Horoszkóp

Igazából szerelem – decemberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Decemberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj decemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják decemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Féltékenység
Ami a megoldást hozza: Elengedés
Ami megszületik: Nevetés

Igazából szerelem – decemberi szerelmi előrejelzés

1. lap: Féltékenység

Ha alaposan megnézed a képet, akkor azon kívül, amit talán eddig tudtál a féltékenységről, most felfedezhetsz még valamit. Ahogy a pár az úton sétál, elhalad mellettük egy futó. A nő megnézi, a képen a belőle kiinduló nyilak az érdeklődését fejezik ki. A párja azonban nem nyilakkal mutatja meg, ami benne zajlik, hanem késekkel. A kések pedig ebben az esetben a támadó gondolatokat képviselik. Lehet, odarajzolhatnánk még néhányat: olyanokat, amelek a férfi felé, és olyanokat, amelyek a futó felé mutatnak.

A támadó gondolatok ugyanis azok, amelyekkel egy bizonyos módon értelmezzük az eseményeket. Mindig bántóak, ítélkezők, önmagunk és mások ellen fordulók. Sok esetben valóban csak annyi történik, ami a képen is: A pár kézen fogva sétál az úton. Elfut mellettük egy férfi. A nő megnézi a férfit. A támadó gondolatok pedig – a párja részéről – ezek lehetnek:

“Ő biztos jobban tetszik neki, mint én.”

“Bezzeg, amikor én sportolok, rám soha nem néz így.”

“Ez a cafka már megint másnak kelleti magát.”

“Nem kéne ránéznie más férfiakra.”

“Miért nem engem néz?”

“Én már nem kellek neki.”

“Amit én csinálok, az sohasem elég jó.”

“Már nem vagyok elég vonzó.”

“Sok éve vagyunk együtt, biztos rám unt már.”

“Ha én is futni kezdenék, felfigyelne rám?”

“Ennek pedig miért pont erre kellett jönnie?”

“Biztos minden nőnek ugyanígy mutogatja magát.”

“Azt hiszi, elég elfutnia valaki előtt, az máris az övé?”

“Senki nem nézhet így a feleségemre!”

“Jöjjön csak közelebb, majd jól ellátom a baját!”

Ahogy végigolvasod ezeket, biztosan van néhány, amivel azonosulni tudsz, és ez elegendő ahhoz, hogy máris érezd magadban a féltékenység parazsát. Ha továbbra is ilyen gondolatokat tartanál az elmédben, akkor a parázsból lángoló máglyát is emelhetnél.

Ez a kártya tehát arról szól, hogy a féltékenység érzete mindig valamilyen gondolatcsomag hatására jön létre. Abból, ami történik, levonjuk a magunk következtetését, és már el is borítottak a féltékenység hullámai.

Decemberben ezért arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd azokat a gondolatokat, amelyek a féltékenységhez vagy más negatívnak észlelt érzéshez vezetnek. Ilyenkor elegendő, ha emlékezteted magad: ez csak egy gondolat. A legtöbb esetben semmilyen valóságtartalma nincs, ezért nyugodtan szélnek is eresztheted.

2. lap: Elengedés

Decemberben a féltékenység nem csak közvetlenül párkapcsolati témákban jelentkezhet. Lehet, összekülönbözöl valakivel azon, melyik napon hol lesztek éppen; a karácsony napjait kinek a családjával vagy kinek a barátaival töltitek. Ilyenkor az okozza a vitát, hogy határozott elképzelésünk van arról, melyik napon minek kell történnie, és ebből nem engedünk.

Épp ezért az elengedés ebben a hónapban elsősorban a ragaszkodásunk elengedését jelenti. Ragaszkodni szoktunk személyekhez, tárgyakhoz, helyekhez; bizonyos gondolatokhoz és korlátozó hiedelmekhez; valamint ahhoz, hogy a dolgoknak szerintünk hogyan kellene alakulniuk.

Bármiféle felzaklató helyzetből akkor tudsz a legkönnyebben kikeveredni, ha elengeded az ellenállásodat, és elfogadod, ami van; azaz elengeded a ragaszkodásodat ahhoz, aminek szerinted inkább lennie kellene.

Gondolj csak bele: az, ami éppen történik, már történik. Hiába kiabálsz belül így: ne ez legyen, ne ez legyen, ne ez legyen – mert az, ami van, már van. Ezen már nem tudsz változtatni, így fölösleges neki ellenállnod is. Pont ez az ellenállás okozza a fájdalmat. Ehelyett inkább gondolkozz így:

“Rendben, elfogadom, hogy éppen most ez van. Elengedem az ellenállásomat és a ragaszkodásomat valami máshoz.  Mit szükséges másképp gondolnom ahhoz, hogy a jövőben mindez másképpen legyen?”

A decemberi energiák arra hívnak, hogy engedd el a megváltoztathatatlan elképzelésekből fakadó feszültséget, és inkább hagyd, hogy magával sodorjon mindaz, ami valóban történni akar. Minden sokkal könnyebb és örömteljesebb lesz így.

A csodák tanításából gyakran idézem ezt a gondolatot: Mit szeretnél inkább; azt, hogy igazad legyen, vagy azt, hogy boldog légy? Lehet, erre ez a válaszod: Mindkettőt! Hiszen akkor vagyok boldog, ha igazam van! Ebben az esetben tudd, hogy ez tévedés. A valódi, tartós boldogság nem abból fakad, ha mindig igazad van – ez csak a folyamatosan győzni akaró egódnak fontos. Igazán boldog akkor leszel, ha megérted: egyáltalán nem számít, hogy kinek van igaza, ezért az igazadhoz való ragaszkodást nyugodtan elengedheted. Segíthet, ha felteszed magadnak a kérdést: Ennek a vitának a végkimenetele mennyit fog számítani – mondjuk – jövő decemberben?

3. lap: Nevetés

Velem már az is előfordult, hogy a vita hevében felnevettem, hirtelen annyira élesen láttam meg az egész értelmetlenségét. Amikor ez megtörténik, egy szempillantás alatt elengedődik a kérdés, hogy vajon kinek van igaza.

Ez a hónap ezért arról is szól, hogy megfigyeld, vajon mennyi nevetés van az életedben. Persze nem az a cél, hogy elkezdd magad rosszul érezni, amikor felismered, hogy bizony kevés. A gyakori nevetés mindig a könnyedség és az intimitás jele. Azokkal tudsz nagyokat nevetni együtt, akikkel igazán közel vagytok egymáshoz. Akkor tudsz magadon is jókat nevetni, ha mély, szeretetteljes kapcsolatban vagy magaddal, és ha nem veszed túlságosan komolyan a gondolataidat.

Ha megvizsgálva a napjaidat azt találod, hogy bizony, lehetne benne több nevetés, ez csak azt jelenti, hogy érdemes egy hátraarcot csinálnod. Itt az ideje, hogy levedd a figyelmedet mindarról, amihez eddig ragaszkodtál, és megengedd, hogy a dolgok maguktól a számodra legkedvezőbb formában alakuljanak.

Ha ezt decemberben alaposan begyakorolod, akkor egészen más módon fogod az új évet kezdeni. Képes leszel az egész életedre játékként tekinteni, és jól szórakozni a meglepő ajándékokon, amelyeket neked kínál. Új hozzáállásod alakul ki, amely nem arról szól, hogy már megint milyen nehézségek állnak előtted, hanem arról, mennyire mulatságos minden, ami történik.

Ez pedig fokozatosan átalakítja a kapcsolataidat is: a sok közös nevetés egyre közelebb hoz benneteket egymáshoz. Olyan mély, szeretetteljes élményeid lesznek, amelyekre egész életedben örömmel tekintesz majd vissza.

Örömmel és kacagással teli decembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top