Horoszkóp

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Februári szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj februárban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják februárban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Visszahúzódás
Ami a megoldást hozza: Bizalom
Ami megszületik: Élvezet

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

1. lap: Visszahúzódás

Teljesen természetes, ha a januárt leginkább otthon töltötted, és gyakran húzódtál be kedvenc kuckódba olvasni, elmélkedni, álmodozni, alkotni. Ez az időszak erre való. Kint gyakran hideg van, és a természet is erőt gyűjt; csendben várakozik. Ám a február már arra hív, hogy változtass ezen, és indulj el kifelé. (Persze csak akkor, ha szeretetteljes kapcsolódásokra is vágysz, nem pusztán önmagad társaságára.)

Az első képen ezért épp azt a visszahúzódást láthatod, amelyet talán most már ideje elengedned, ha szeretnél boldog párkapcsolatban élni. A képen a főhősünk összekucorodva ül egy biztonságosnak vélt fa tövében, lent a völgyben, és vágyakozva nézeget felfelé. A dombtetőről jókedvű férfiak és nők hívogatják. Talán ilyeneket mondanak neki:

Gyere, itt mindjárt kisüt a nap!
És csodás a kilátás!
Annyira szeretnénk veled lenni!
Gyere, szeretünk!
Indulj, és tarts velünk, várunk!

Ám ahhoz, hogy valóban velük tarthasson, ki kell lépnie visszahúzódott állapotából. Fel kell állnia összekucorodott testhelyzetéből, sőt a dombon is fel kell sétálnia.

Előfordulhat, hogy ez túl sok erőfeszítésnek tűnik. Mégis, február különleges 29 napja most abban fog támogatni, hogy észrevedd visszahúzódó hozzáállásodat, és változtass rajta. Valentin-nappal a közepén ez a hónap úgyis a szeretetről és a szerelemről szól. Nem csak arról, amit mások iránt érzel, hanem arról is, amit önmagad iránt is folyamatosan meg kell tapasztalnod.

Nyisd ki a füled, és halld meg a hívó szót! Vedd észre, hogy a madarak máris a tavaszról csivitelnek, és a szíved is arra vágyik, hogy kinyisson ajtót, ablakot. Februárban légy bátor, és lépj ki a komfortzónádból: tégy meg olyan dolgokat, amelyeket még sohasem; próbálj ki valami újat! Mutasd meg magadnak, hogy a visszahúzódás egy olyan védekező mechanizmus, amelyre nincs többé szükséged. Szeresd magad annyira, hogy végre megtedd mindazt, amire oly régóta vágysz.

Legyen a február egy olyan hónap, amelyben nemcsak a szeretteidnek, hanem magadnak is adsz. Készítsd fel a szíved a tavaszra és a szerelemre: fokozatosan és gyengéden nyiss meg rajta minden olyan ajtót, amelyeket eddig talán súlyos lakatok őriztek.

2. lap: Bizalom

Visszahúzódóvá akkor válik valaki, ha elvesztette a bizalmát önmagában, az emberekben, a világban. Egyszer meg is kérdezte tőlem valaki: “Hogyan bízhatnék meg bárkiben is, Kriszta, amikor annyi csalódás ért?”

A csapdát azzal állítjuk magunknak ilyenkor, hogy egészen belegabalyodunk a csalódásról szóló történeteinkbe. Mivel ezeket meséljük el – magunknak és másoknak is – újra és újra, egy idő után már nem látunk ki belőlük, és nem vesszük észre, hogy tévedünk.

Igen, bizonyára számtalan olyan helyzetet éltél át, amelyben csalódtál, és így elvesztetted a bizalmadat, Ezt azonban csak akkor tudod a visszájára fordítani, ha megrázod magad, nekiindulsz, és újra elkezdesz bízni. Ám közben figyeld éberen a gondolataidat. Lehet, egyszer csak fülön csípsz egy ilyet:

Á, biztosan megint átvernek.

Vagy egy ilyet:
És ő? Benne vajon meddig lehet megbízni?

Vagy egy ilyet:
Ez nekem nem megy.

Ezek azok a gondolatok, amelyek újrateremtik azokat a helyzeteket, amelyekben a bizalom növekedése helyett az újbóli csalódást tapasztalod meg. Ha már képes vagy észrevenni őket, nyert ügyed van! Amint észrevetted, cseréld ki egy másikra, mondjuk egy ilyenre: Ezt a gondolatot most elengedem, mert nincs már rá szükségem. Megnyitom a szívem, és a bizalmat választom.

 Hasznodra lehet még ez a fohász is, amit akár minden reggel felolvashatsz magadnak:

Szeretett Istenem, kérlek, mutasd meg magad nekem. Engedd, hogy megérezzem a szeretetedet és a támogatásodat. Tudom, hogy te vagy az, akiben mindig, feltétel nélkül bízhatok. Tudom, hogy te mindig csak jót akarsz nekem, Én vagyok az, aki behunyt szemmel, gyakorlatilag félálomban sétálok el az általad felkínált lehetőségek mellett. Kérlek, önts belém bátorságot, hogy végre megnyithassam a szívem. Vezess el azokhoz az emberekhez, akikben ugyanúgy megbízhatok, mint benned. Mutasd meg azokat a helyzeteket, amelyekben átélhetem a bizalmat. Ébreszd fel bennem az önmagam iránt érzett szeretetet. Segíts meglátnom, hogy csodálatos és erős gyermeked vagyok, ezért nyugodtan bízhatok saját magamban is. Hadd tapasztaljam meg a csodákat; azt, hogy valóban minden lehetséges. Köszönöm. Áldás.

És még valami: talán emlékszel, hogy januárra is a Bizalom kártya érkezett. Úgy látszik, még van vele dolgunk …

3. lap: Élvezet

Ha sikerül felépítened, majd minden egyes nappal tovább növelned a bizalmadat, akkor egyre nagyobb mértékben leszel képes életed minden egyes pillanatát élvezni. Hogyan függ ez össze?

Ha bízol abban, hogy mindig, minden úgy alakul, ahogy az neked a legjobb, akkor nem érzed úgy, hogy mindent előre meg kell tervezned és ki kell találnod. Nem érzed szükségét annak, hogy elvárásokat fogalmazz meg másokkal szemben, hanem hagyod, hogy önmagukat adják. Amikor így éled az életedet, akkor egyre kevesebb csalódás ér. Mivel nem arra figyelsz minden idegszáladdal, hogy az történik-e, amit előre kigondoltál, képes vagy észrevenni még a legapróbb örömteli pillanatot is. Bizalmadból fakadóan fokozatosan kibújsz visszahúzódott állapotodból, és rácsodálkozol a sok szépségre és kedvességre, ami körülvesz.

A februári energiák tehát arra inspirálnak, hogy gyere elő; hagyd el a biztonságosnak tűnő gubót, amibe bebábozódtál, és szüless újjá olyasvalakiként, aki határtalan élvezetet lel élete minden egyes pillanatában. Minél inkább élvezed az életet, annál ragyogóbbá és vonzóbbá válsz. Így februárban azt fogod észrevenni, hogy egyre több társad is akad ebben az új, örömteljes életben.

Pontosan azt fogod érezni, amit a harmadik kártyán a kép annyira jól meg is mutat: megengedted, hogy az élet folyójának árama magával ragadjon, és ehhez társat is találtál magadnak. A folyó visz magától, neked csak néha kell az eveződet beleengedned a vízbe, hogy irányban tartsd magad: akkor, amikor régi, visszahúzó gondolataid megpróbálnak a bizalmatlanság zátonyára ismét felfuttatni. Ilyenkor csak mondd el nekik csendesen: Szélnek eresztettelek; nem emlékszel? Már nem vagy itt. Itt már csak a bizalomnak, a szeretetnek és az örömnek van helye.

Kinyílással és örömökkel teljes februárt kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz:

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Februári horoszkóp: A pozitív energiák hónapja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top