Horoszkóp

Ismerd meg a csillagjegyed történetét! – 1. rész

Te tudod, honnan kapta a csillagjegyed a nevét? És azt, hogy milyen kapcsolata van a görög, a római és az egyiptomi mitológiával? Most ezekről és még több érdekességről olvashatsz.

Kos

A horoszkópok között az első jegy a Kos. Tűz jegy, amit a Mars bolygó irányít. A görög istenek közül Arész, a hadisten tartozik hozzá. Nem véletlenül lettek a Kosok szenvedélyesek és kirobbanóan energetikusak!

Bika

A Bika csillagjegy a görög mitológiában Zeusz főistennel és Afroditéval, a szerelem istennőjével is kapcsolatba hozható. Uralkodó jegy, emellett a szépség és a szerelem határozza meg. A babilóniaiak a Mennyei Bikának is hívták a csillagjegy szülötteit.

Ikrek

Az Ikrekhez a görög mitológiában Castor és Pollux ikerpár tartozik. Uralkodó bolygója a Merkúr, a kommunikációért és a jó szerencséért is felel, így ezekben az Ikrek nem szenved hiányt.

Rák

A Rákokat a Hold befolyásolja. Mivel Víz jegyek, és egy évszakváltás, a tavasz és a nyár  metszetén állnak, gyakoriak náluk a hangulatváltozások. 

Oroszlán

Az Oroszlánokra a Nap van hatással. Az Oroszlán csillagkép az első felfedezettek közé tartozik – már a mezopotámiaiak és a perzsák is ismerték. Az egyiptomi istenek közül Szekhmet, a harc istennője tartozik hozzá.

Szűz

 A Szűz jegyben születettekhez Déméter istennő, a termékenység és a földművelés istennője tartozik. Ez magyarázza, miért olyan praktikusak és két lábbal a földön járók a Szüzek.

SunSigns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top