Horoszkóp

A hátráló bolygók a sorsodat is befolyásolják

2016. április 28. és május 8. között 10-ből 5 bolygó fog hátrálni. Tavaly nyáron volt már hasonló az égen, de az idei több szempontból is intenzívebb. Nézzük előbb, hogy miről van szó: a Földről nézve az ellipszispálya miatt olykor a bolygók hátrafelé mozogni látszanak! Ekkor nevezzük a hátráló bolygókat retrográd bolygóknak. Természetesen ez csak vizuális csalódás, de az asztrológiában fontos szimbólum: régi helyzeteket, emlékeket, embereket hozhatnak vissza.

2016. április 28-án este Merkúr hátrálni kezd.
Ezzel a 10 bolygóból már 5 látszik hátrafelé mozogni.
Január 8-án a Jupiter kezdte;
március 25-én Szaturnusz;
április 17-én Mars;
április 18-án Plútó;
április 28-án Merkúr is retrográdba fordult.

A tavaly nyárihoz képest a mostani azért intenzívebb, mert több a Naphoz közeli bolygó. Csupán a Plútó ún. transzszaturnália, azaz Szaturnuszon túli bolygó. Nem ritka, hogy ezek a bolygók (Uránusz, Neptunusz, Plútó) hátráló mozgást végeznek. De minél beljebb van egy bolygó, annál ritkábban retrográd. És minél ritkább valami, annál intenzívebb a hatása.

A bolygók jelentése már sokat elárul:

  • Merkúr = kommunikáció, gondolkozás, beszéd, felfogóképesség;
  • Mars = akarat, elszántság, szenvedély, küzdelem;
  • Jupiter = hit, bőség, bölcsesség, lojalitás;
  • Szaturnusz = félelmek, felelősségvállalás, koncentrált erő;
  • Plútó = radikális változás, drasztikus újítás, gyökeres átalakulás, szélsőséges reakció.

2016. május 9-én Jupiter lesz az első, amelyik elindul előre, és felold minden “beragadást”, nosztalgiázást. Őt követi május 22-én Merkúr. Majd később a többi bolygó.

A bolygók jelentésén túl az még izgalmasabb, hogy melyik jegyre milyen életterületen hat. Ebből kiderül, hogy kinek hol erősödik fel a “nosztalgiázás”, illetve hol van esélye a múltat bölcsebben lezárni.
Vegyük sorba, hogy ez pontosan mit jelent!

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Kos-szülötteket a következő területeken érintik érzékenyen a retrográd bolygók: Merkúr – pénz, bevételek; Jupiter – munka; Mars és Szaturnusz – külföld, felsőfokú tanulmányok, magasabb ideák; Plútó hivatás, karrier. Ebből pontosan látszik, hogy a Kos-szülötteknek nem a magánéletükben, hanem a munka–hivatás–pénz témában kell rendet tenniük. Adódhatnak nehézségek és akadályok, de ezek nem kudarcot, hanem esélyt jelentenek. Ugyanis a régi stratégiák szavatossága lejárt. Hamarosan újakat kell találniuk.

Olvasd el ezt is!

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Bikákat május végéig védi egy ún. föld bolygóháromszög. Ez azt jelenti, hogy számukra a retrográd bolygók nem fájdalmas, hanem kellemes emlékeket ébresztenek fel. De óvatosnak kell lenniük a nosztalgiázással. Ugyanis Merkúr a Bikában hátrál, amitől a Bika-szülöttek a többiek szerint a kelleténél többet és vontatottabban fogják emlegetni a “régi szép időket”. Erre a párjuk vagy a leendő párjuk fog a legindulatosabban reagálni. Őt Mars, a szenvedély bolygója szimbolizálja. Vele nem érdemes harca kelni.

Olvasd el ezt is!

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az Ikrek bolygója, a Merkúr nagyon ritkán retrográd. Merkúrnak, a hírvivőnek szárnyalnia kell, és nem a múlton keseregnie. Ettől az Ikrek-szülöttek nem érzik túl fényesen magukat a bőrükben. Ráadásul a Mars és a Szaturnusz a Nyilas jeléből provokálja és hergeli őket. Ez konkrétan régi szerelmek visszatérését jelenti. Lehet, hogy maga a személy bukkan fel, de lehet, hogy csak az emléke. Mindkettő felkavarja és/vagy felzaklatja az amúgy vidám Ikreket. Arra ügyeljenek, hogy a múlt ne mérgezze meg a jelent!

Olvasd el ezt is!

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Rákokat is érintik a retrográd bolygók: Jupiter – testvérek, szomszédok; Merkúr – barátok; Mars és Szaturnusz – kollégák; Plútó párkapcsolat. Szinte az összes emberi kapcsolat. Mivel a Rákok csak akkor érzik jól magukat, ha szerető, elfogadó közeg veszi körül őket, kardinális kérdés, hogy az előbb felsorolt szereplők hogyan viszonyulnak az érzékeny és sértődékeny Rákokhoz. A retrográd bolygók sok régi embert és emléket támasztanak fel. Készüljenek fel arra, hogy lesz köztük szívmelengető és szívfacsaró is!

Olvasd el ezt is!

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Hiába frusztrálja az Oroszlánokat a retrográd Jupiter pénzügyi téren, a retrográd Plútó a munkában, a retrográd Merkúr a főnökkel való kommunikációban, a Mars és a Szaturnusz a kreativitás és az életkedv területéről olyan megoldásokkal segíti őket, ami bármikor bármilyen helyzetben pozitív irányba tereli az ügyüket. Mivel Mars és Szaturnusz is retrográd, a “nincs új a Nap alatt” elv érvényesül: régi, jól bevált “trükkökhöz” nyúljanak! Most még nem kell újítaniuk, változtatniuk. Használják bátran a régit!

Olvasd el ezt is!

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Jupiter a Szűz jelében január 8-a óta retrográd. Ez fárasztó, sőt kimerítő lehet a Szűz-szülöttek számára. Alig várják már a május 9-ét, amikor Jupiter végre elindul előre. Addig fogják fel az egészet egy uv-nek, utóvizsgának! Nem a bukás miatt kapnak új esélyt, hanem azért, hogy megvizsgálják, akarnak-e, tudnak-e jobban reagálni, megoldani régi helyzeteket. Ebben támogatja őket a retrográd Merkúr és a retrográd Plútó. Egyfajta védőszárnyat képez ez a két bolygó. Tehát minden a legjobban alakul.

Olvasd el ezt is!

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Mérlegek a legérzékenyebbek mindenféle apró kibillenésre. Ebből adódóan aggodalmasan szemlélik, hogy hol kell asszisztálniuk a harmónia helyreállításában. Az 5 retrográd bolygó közül a Plútó érinti a Mérleg-szülötteket a legkritikusabban. Ugyanis ez az otthonukban, a családi életükben mutat egyfajta visszarendeződést, ami jelentheti azt, hogy valaki visszaköltözik, vagy valaki békülési szándékkal közelít. Egyik eset se könnyű addig, amíg a Mérlegek hagyják, hogy a múlt sértettsége érvényesüljön.

Olvasd el ezt is!

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Ebben a kb. 10 napban a legbosszantóbb a Skorpiók számára a retrográd Merkúr, ami egy lassú felfogású, vontatottan beszélő és lomhán reagáló embert szimbolizál. Adott esetben ez lehet a Skorpiók párja. Ettől még “kínosabb” a helyzet. Nemcsak a közelsége miatt, hanem azért is, mert ez nem új. Amennyiben eddig nem sikerült elfogadniuk, és megszokniuk a ráérős stílust, most súlyos konfliktusok kerekedhetnek. Ezt megelőzendő a Skorpiók vegyék észre, hogy az, ami ingerli őket a másikban, pont az vonzza is!…

Olvasd el ezt is!

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Nyilas-szülöttek számára nem újdonság ez a helyzet. Ők már március óta “edződnek”. Ugyanis március 6-a óta a Mars, 25-e óta a Szaturnusz is retrográd a Nyilas jelében. Meg kell, meg kellett szokniuk, hogy mostanában lassabban mennek a dolgok, sőt olykor váratlan, kiszámíthatatlan fordulatokat is vehetnek – akárcsak a Nyilas-szülöttek hozzáállása egyes ügyekhez. Ezt fokozza az, hogy a Nyilasok bolygója, a Jupiter is hátrál. Majd május 9-től, amint elindul előre, javul a helyzet. De csak lépésről lépésre…

Olvasd el ezt is!

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az a szerencse, hogy a Bak-szülötteket egy ún. föld bolygóháromszög védi május végéig. Ez azt jelenti, hogy a nehézségek, bosszúságok és akadályok ellenére elégedettek lesznek. A Bakok tisztában vannak azzal, hogy sokszor többet kell küzdeniük, mint másoknak. Mivel Plútó őket már hosszú évek óta edzi, és gyakran hátrál (akárcsak most), nem ijednek meg egy újabb kihívástól. Bolygójuk, a Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura arra mutat rá, hogy nem szabad megspórolni az időt, ha fontos dologról van szó…

Olvasd el ezt is!

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A retrográd bolygók olyan területeket érintenek a Vízöntők életében, mint család (Merkúr), kiadások (Jupiter), barátok (Mars és Szaturnusz), titkok (Plútó). Mindegyik próbára teszi őket. Főleg azért, mert a Vízöntők alapvetően nem szeretnek visszafelé nézni, nem akarnak tanulságokat levonni, és eszük ágában sincs nosztalgiázni. Most pont ezekben hoznak feladatot a bolygók. Nincs mese, szembe kell nézniük a múlttal, és meg kell vizsgálniuk, hogy csinálhatták-e volna jobban, bölcsebben, tudatosabban…

Olvasd el ezt is!

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Kicsit fájó szívvel nosztalgiáznak most a Halak-szülöttek. A retrográd Jupiter január 8-tól régi szerelmeket vagy azok emlékét támaszthatja fel. Sajnos ez a Jupiter túlzásokra hajlamosíthatja őket: eltúlozhatják az érzések intenzitását, megszépíthetik az emlékeket, és ezzel árthatnak a jelenlegi kapcsolatnak. Sőt megmérgezhetik az aktuális felállást. Ez tilos. Semmiképp se hagyják, hogy a múlt összezavarja a jelent!  Maradjanak józanok, hálásak, és becsüljék meg azt az embert, akivel együtt vannak!

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top