Horoszkóp

Ismerd meg a csillagjegyed történetét! – 2. rész

Folytatjuk a csillagjegyek történetének feltérképezését: honnan erednek, milyenek görög vagy római istenek fűződnek hozzájuk, és hogyan lettek olyanok, amilyenek.

Mérleg

A Mérleg csillagkép az egyik legfényesebb mind közül. Már a babilóniak is ismerték, és Zibanunak, azaz egyensúlynak nevezték el. A hozzá tartozó istenük Shamash volt, az igazság és a igazságszolgáltatás istene.

Skorpió

A Skorpió jegy szülötteit a Plútó és a Mars bolygók irányítják. A jegy mitológiai háttere nagyon gazdag: ott van az egyiptomi istennő Sekhmet, akinek skorpiófeje és női teste van, de Artemisz görög istennő is skorpiókat küldött Orionra mikor az erejével hencegett.

Nyilas

A Nyilast a római mitológiában Jupiter főistenhez kapcsolják. Úgy tartják, ezért birtokában van a legnagyobb tudásnak és jólétnek. A görögök két mondában említik, az egyikben egy kentaur, a másikban Pán fia, egy szatír.

Bak

A rómaiak szerint a Bakra a Szaturnusz van a legnagyobb hatással. A Bak az egyik legrégebb óta ismert csillagkép, a babilóniaiak i.e. 1000 körül fedezték fel, és egy kecske-hal hibriddel szimbolizálták.

Vízöntő

A Vízöntő az Uránusz bolygó hatása alá esik. Uranus isten a rómaiaknál az ég és a menny istene, nem csoda, hogy a jegy szülöttei is sokszor járnak a fellegekben. A babilóniak Ea istennővel kapcsolták össze, akit általában vizet cipelve ábrázoltak.

Halak

A Halakat Neptun, a tenger istene irányítja. A görög mitológiában Afrodité és fia, Érosz egy szörny elől menekülve változtak halakká. De ne felejtsük el, hogy a korai keresztények pedig Jézus Krisztust ábrázolták hal formájában.

SunSigns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top