Horoszkóp

Igazából szerelem – októberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Októberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj októberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják októberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Szívfájdalom
Ami a megoldást hozza: Adás
Ami megszületik: Fogékonyság

Igazából szerelem – októberi szerelmi előrejelzés

1. lap: Szívfájdalom

Sokáig én is azt gondoltam, amit talán te is: valahányszor összetörik a szívem, azért mindig valaki más a felelős. Szívfájdalmat élünk át, amikor kritizálnak, amikor cserbenhagynak, amikor elhagynak.

Később azonban ráébredtem, ez nem teljesen így van. Ahogy élem az életem, történik velem mindenféle, és én döntök arról, hogyan élem ezt meg.

Ha valaki kritizál, a saját szemszögéből nyilván igaza van. Ám ez pusztán az ő véleménye, amelyet azok a tapasztalatok befolyásolnak, amelyeket eddig átélt. Nincs köze ahhoz, hogy én valójában milyen vagyok, és hogyan működöm, mert ő csak a saját szűrőjén át lát engem. Neki joga van a kritizáláshoz, nekem pedig jogom van továbbra is az örömet és a békét választani, és derűsen figyelmen kívül hagyni a kritikát.

Kérlek, ne értsd félre, amit írok. Minden emberi kapcsolatban szükség van a folyamatos kommunikációra, ahol őszintén beszélünk a saját érzéseinkről, és a szükségleteinkről, majd ezek összegzéseként kéréseket fogalmazunk meg. Ha valaki ezen a módon közeledik, akkor érdemes a teljes figyelmünket ajándékoznunk neki. Ez azonban nem kritika, hanem nyílt, őszinte kommunikáció.

Hajlamosak vagyunk szívfájdalommal reagálni és a másikat hibáztatni akkor is, amikor úgy érezzük, cserbenhagytak, vagy elhagytak. Ám azt talán már te is tudod, hogy a fájdalom nem múlik el attól, ha a végtelenségig átkozod a másikat. A fájdalom akkor múlik el, ha elfogadod a veszteséget, meggyászolod, ami elmúlt, majd veszel egy nagy levegőt és továbblépsz. Csak akkor tudod megnyitni magad egy szeretetteljes, méltó kapcsolatnak, ha már nem ragaszkodsz a fájdalomhoz.

A ragaszkodás elengedéséhez tudatosságra van szükség. Valahányszor azon kapod magad, hogy a múlton merengsz, és a fájdalom újra egyre nagyobb teret nyer a szívedben, mondd el magadnak:

Mindez már elmúlt. Itt, a jelen pillanatban nem létezik. Most a szeretetet és a békét választom.

Októberben épp arra lesz lehetőséged, hogy megtapasztald ezt a tudatosságot. Lehet, előbukkannak majd a múltból olyan emberek, helyzetek és események, akik, és amelyek korábban fájdalmat okoztak neked. Ilyenkor kell majd fülön csípned a gondolataidat, és kicserélned őket a fentiekre.

2. lap: Adás

A szívfájdalom fenntartásának egyik alappillére az a gondolat, hogy valamitől, amivel eddig rendelkeztünk, megfosztottak. Nincs, nincs, nincs – siránkozik bennünk valaki, és ettől a fájdalom egyre nagyobbra nő. A kijáratot az jelenti, ha elkezdünk arra fókuszálni, ami viszont most is van, és ebből elkezdünk adni – mind magunknak, mind másoknak.

Optimális esetben most, amikor e sorokat olvasod, nem élsz át semmilyen szívfájdalmat, így az októbert arra használhatod, hogy az adás képességét begyakorold, és könnyedén elővedd, amikor egy nehéz helyzetben szükséged van rá.

De az is lehet, hogy éppen egy friss szakítás, vagy más veszteség döngölt a padlóba, így éppen kapóra jön egy olyan gyógyító alapelv, amely a segítségedre lesz.

Gondold hát végig, mi az, amire vágysz? Mi az, ami hiányzik? Mi az, amit annyira szeretnél megkapni valaki mástól, de ez sehogy sem történik meg? Majd amint ezt megtaláltad, kezdd el megadni magadnak – vagy másoknak.

Valakinek az ölelésére vágysz? Öleld át magad jó szorosan, vagy ölelj meg valakit, aki a közeledben van, vagy ajándékozd meg magad egy masszázzsal.

Valakinek a figyelmére vágysz? Tölts el 15 percet mély csendben, és figyelj oda belső hangodra. Vagy hallgasd végig a sopánkodó nénit a villamoson. Vagy tölts el egy délutánt egy olyan rokonoddal, akivel csak ritkán találkozol.

Szeretnéd fontosnak érezni magad valaki életében? Válj fontossá önmagad számára, és minden héten ajándékozd meg magad két órával, amikor csak azt teszed, amihez igazán kedved van. Hívd fel azokat, akik fontosak neked, és mondd el nekik, vagy írj egy-egy szép levelet.

Használd az októbert arra, hogy körülnézel, és megtalálod azokat, akik talán még nálad is nagyobb szükséget szenvednek valamiben, és kezdj el adni abból, amid van. Majd pedig figyeld, amint ez az egyszerű cselekedet elkezdi meggyógyítani minden múltbéli és jelenlegi szívfájdalmadat.

3. lap: Fogékonyság

A szerelemhez és a párkapcsolati boldogsághoz nem csak az szükséges, hogy életed párja szembejöjjön veled, hanem az is, hogy fogékony légy rá, vagyis észrevedd őt. Ha mostanában azt tapasztalod, hogy semerre sincsenek olyan férfiak vagy nők, akik neked tetszenének, akkor éppen nem vagy fogékony a szerelemre. Nagyon sokan vannak, akikkel csodálatos, boldog párt alkotnátok, de, ha éppen nem vagytok fogékonyak a szerelemre, akkor nem veszitek észre egymást.

Október lesz az a hónap, amikor ez a fogékonyság és befogadókészség kialakul és felerősödik benned. Mindössze arra van hozzá szükség, hogy megtedd, amit az első két lap javasol: azon keresztül, hogy adni kezdesz önmagadnak és másoknak, fokozatosan engedd el minden szívfájdalmadat. Fogd összetört szíved darabkáit, és rakd őket össze újra. Közben lásd meg azt is, hogy az összetört szív mindig megnyílt szív is. Minden ilyen alkalommal megnyílik a szíved, és még több szeretetet tud adni és befogadni.

Szíved megnyitásához azonban egyáltalán nem szükséges újra és újra összetörni azt. Amint az adáson keresztül elkezdesz önmagadhoz és másokhoz mélyebben kapcsolódni, a megnyílás automatikusan megtörténik. És minél nyitottabb a szíved, annál fogékonyabb vagy a szerelemre.

Ha szívesen teszel valamit ennek érdekében minden egyes napon, akkor reggelente – ébredés után – és este – elalvás előtt – olvasd fel magadnak az alábbi fohászt:

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tölts fel erőddel, hogy legyen bátorságom megnyitni a szívem. Mutasd meg, hová menjek, mit adjak, és kinek. Tedd világossá, hogy mikor szükséges magamnak adnom, és mikor másoknak. Segíts, hogy fogékonnyá válhassak a szerelemre. Bontsd le rólam mindazt, ami eddig akadályozta, hogy beengedjem az életembe a szerelmet és a boldogságot. Tedd lehetővé, hogy megérezzem: veled mindig biztonságban vagyok. Hadd ismerjem fel, hogy veled az oldalamon egyszerűen nincs mitől félnem, mert semmi baj nem érhet. Kérlek, mutass nekem utat, és vezess el a beteljesült szerelemhez. Köszönöm. Áldás.

Nyitott szívű, szerelmet befogadó októbert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top