Horoszkóp

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Januári szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj januárban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

 Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják decemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Ragaszkodás
Ami a megoldást hozza: Bizalom
Ami megszületik: Nevetés

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

1. lap: Ragaszkodás

Ragaszkodni sokkal nehezebb, mint elengedni – olvastam valahol, és a kártyán látható kép is ezt támasztja alá. Valakit a földön kúszva, a lábánál fogva megpróbálni visszatartani valóban sokkal több erőfeszítést igényel, mint nyugodtan mosolyogva búcsút inteni neki.

Mégis, valahányszor olyan klienseim érkeznek, akik az elengedésben kérnek támogatást, azt állítják, hogy az elengedés nehéz, és én is éltem már át olyan időszakokat, amikor egyenesen úgy éreztem, hogy lehetetlen. Miért van ez így? Miért ragaszkodunk? Hogyan akadályoz a ragaszkodásunk a párkapcsolati boldogság megtapasztalásában? Miért észleljük nehéznek az elengedést, amikor belegondolva a folyamatba, valóban könnyűnek kellene lennie?

Az én egyik felismerésem ezzel kapcsolatban az volt, hogy amihez ilyenkor ragaszkodom az nem más, mint a saját elképzelésem. Mindenáron azt szeretném elérni, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy én kigondoltam, elterveztem. Amikor pedig valaki ki akar lépni az életemből, akkor romba dönti mindazt, amit felépítettem. Mindezt az a hiedelem táplálja, hogy a boldogságomat egyes-egyedül az a végkifejlet szolgálja, amit én annak tartok. Ilyenkor semmilyen más módját nem tudom elképzelni annak, hogy örömömet leljem az életben, csak azt az egyet. Ez a meggyőződés pedig a félelemből fakad: attól tartok, ha az életemnek ez az összetevője megváltozik (tehát például átalakul a párkapcsolatom), akkor ez azt jelenti, velem valami baj van; valamit rosszul csinálok; kudarcot szenvedtem; nem vagyok alkalmas a boldogságra.

Pedig a boldogságunkat épp az szolgálja, ha minél inkább elfogadjuk, hogy egy olyan világban élünk, ahol semmi sem állandó. Minden folyton változik. Ha megszeretek valakit, az nem jelenti azt, hogy örökké vele fogok élni. Lehet, egyikünknek egyszer csak másfelé vezet az útja. Ha tényleg szeretem őt, akkor útjára tudom engedni, ha ő az, aki menni akar. A ragaszkodásommal csak fájdalmat okozok mindkettőnknek.

Fontos volt ráébrednem arra is, hogy a ragaszkodás nem azonos a kötődéssel. Amikor megszeretek valakit, kötődni kezdek hozzá, vagyis szeretek vele lenni, és fontos nekem az ő öröme és boldogsága. Ha kilép az életemből, egy jó darabig hiányozni fog, és meg kell gyászolnom mindazt, amit ezzel elveszítek. Ezt a természetes folyamatot nehezítem meg azzal, ha ragaszkodni kezdek valamihez, amiről már nyilvánvaló, hogy nem akar az életem része lenni.

Január elsejével egy új szakasza kezdődik az életünknek: egy új esztendő, tele izgalmas átalakulásokkal, csodálatos beteljesülésekkel, és megvalósuló álmokkal. Légy hát résen, és ne engedd, hogy régi ragaszkodásaid megakadályozzák mindezt! Gondold végig, mi az, aminek már lejárt az ideje az életedben, és engedd útjára!

2. lap: Bizalom

Nos, igen, annak, aki ejtőernyővel a hátán kiugrik egy repülőgépből, elég sok mindenben kell bíznia (gondolom én, aki még sohasem ugrottam). Bízik benne, hogy

  • az ejtőernyője működik;
  • időben fogja kinyitni;
  • oda érkezik majd, ahová szeretne;
  • a szél végig a megfelelő irányból fúj;
  • nem akad bele semmibe;
  • az érkezés nem becsapódásszerű, hanem kiszámíthatóan kellemes lesz.

Ez a bizalom segíti őt abban, hogy el tudja engedni a biztonságot nyújtó repülőgépet, és ki tudjon lépni a semmibe.

Erre a bizalomra van szükséged neked is, amikor ragaszkodásodat eleresztve, elkezded megengedni, hogy az életed fokozatosan változásnak induljon, és elhozza számodra álmaid beteljesülését. Ha úgy érzed, hogy már rengeteget csalódtál, és képtelen vagy újra bízni, akkor talán érdemes megfontolnod, hogy kiben vagy miben bízol. Valóban ingoványos talajra lépsz, ha a bizalmadat valamiféle külső körülménybe veted. Könnyen csalódás ér, ha abban bízol, hogy

  • a problémáidat majd megoldja az aktuális vezetőség;
  • a feladataidat majd elvégzi egy munkatársad;
  • a boldogságodról majd gondoskodik a kedvesed; vagy
  • mindig fontos leszel majd a gyerekeidnek.

Optimális esetben ezek is megtörténnek, ám fontos, hogy a bizalmadat ne kívülre, hanem belülre helyezd. Önmagad iránt szükséges a legnagyobb bizalommal lenned. Te vagy az, akit az életedben az első helyre kell tenned. Te vagy az, aki mindig ott van neked, és aki sohasem hagy el. Bánj hát magaddal eszerint!

Tekints önmagadra úgy, mint legjobb barátodra, aki feltétel nélkül elfogad és szeret. Aki megtartja az ígéreteit. Aki csakis a legjobbat akarja neked. Aki mindenben támogat. Aki azt szeretné, ha megvalósulna minden vágyad. Önmagadban bízz, ne a külvilágban! Tudd, hogy bármire képes vagy, amint elkezdesz bízni magadban! Ha úgy érzed, ezen a téren rád fér némi támogatás, használd a januárt arra, hogy minden reggel elmondod magadnak az alábbi fohászt:

Most engedem, hogy a bizalom minősége megjelenjen bennem, és egyre nagyobbra növekedjen. Tudom, hogy bízhatok önmagamban, és abban, hogy az életem a lehető legjobban alakul. Szeretem magam, és az élet is szeret engem. Minden azért történik, hogy megvalósulhasson a nekem rendelt legmagasabb jó. Ahogy a bizalmam erősödik, és kiárad belőlem, elhozza nekem azokat a találkozásokat, körülményeket és lehetőségeket, amelyek álmaim beteljesüléséhez szükségesek. Bízom az intuíciómban, és a szívem mutatta ösvényre lépek.

 3. lap: Nevetés

Réges-régen azt tanultam, minél jobban és többször tud együtt nevetni egy pár, annál mélyebben kapcsolódnak egymáshoz, és annál intimebb a viszonyuk. Aztán megtapasztaltam, hogy ez valóban így is van.

Nemcsak a párkapcsolatokra igaz ez, hanem az összes többi kapcsolódásodra is. Figyeld csak meg magad egy jóízű, együttes nevetés utáni néhány pillanatban: egyszerűen elönt a szeretet, és mély hála jelenik meg benned. Megfigyeltem: ahhoz is bizalom kell, hogy együtt tudj nevetni valakivel, sőt, ahhoz is, hogy egyáltalán nevetni tudj. Minél nagyobb a bizalmad; minél inkább bízol abban, hogy alkalmas vagy a szeretetteljes életre, és a párkapcsolati boldogságra, annál több nevetéssel telik meg az életed.

Ezért aztán januárban nincs más dolgod, mint, hogy figyeld, mennyit nevetsz. S azt, hogy nevetés közben kik vannak veled. Mert ők azok, akikhez igazán közel érzed magad.

Ha azt találod, nem nevetsz, pláne nem mások társaságában, akkor bizony először a nevetőizmaidat szükséges újra gyakorlatoztatni, méghozzá a lehető legegyszerűbb módon. Nézz meg nevettető filmeket vagy színdarabokat; olvass vicces könyveket; menj el egy kacagórára a budapesti Magnet Házba, vagy ülj be a Momentán Társulat egy előadására az Ó utcában, szintén Budapesten. Keresd a mulatságos videókat a YouTube-on vagy a Facebookon, és nézz meg legalább egyet minden egyes napon. Tudatosan fordítsd a figyelmedet az élet szórakoztató és szeretetteljes oldala felé, hogy a nevetés és a bizalom egyre természetesebbé váljon számodra!

Szerelmes és mulatságos januárt kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Havi horoszkóp: sikerekkel teli január áll előttünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top