Horoszkóp

3 retrobabona, ami neked is biztos ismerős lesz

Kedves babonások, tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, hányszor örültetek zöld Trabantnak vagy annak, ha 22:22-kor néztetek az órátokra? Retrobabona-összeállítás nemcsak hívőknek!

Szerencsehozó zöld Trabant

A Trabi színe alapvetően kék. Esetleg fehér. A zöld igazi kuriózum volt, ezért is terjedhetett el a rigmus: “Zöld Trabantot látok, szerencsét találok!” Aki ezután kívánt is valamit, az bízhatott abban, hogy gyorsan valóra is válik az.

Ha megegyezik az óra és perc…

A kvarcórák terjedésével terjedt az a babona is, miszerint ha akkor nézed meg, mennyi az idő, amikor mind a négy szám azonos a kijelzőn (tehát 11:11 vagy 22:22), akkor valaki nagyon szeret téged. Később lazultak a feltételek és elég volt, ha az óra és a perc is ugyanaz a szám (például 12:12). A babona más változata szerint ilyenkor valaki gondol ránk.

Szerencsehozó Moncsicsi

A pufók arcú majmocskát, a Moncsicsit nem ám csak játéknak tekintették a 80-as évek babonásai, hanem szerencsehozó kabalának. Különösen az apró, “csíptetős” Moncsicsiről terjedt az, hogy szerencsét hoz. Ezt az imádkozó kéztartású kabalát bármihez hozzá lehetett csíptetni, hogy szerencsét hozzon. Persze a japán származású játék inkább a nyugatisága miatt válhatott szerencsehozóvá, semmint valódi varázsereje miatt.

Olvasd el ezt is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top