megünnepelni 14-én. Ha pedig a kedvesednek – vagy bárki másnak – van kedve csatlakozni ehhez, annál jobb!

2. lap: Bizalom

Ha azon kapod magad, hogy rászoruló módon viselkedsz, annak mélyén leggyakrabban a bizalomhiány rejlik. Ilyenkor nem bízol saját értékességedben; nem bízol mások szeretetében; és nem bízol az élet jóságában.

Amikor nem bízol magadban, úgy hiszed, az, aki vagy, úgy, ahogy vagy, nem elegendő, nem elég jó, és muszáj valahogy elérned, hogy mások szeressenek.

Amikor nem bízol mások szeretetében, akkor úgy hiszed, maguktól eszükbe nem jutna szeretni téged, ha mégis, akkor sem tudják, hogyan tegyék, így muszáj rendszeresen emlékeztetned őket erre.

Amikor nem bízol az élet jóságában, akkor mindig a legrosszabbra készülsz, és ha valahol mégis szeretetmorzsára lelsz, arra gyorsan lecsapsz és megszerzed magadnak.

Így, ha szeretnéd a rászorultság csapdáját magad mögött hagyni, akkor fokozatosan helyre kell állítanod magadban a bizalom érzetét. Ez persze ritkán sikerül egyik napról a másikra, hiszen számtalan – egészen a kisgyermekkorból induló – oka van annak, hogy nincs bizalmad önmagadban, az emberekben, a világban. Ám annak semmi értelme nincs, hogy a múltadat hibáztatva így is maradj. Bármikor – akár most, ebben a pillanatban is – dönthetsz úgy, hogy a bizalmat újra felépíted. Ebben az első lépés lehet az, ha az alább következő fohászt felolvasod magadnak minden nap, illetve minden olyan helyzetben, amelyben észreveszed rászoruló viselkedésedet.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Ültesd el a szívemben a bizalom magját, és mutasd meg, hogyan gondozzam és tápláljam. Szeretnék újra bízni: bízni a saját értékességemben; bízni mások szeretetében; bízni az élet jóságában. Kérlek, takaríts ki belőlem minden olyan régi emléket, sérelmet és neheztelést, amely az akadálya lehet ennek. Tudom, hogy a te segítségeddel minden lehetséges. Nincs más teendőm, mint hogy rád hagyatkozzam, valahányszor elbizonytalanodom. Csak annyi a dolgom, hogy rád bízzam magam: te mindig oda vezetsz, ahol a létező legnagyobb biztonságban érezhetem magam. Köszönöm, hogy mindig itt vagy velem, így tudom, rád bármikor számíthatok.

3. lap: Jó időzítés

Amikor megjelenik, és növekedni kezd benned a bizalom, fokozatosan minden a helyére kerül. Egyre inkább azt érzed, hogy “véletlenül” mindig jókor vagy jó helyen. A dolgok könnyedén és lazán, szinte maguktól valósulnak meg, és többé nincs szükség a folyamatos erőfeszítésre ahhoz, hogy bármi is a kedved szerint alakuljon. A rászoruló viselkedés eltűnik, mert már tudod, hogy mindened megvan, nem szükséges másoktól kicsikarnod semmit. Az emberek keresik a társaságodat, mert már nem kell attól tartaniuk, hogy rászorulóként tudattalanul is el akarsz venni tőlük valamit. Már nincs miért menekülniük előled. Örömmel vannak veled, és ebből az örömteli állapotból könnyedén megajándékoznak mindazzal, amire szükséged van.

Februárban tehát fordíts különös figyelmet azokra a helyzetekre, amelyekben a rászorultság megjelenik. Ha valaki más viselkedik rászoruló módon, akkor tudd, a figyelmedre, a szeretetedre, a megerősítésedre vágyik. Ha pedig magadat kapod rászoruló viselkedésen, akkor semmiképpen se haragudj meg magadra ezért, hanem gondolatban mondd el ezt:

Igen, ez a régi minta, köszönöm, hogy ismét ráláthattam. Ezt a mintát most szeretettel elengedem, mert többé nincs rá szükségem. Mostantól bízom magamban, az emberekben és az életben, így tudom, mindent megkapok, amire vágyom. Nem várok arra, hogy kitalálják a gondolataimat, hanem elmondom, mi az, amire szükségem van. Aztán pedig megnyitom a szívem, és befogadom mindazt a jót, amit az élet nekem szán.

A szeretet, a szerelem és önmagad ünnepléséről szóló februárt kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top