Horoszkóp

Így működik a számmisztika

Mi a titka a numerológiának? Összeszedtük azokat a fontos információkat, melyeket talán máshol még így együtt, összefoglalva nem olvastál. Ha tudni szeretnéd, hogyan működik a számmisztika, és hogyan hat a jövődre, kattints máris a részletekre.

A számmisztika – a nevével ellentétben – csöppet sem egy misztikus valami. Nagyon is logikusan, érthetően felépített rendszer, melynek alapjait az ókori matematikus, Püthagorasz alkotta meg. Természetesen a számmisztika rendszere rendkívül összetett, így egyetlen cikkben lehetetlen bemutatni, de a lényegét meg próbáljuk összefoglalni.

Hogy működik a számmisztika?

Püthagorasz az egytől kilencig terjedő számokhoz pozitív és negatív tulajdonságokat rendelt, amelyek az egyénre leginkább jellemzőbb belső tulajdonságok.

Rendkívül leegyszerűsítve az

  • 1 = lendület, céltalanság
  • 2 = alkalmazkodás, kétségek
  • 3 = optimizmus, pesszimizmus
  • 4 = stabilitás, rugalmatlanság
  • 5 = függetlenség, káosz
  • 6 = harmónia, döntésképtelenség
  • 7 = önbizalom, függőségek
  • 8 = egyensúly, mértéktelenség
  • 9 = bölcsesség, maximalizmus

Számmisztika – jó és rossz számok?

A számmisztikában a tévhitekkel ellentétben nincsenek jó vagy rossz számok, szerencsésebb vagy kevésbé szerencsés számok. Az 1-es vagy a 6-os – vagy bármely másik szám – épp úgy lehet nagyon pozitív, mint nagyon negatív. A pillanatnyi lelkiállapotodtól is függ, a szám mely tulajdonsága érvényesül nálad inkább. Az tehát nagyon is igaz, hogy a születési napod száma elárulja, milyen vagy.

Gondolj csak bele, amikor jókedvűen ébredsz, mert például izgalmas napnak nézel elébe, optimista gondolatok járnak a fejedben, várakozással tekintesz a még ismeretlen jövő elé. Ilyenkor biztosan a pozitív tulajdonságaid érvényesülnek inkább, míg egy balszerencsésebb időszakot követően kevésbé valószínű, hogy túlteng benned a lelkesedés.

És mindez akár egyetlen napon belül is változhat, mert boldoggá tehet, hogy sikert arattál a munkádban, aztán bosszúsággal tölt el, amikor hazafelé sietve az orrod előtt csukódik be a tömött metró ajtaja.

Így működik a számmisztika

Névből és születési dátumból elemez a számmisztika

A numerológusok a név és/vagy a születési időpont alapján állítják fel a számmisztikai képletet. A születési dátumból készített numeroszkóp számos hasonlóságot mutat az asztrológiai horoszkópokhoz. Más elvekkel számolnak, más összefüggéseket használnak, de a végeredmény mindkettőnél közel ugyanaz.

A névelemzéseket pedig úgy készítik, hogy a betűket alakítják számokká az ábécé sorrendjében haladva. Külön számolják a magán- és mássalhangzók értékeit, majd a kapott számokat összeadják, 1–9-re egyszerűsítik, és máris előbukkannak az egyén legfontosabb pozitív és negatív tulajdonságai.

Hogyan jósol a számmisztika?

Nem jósol, inkább elemez, és persze a számmisztika leleplez. A személyiségrajz mellett ugyanakkor a jövő lehetőségeiről is informálódhatsz a segítségével. Tudnod kell, soha semmi sem szentírás – hogy a jövőd hogyan alakul, nem a számokon, hanem kizárólag a döntéseiden múlik. A számmisztika jelezheti a lehetőségeket, de hogy azok hogyan alakulnak majd az életedben, csak rajtad múlik. Jelezhet a képlet például munkahelyi vagy karrierlehetőséget, ha épp ez a kérdés foglalkoztat. Ugyanakkor, ha úgy döntesz, az ajánlott állás izgalmasabbnak tűnik a jelenleginél, könnyen lehet, épp a közelgő előléptetésedről, fizetésemelésről mondasz le.

Ahogyan a cikk elején szó esett róla, nincsenek jó vagy rossz számok, épp így nem léteznek jó vagy rossz döntések. Bármilyen lehetőség mellett is voksolsz, az szinte biztosan kihat az életedre, amellyel alakítod a jövődet, amelyből tanulhatsz és amellyel fejlődhetsz.

Olvass még izgalmas cikkeket a számmisztikáról az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top