Horoszkóp

2017. 01. 28. – A Kakas éve: új fejezet kezdődik

2017. január 28-án rendkívüli égi eseménynek számít, hogy egyszerre lesz újhold, ami a kínai új év kezdete, és a Mars belép a Kosba, ami a tavasz, az enyhülés szimbóluma. Ez minden jegynek új fejezetet jelent. Aki elmulasztotta a szilveszteri tervezést, kívánságokat, fogadalmakat, az most bepótolhatja. Hiszen most kezdődik az év, ha nem a Gergely-naptárt vesszük alapul, hanem egy sokkal-sokkal ősibb rendszert. Nézzük végig egyesével, hogy mit hoz ez a jegyeknek!

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Január 28-án számodra az újhold nem akkora jelentőségű, mint a Mars Kosba lépése. Ez duplán lesz rád hatással: 1. Mars a te bolygód. Vagyis ahogy a Mars érzi magát, úgy érzed magad te is. És mivel a Kosban úgymond otthon van, energiáid, lendületed csúcson lesz. 2. Mars erejét végre visszakapod, és megállíthatatlanná válsz. A Mars keringési ideje két év: két éve járt itt utoljára, és két év múlva fog legközelebb. Szóval okosan, tudatosan, hatékonyan használd ki ezt a remek lehetőséget! Március 9-ig van rá esélyed. Lelkesedéseddel megalapozhatod az előtted álló évet, és leküzdhetsz minden felbukkanó akadályt.

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az újhold neked újdonságokat hoz a hivatásodba. Ha van már munkád, akkor kaphatsz új feladatot, új pozíciót vagy új főnököt. De kereshetsz új állást is. Amennyiben még nincs munkád, ez az újhold megcsillant egy remek lehetőséget. Muszáj nyitottnak lenned, mert úgy tűnik, hogy elsőre nem fog tetszeni a dolog. Az újhold a Vízöntő jelében lesz, ami a Bikához hasonlóan ún. szilárd jegy – vagyis a szilárd, merev, makacs elképzeléseket kell elengedned, és csoda vár rád. Eközben a Kosba lépő Mars csábítást, kísértést, izgalmakat sejtet. Gondold át alaposan, hogy mit kockáztatsz! Nehogy utólag megbánd!…

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Hihetetlen magasságokba emel téged ez az újhold. Inspirálni fog minden és mindenki: tele leszel nagyratörő tervekkel, és távolba mutató vágyakkal. Nem lehet veled bírni, mert azonnal csinálnád, pedig a sikerhez elengedhetetlen az átgondolt tervezés. A következő témák fognak legintenzívebben izgatni: továbbtanulás, külföldi utazás/tanulmány/munka. Bármelyik is legyen a szíved vágya, járj utána lehetőségeknek, és keress olyan embereket, akiknek van már saját tapasztalata az adott ügyben! Így elkerülheted a “csődöt”. Ezzel párhuzamosan a Mars még egy protektort és/vagy barátot is hozhat grátiszként.

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A szombati újhold téged nem érint közvetlenül, ettől még újíthatsz, tervezhetsz. Ellenben a Kosba lépő Mars felfordulást hozhat a munkahelyedre. Mars a reformer, az a dolga, hogy a fennálló rendet megváltoztassa. Nem érdekli, hogy azok, akik benne vannak, elégedettek-e, vagy sem. Épp ezért fel kell készülnöd, és fel kell vértezned magad. Már csak azért is, mert te rosszul viseled a változást és a feszültséget, pedig ez utóbbi garantálható. Sőt a rivalizálás, a becsvágy és a versenyszellem felerősödése is várható, ami megijeszthet téged. Pedig félned nem kell, mert ez a változás a fejlődést szolgálja.

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A 12 jegy közül te vagy az igazi nyertese ennek a dupla konstellációnak, mivel közvetlenül és totál pozitívan hat rád az újhold és a Kosba lépő Mars is. Az előbbi (a Vízöntő újhold) egy csomó új embert hoz az életedbe. Lesz/lehet köztük új szerelem, új barátság, új munkatárs vagy új rivális. Tőled is függ, hogy melyik. Hiszen a nyitottságodon, a bevállalásodon és az aktuális állapotodon múlik, hogy hogyan reagálsz. Az biztos, hogy nagy hatással lesznek rád ezek az emberek. Közben a Kosba lépő Mars, a tüzes bolygó tüzes jegybe lépve feltüzel téged. Vagyis energiabombaként robbansz ki a téli punnyadásból…

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Valójában se az újhold, se a Mars jegyváltása nem lesz rád közvetlen hatással, mégis érzékelni fogod. Megkönnyebbülhetsz, mert a Mars provokáló hatása (amitől több mint egy hónapja szenvedtél) enyhülni látszik. Így kevésbé leszel stresszes, és talán megszűnik az a tévképzeted, hogy mindenki veled akar kiszúrni. Tehát sok-sok energiád szabadul fel, amit értelmesebb, hasznosabb dolgokra fordíthatsz. Valami ilyesmit erősít az újhold is: új eszközt/módszert kapsz vagy találsz, ami hatékonyabbá teszi a munkádat. Mivel ezek fontosak a számodra, elégedetté válsz, és a munkatársaid is elégedettek lesznek veled.

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Január 28-án eseménydús időszak indul az életedben. Az újhold inspirálóan fog hatni rád. Kreativitásod a topon lesz. Ne fogd vissza magad, és egyelőre ne szelektálj az ötletek között! Ráérsz később kitalálni, hogy mi aktuális, és mi nem. Az újhold az újról szól. Új az, ami még nem volt. Ezt ne feledd! Közben a Kosba lépő Mars olyan ember berobbanását jelenti, aki felforgathatja az életedet. Vigyázz, mert ebből nem várt szerelem is lehet! Ha párkapcsolatban élsz, féltékenység ütheti fel a fejét. Ha még nincs párod, akkor most lehet. De ennek tartóssága kétséges, mivel a Mars a “jöttem, láttam, győztem”.

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A szombati újhold az otthonodba, a családodba és a munkádba is hozhat újdonságot. Gyarapodhat a család, új fordulat jöhet ingatlanügyben, költözhetsz, vagy a cég költözhet. Ezek nem mindegyike fog tetszeni neked. Mivel a Vízöntő és a Skorpió is szilárd jegy, el kell engedned a szilárd, “kőbe vésett” elveidet, elképzeléseidet. Minél rugalmasabban állsz hozzá, annál előbb észreveszed az előnyöket. Ezzel párhuzamosan a Kosba lépő Mars az egészségedre és a munkateljesítményedre is kitűnő hatással bír. Azonban nem szabad agresszívvá, sürgetővé válnod, mert szövetségesek helyett ellenségeket “gyártasz”.

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Amennyiben tanulás és/vagy utazás aktuális nálad, szuper eseményeket hoz neked az újhold és a Kosba lépő Mars akkor is, ha terveztél ilyesmit, és akkor is, ha nem. Ugyanis ezek a konstellációk eddig nem várt fordulatot rejtenek. Természetesen a nyitottság nem árt. Attól nem kell tartanod, hogy bárki bármit rád erőltet, de valószínűsíthető, hogy meg fogod bánni, ha nem élsz a lehetőséggel. A Kosba lépő Mars (tüzes bolygó tüzes jegybe lépve) feltüzel téged. Csordultig leszel energiával és tettvággyal. Csak rajtad múlik, hogy ezt mire fordítod. Elég, ha tudsz róla, hogy atomerőműnyi energiád lesz…

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Mivel te megfontolt, józan és gyakorlatias ember vagy, kicsi az esélye annak, hogy meggondolatlan döntést hozzál. Mégis óvatosságra int az újhold és a Kosba lépő Mars, elsősorban anyagi téren. Ugyanis az újhold új pénzforrást jelez. Kérdés, hogy megéri-e, és ha igen, van-e szabad kapacitásod, hiszen annak semmi értelme, hogy túlvállald magad. Sietned most sem kell. Lesz időd átgondolni mindezt. A Kosba lépő Mars hozza magával a tavaszt, ami a magánéleted területén fog megnyilvánulni. Az otthonodban lehet felfordulás. De csak azért, hogy utána értékeld a nyugalmat. Költözhetsz, felújíthatsz, stb.

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Január 28-án az újhold a te szempontodból az év legerősebb hatású újholdja. Mivel a Vízöntőben lesz a Nap–Hold együttállás, külső-belső megújulás lehetőségét kapod. Élj vele, és újíts! A bátorságodon, kreativitásodon és a bevállalósságodon múlik, hogy ez pontosan miben nyilvánulhat meg. A határ a csillagos ég. Állj meg egy rövid időre, gyújts halványzöld vagy fehér gyertyát, és engedd el a fantáziádat! Képzeld el, hogy a meséből eljön hozzád a dzsinn, és felteszi a kérdést: “Mit parancsolsz, kisgazdám?” Amit kívánsz, elindul feléd a megvalósulás útján. Érdemes leírnod a kívánságaidat, és időnként ránézni.

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az újhold hatása elhanyagolható a te szempontodból. Ettől még lehetsz nyitott az újra, és belevághatsz bármi újba. De ne várj gyors eredményeket! A Kosba lépő Mars már fontosabb változásokat szimbolizál: 1. Kilép a Halakból, és innentől kevésbé pörget fel, ami azért jó, mert kevésbé leszel türelmetlen önmagaddal és másokkal. 2. Belép a pénz területére, ami a bevételi oldalt erősíti. De észnél kell lenned, mert a Mars nem szokott tartós dolgokat jelezni. Nagy az esélye annak, hogy az a pénz, ami most jön, gyorsan megy is. Persze ebbe van beleszólásod – legalábbis a sebességébe. Ezt tartsd szem előtt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top