Horoszkóp

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Márciusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj márciusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják márciusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Különlegesség
Ami a megoldást hozza: Gyógyulás
Ami megszületik: Boldogság

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Különlegesség

A szerelemben az egyik legnagyszerűbb megtapasztalás annak az érzése, hogy végre különlegesek vagyunk! Itt van valaki, aki számára én vagyok a legfontosabb, a legszebb, a legjobb, a legokosabb, a legerősebb… és viszont: ő is az, nekem. Hogyan lehet akkor ez egy akadályozó tényező? Nem pont ez a lényeg?

A magyarázat a képen is jól látható: a különlegesség akkor teszi tönkre a közöttünk létrejött szeretetteljes kötődést, ha észrevétlenül fontosabbá válik, mint a partnerünk vagy a kapcsolatunk maga. A partnerünktől és a kapcsolatunktól elfordulunk, és csak az érdekel, hogy a saját szükségleteink kielégüljenek, méghozzá úgy, hogy azt a másiktól kapjuk meg.

Olyan, mintha szeretnénk őt, de nem: csak azért “tartjuk”, hogy megkapjuk tőle mindazt, amire szükségünk van. Azt várjuk tőle, hogy egy bizonyos módon bánjon velünk: úgy, ahogy azt eddig megszoktuk, és közben egyáltalán nem érdekel, hogy neki milyen vágyai vagy céljai vannak.

Tudom, rondán hangzik, és lehet, azt mondod erre, amit elsőre én is: nem, én soha nem tennék ilyet! Ez a téves működés mégis ott lapul sokunk személyiségében, és úgy tűnik, márciusban arra lesz lehetőségünk, hogy ezt észre is vegyük.

Amikor én először úgy döntöttem, hogy megismerem és meggyógyítom ezt a részemet, akkor például azt találtam, hogy tudattalanul valamiféle belső szerződést közöttem. Ez így hangzott: rendben, ha te megteszed ezt és ezt, és ezen a módon érezteted velem, hogy fontos vagyok, akkor szeretni foglak. Ez pedig valójában nem szeretet; nem elfogadás és nem odaadás, hanem csak egy csere. Megnehezíti, idővel pedig lehetetlenné teszi a szeretet áramlását, leállítja a fejlődésünket, valamint egyre rosszabbul érezzük magunkat, és közben fogalmunk sincs, hogy miért.

Márciusban tehát arra lesz lehetőségünk, hogy elkezdjük megkülönböztetni egymástól a különlegességet és a szeretetet. Ha szeretnéd ezt tudatosítani és meggyógyítani magadban, akkor egyszerűen csak azokra a pillanatokra kell figyelned, amelyben arra vágysz, hogy mások (nem csak a kedvesed, bárki) különleges módon bánjanak veled. Ez az elvárás ugyanis azt jelzi, hogy másokkal összehasonlítva vagy felsőbbrendűnek érzed magad, és akkor a neked kijáró tiszteletet akarod; vagy alsóbbrendűnek érzed magad, és akkor pedig vigasztalást, törődést, megerősítést akarsz kicsikarni a környezetedből. Márciusban ezért szedd össze a bátorságodat, nézz rá erre magadban, és ereszd szélnek e téves működést!

2. lap: Gyógyulás

A gyógyulás folyamatának első lépése pont ez: ránézel valamire magadban, és elfogadod a létezését. Elfogadod, hogy igen, van olyan részed, amelyik nem az egészséges működést választja, és nem a szeretet, hanem a félelem irányába visz. A magunkba nézés folyamatát azonban sokszor bűntudat és szégyen kíséri, és ez az, ami el szokott rettenteni minket.

– Inkább nem megyek el semmilyen szakértőhöz, csak nehogy kiderüljön rólam mindenféle szörnyűség!

– Nem leszek csendben, szóljon jó hangosan vagy a tévé, vagy a rádió, vagy valamilyen zene, vagy beszéljen hozzám valaki, csak nehogy meghalljam folyamatosan zakatoló gondolataimat!

– Nem akarom, hogy kiderüljön, hány hibát követtem el, és mi mindent csinálok rosszul!

Ezek a gondolatok mind tévesek. Nem az a cél, hogy elkezdd magad hibásnak érezni.  Amikor szakértőhöz fordulsz, ő sem fog leteremteni azért, mert nem viselkedtél rendesen. Lelked sebzettségei pont olyanok, mint egy törött csont: ha nem rakod a helyére a csontokat, akkor sohasem fog igazán meggyógyulni, és egész életedben fájdalmat és nehézséget okoz majd. Ilyenkor az első lépés ez: látom, eltörött egy csontom. Mi most a teendő? Mire van szüksége a testemnek a teljes gyógyuláshoz?

Tehát amikor ránézel azokra a helyzetekre, amelyekben nem a szeretet irányítja a gondolataidat, a szavaidat, a tetteidet, akkor ugyanezt teszed: Látom, itt megsebződtem. Van bennem egy jó adag harag és neheztelés, és önbizalomhiány és félelem. Mire van szüksége a lelkemnek a teljes gyógyuláshoz? Az első, amire szüksége van, az tulajdonképpen három, mélyen összefüggő fogalom: elfogadás, megbocsátás, szeretet.

  • A gyógyulás abban a pillanatban megkezdődik, amint már nem ellenállsz neki, hanem elfogadod mindazt, amit felfedeztél. (Márciusban például azt, hogy van benned vágy arra, hogy éreztessék, mennyire különleges vagy.)
  • A következő lépcső az, amikor megbocsátod magadnak, ami ide kapcsolódik: magát a téves működést és mindazt a fájdalmat, amit akaratlanul is okoztál vele magadnak és másoknak.
  • Amikor pedig képes vagy arra, hogy mindezzel együtt is szeresd magad, akkor már nem kell sokáig várnod arra, hogy a boldogság beköszöntsön az életedbe!

3. lap: Boldogság

Ez aztán a csodálatos kártya márciusra! Itt a tavasz, egyre többet süt a nap, tiszta és friss a levegő, dalolnak a madarak… így könnyű boldognak lenni! Én azonban egyszer eldöntöttem, hogy a külső körülményektől függetlenül is boldog akarok lenni. Elkezdtem megfigyelni, mi tesz boldoggá, és ilyeneket találtam: 

  •  Ha érzem magamban a szeretet áramlását. Egyre többször történik ez meg úgy, hogy semmi nem “indokolja”. Egyszerűen csak elönt a szeretet, és most már hagyom, hogy egyre nagyobb teret töltsön ki az adott pillanatban. Régebben előfordult, hogy gyorsan kerestem valakit, akivel kapcsolatba hozhattam az érzést, de ma már tudom, erre nincs szükség. Csak megfürdőzőm benne, és élvezem, amíg tart.
  • Ha a kreatív energiáimat használva alkotok. Ilyenkor teljesen belefeledkezem abba, amit csinálok, szinte megszűnik körülöttem a külvilág. Amíg maga az alkotás tart, nincs bennem bizonytalanság, sem összehasonlítási vágy, sem az a kérdés, vajon tetszeni fog-e; kelleni fog-e. Csak az alkotásból fakadó boldogság van.
  • Ha adhatok, vagy észreveszem, hogy valaki adni akar nekem, és képes vagyok elfogadni. Mindkettő egyformán boldoggá tesz, mert tudom, hogy mindegy, ki melyik végén áll a folyamatnak. Az adás és befogadás pillanata az egész világ boldogságához hozzátesz.

Engedd, hát hogy a márciusi energiák neked is megmutassák, téged mi tesz boldoggá. Fürdőzz meg a boldogságban, ami abból fakad, hogy elfogadod, sőt megszereted magad a sebzettségeiddel együtt. Éld át, amint megszületik benned a teljesség annak hatására, hogy már nem eltaszítod magadtól figyelemre áhítozó részeidet, hanem magadhoz öleled őket. Ehhez akár minden nap mondd el magadnak az alábbi megerősítést:

Boldog vagyok, mert tudom, hogy minden a legnagyobb rendben van velem. Pont úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Szeretek és szeretnek. A szeretet vagyok.

Gyógyító és boldogságot hozó március kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Hétvégi szerelmi és bőséghoroszkóp: Felizzik benned a szenvedély lángja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top