Horoszkóp

5 dolog, amit ne tegyél, amikor szerelmes vagy

Amikor szerelmesek vagyunk, sokszor nem is tudjuk, mit tegyünk, mi lenne a jó lépés, minden közös, együtt töltött pillanatról azt szeretnénk, bárcsak örökké tartana. Az igazi szerelem nagy magasságokba tud repíteni, és nincs is izgalmasabb a közös szárnyalásnál. Van azonban néhány dolog, amit nem érdemes tenni akkor, amikor szerelmesek vagyunk.

Ne taktikázz

Sokan – különösen a korai időszakban – megpróbálják kitaktikázni, hogy vajon mi működne a kapcsolat sikere érdekében. Minden taktika és praktika azonban egy álca, ami mögé csak elbújik a lélek. Ha valaki igazán szeret, akkor olyannak szeret, amilyen vagy. Ha önmagadat adod mindenben, akkor tudod, hogy a társad tényleg téged szeret, még akkor is, ha néha csinálsz hülyeségeket. Ne akard kiszámolni a helyes lépéseket, csak élj a jelenben, éld meg és élvezd a szerelem lüktető érzését.

Ne ragaszkodj az elveidhez

Van a várakozásban valami különös izgalom. Bármikor bármi megtörténhet. A szerelem ezért tud borítani mindent, amit korábban igaznak hittél saját magadról, az életedről, az elveidről. Tuti, hogy kihoz belőled olyat, amire korábban azt mondtad, én ezt soha nem tenném meg. Ilyenkor legálisan lehetsz kicsit vagy nagyon őrült. És ez sokszor arról szól, hogy kiléptet a komfortzónádból, hív, hogy felfedezd az életet, önmagadat és a lehetőségeidet.

Ne legyenek elvárásaid

Az elvárást az különbözteti meg a várakozástól, hogy amíg a várakozás könnyedséggel jár, az elvárásban van egyfajta “befeszülés” és feltétel. Ha elvárás van, az már átcsúszik az adok-kapok számolgatásába, és szívügyekben a matekozás nem igazán hatásos dolog. Az elvárásokkal az a gond, hogy saját magunk alatt vágjuk vele a fát, mert ha az elvárások nem teljesülnek, mi magunk csalódunk. Érdemes ezért minden elvárást elengedni.

Olvass tovább szerelem témában!

Ne próbáld a kapcsolat elején kitalálni, mi lesz a jövő

Ha már egy hét után azon gondolkozol, vajon mi lesz 5 év múlva, azzal teljesen megölöd a varázslatot. Nem lehet tudni, mi lesz – még egy hét vagy egy hónap múlva sem, hiszen bármi megtörténhet. Sokszor félünk a másik elvesztésétől, ezért biztosítékokat akarunk gyűjteni a jövőre nézve. Hogy élnéd meg a szerelmet, ha minden nap az utolsó napod lenne? Valószínűleg sokkal felszabadultabban, sokkal nagyobb önátadással és boldogsággal. Ezért ne sokat agyalj a jövőn!

Ne használj és ne vedd magadra a kivetítéseket

Ha magunkkal nem vagyunk rendben, azt hajlamosak vagyunk a másikra kivetíteni. Érdemes észrevenni, amikor mi csináljuk és azt is, amikor velünk csinálják. Utóbbi azért fontos, mert akkor nem megyünk bele abba, hogy biztos velem van a baj, biztos kevés vagy sok vagyok, ilyen vagyok, olyan vagyok.

Nem baj, ha olykor bizonytalan, zavarodott vagy kétségekkel teli vagy, oszd meg ezt partnereddel, az őszinte megnyílás mindig csak erősíti a bizalmat és emeli a kapcsolatot. Itt a tavasz, és ha a te életedbe is berobban(t) a szerelem, merd hát megélni nyitott szívvel, lélekben szárnyalva, szabadon és nagy boldogságban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top