Horoszkóp

Igazából szerelem – áprilisi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Áprilisi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj áprilisban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják áprilisban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Gazember
Ami a megoldást hozza: Önértékelés
Ami megszületik: Valódi szeretet

Igazából szerelem – áprilisi szerelmi előrejelzés

1. lap: Gazember

Chuck Spezzano tanításainak, így a kártyáinak az alapját is ez a törvényszerűség képezi: mindaz, amit az életünkben megtapasztalunk, saját gondolataink kivetülésének eredménye. Így bármilyen lapok is érkeznek, azok jelentése mindig rólunk szól; függetlenül attól, hogy mindezt kivetítjük-e valaki másra, vagy sem.

Amikor egy olyan kártyát látunk, mint a mostani is (elsőként ez: gazember), fontos tudatosítani, ez nem azt jelenti, hogy az életünkben teljesen elhatalmasodott a gazemberség. Azt jelenti, hogy van egy olyan részünk (egy alszemélyiségünk), amelyik gazember módjára viselkedik. Ha tudunk erről, és már elkezdtük elfogadni és meggyógyítani, akkor nem kell kivetítsük, így a gazemberek nem jelennek meg a környezetünkben. Ha viszont az a meggyőződésünk, hogy ez olyasmi, ami a lehető legtávolabb áll tőlünk, akkor lehet, úton-útfélen gazemberekkel találkozunk, vagy esetleg együtt is élünk eggyel, így mindennap láthatjuk.

De ki is a gazember? Olyasvalaki, aki kizárólag a saját érdekeivel törődik, és annak érdekében, hogy megszerezze, amit akar, elmegy akár a legvégsőkig is. Hajlamos rá, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja mindazok szükségleteit és érzéseit, akikkel ebben a folyamatban találkozik.

Természetesen ezt a viselkedést is régi sebzettségek idézik elő. Ezen a módon olyasvalaki működik, aki olyan kevés szeretetet és törődést kapott gyerekkorában, hogy mindezeknek az utólagos beszerzése mindennél fontosabbá vált számára. A csapda azonban abban rejlik, hogy az így kikényszerített, másokat figyelmen kívül hagyó szeretetnek és törődésnek látszó figyelem sohasem lesz kielégítő, így az egész mindig elölről kezdődik.

Áprilisban tehát arra lesz lehetőséged, hogy ránézz erre a mintára az életedben. Lehet, te vagy az, aki bizonyos helyzetekben gazemberként viselkedik, kicsikarva ezzel, hogy mindenképpen megkapd, amit akarsz. Ha tudatosabban veszel részt az életedben, ezentúl észre fogod venni, ezzel csak azt éred el, hogy eltávolodjanak tőled az emberek.

De az is lehet, van valaki a környezetben, aki veled viselkedik gazemberként, és ezért rendszeresen az áldozat szerepében találod magad. Ekkor azt kell tudatosítanod, hogy áldozattá akkor válsz, ha tévesen úgy hiszed, hogy olyan bűnöket követtél el, amelyekért büntetést érdemelsz. Ebben az esetben emlékezz rá, hogy minden helyzetben azt tetted, amit akkor a lehető legjobbnak véltél. Csak utólag gondoljuk úgy, hogy lehetett volna másképp is. Ha valóban lehetett volna, akkor másképp lett volna. Bocsáss tehát meg magadnak, és lépj ki azokból a helyzetekből, amelyekben eddig megengedted, hogy bántsanak.

2. lap Önértékelés

Mind az áldozat, mind az elnyomó gazember szerepéből a kivezető utat áprilisban az önértékelés jelenti. Gazemberként ugyanis úgy véled, “csak úgy”, önmagad jogán nem vagy méltó arra, hogy szeressenek, és törődjenek veled. Úgy érzed, ha nem teszel semmit, hogy kikényszerítsd mások szeretetét és figyelmét, akkor nem fogod azt megkapni, vagy nem kapsz belőle eleget. Tudd, hogy ez tévedés: egy réges-régen kialakult és megszilárdult korlátozó hiedelem, amelyet elengedhetsz, ha úgy döntesz.

Az elengedésben csakis az ismeretlentől való félelem akadályozhat meg, amely ilyen kérdések formájában jelentkezik: De mi lesz, ha mostantól nem kényszerítem ki a szeretetet? Nem fognak szeretni? Bántani fognak? A félelem természetesen alaptalan: már most is vannak körülötted olyanok, akik olyannak szeretnek, amilyen vagy. Ám a szeretetért folyó állandó harcban sajnos észre sem veszed. Sőt, talán még azt sem engeded meg magadnak, hogy felismerd: a küzdelem mögött valójában a félelem rejtőzik. A félelem attól, ha nem veszed el, ami kell, akkor meg sem kaphatod. Ha szeretnél változtatni ezen, akkor a segítségedre lehetnek az alábbi megerősítések. Leginkább úgy, ha nem csak átfutod őket most, miközben a cikket olvasod, hanem legalább 21 napig minden nap háromszor (reggel, napközben és este) hangosan felolvasod őket magadnak.

Méltó vagyok a szeretetre. Szeretem magam, és mások is szeretnek engem. Bárhová megyek, őszinte örömmel fogadnak. Értékes vagyok, és ez minden nappal egyre nyilvánvalóbbá válik. Nagyra becsülöm mind magamat, mind az életemet, mind a kapcsolataimat.

Az önértékelési deficit másik végén találod magad, ha úgy érzed, mindig az áldozata vagy mások gazember-viselkedésének. Kihasználnak, bántanak, nem törődnek sem veled, sem a szükségleteiddel. Ez azért történhet így, mert úgy véled, nem vagy elég értékes, és nem érdemled meg, hogy megkapd, amire szükséged van, és megkapd, amire vágysz. “Nekem ez nem jár” –hajtogatja benned valaki, így aztán amikor a lehetőség adott, nem tudsz élni vele. Pedig az élet állandóan áramoltatja feléd szebbnél szebb ajándékait, de olyan, mintha láttukra gyorsan becsuknád a szemed, és ezt mondanád: Ez biztosan tévedés. Nem lehet, hogy ezek az én ajándékaim. Nem is akarom látni őket, mert csak megfájdítják a szívemet.

Az áldozat szerepet akkor tudod magad mögött hagyni, ha felismered saját, eredendő értékességedet. Ha tudatosítod magadban, hogy az élet ajándékai bőségesen, folyamatosan áramlanak, és amikor elfogadod őket, az nem jelenti azt, hogy másoktól elvennél bármit is. Használd 21 napon át (háromszor, hangosan felolvasva) az alábbi megerősítéseket:

Értékes és fontos vagyok. A világnak szüksége van rám. Nekem is szükségem van magamra. Senkinek sem ártok azzal, ha meghúzom a határaimat, és többé nem engedem, hogy bántsanak. Olyan emberek társaságát keresem, akik szeretnek, nagyra becsülnek, és törődnek velem. Elfogadom és befogadom a folyamatosan felém áramló szeretetet.

3. lap: Valódi szeretet

Amikor fokozatosan helyreállítod az önértékelésedet, akkor egyszer csak ráébredsz, hogy a gazember-működés teljesen eltűnt az életedből. Neked sem kell így viselkedned, és a környezetedben sincsenek olyanok, akik gazemberként állandóan csak elvenni akarnak; sem olyanok, akik áldozatként ellökdösnék maguktól az élet kínálta ajándékokat. Ekkor kezded el megtapasztalni a valódi szeretetet. Azt, ami nem az adok-kapok egyensúlyán alapul, hanem folyamatosan, feltétel nélkül áramlik. Áramlik belőled, és áramlik feléd. Ráébredsz, hogy nem kell érte tenned semmit, mert mindig is ott volt körülötted. A kapcsolataid átalakulnak, és egyre inkább megtapasztalod, hogy bátran adhatod önmagad, mert mindenki épp olyannak szeret, amilyen vagy. Többé te sem várod el másoktól, hogy állandóan a kedvedre tegyenek, mert már tudod: nekik is szabadságukban áll, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni akarnak. Szereted magadat, szereted az életedet, és szereted azokat, akikkel találkozol. Ezt a valódi szeretetet lesz lehetőséged megtapasztalni áprilisban, ha megnyílsz a gyógyító, átalakító energiáknak. 

Könnyed, örömteljes, boldogító megtapasztalásokat kívánok hozzá!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top