Horoszkóp

A találkozás, ami elrendeltetett – egy könyv a feltételek nélküli elfogadásról és szeretetről

Számos kapcsolat él át jelenleg is nehézséget, válságot, amelyben legyünk nők vagy férfiak, keressük a megoldást, hiszen mindnyájan boldogságra, elfogadásra és szeretetre vágyunk. Észre sem vesszük, de kapcsolatainkat sokszor az elvárásoknak való megfelelés, önmagunk feladása és függőségeink fenntartása határozza meg. Lehet-e ezt másképp, és ha igen, hogyan? Mit jelent a másik elfogadása és a feltételek nélküli szeretet valódi megélése? Erről szól A találkozás, ami elrendeltetett című könyv.

Nehezen értjük egymás nyelvét, sokszor ki akarjuk érdemelni a másik szeretetét, mert él bennünk valami téves fantázia arról, hogy nem vagyunk elég szerethetőek. A szeretetért feladunk mindent, leginkább önmagunkat. Önmagunk feladásával viszont függőséget teremtünk az életünkben, ami felborítja nemcsak a párkapcsolatok, hanem minden kapcsolat egyensúlyát. Ha saját magunkkal nem vagyunk rendben, a kapcsolataink sem lesznek rendben. Belső konfliktusainkat, bűntudatunkat, félelmeinket kivetítjük a másikra, ami könnyen neheztelésben, problémákban és veszekedésekben; vagy elfojtásban, menekülésben és elkerülésben jelentkezhet.

A találkozás, ami elrendeltetett – egy könyv a feltételek nélküli elfogadásról és szeretetről

Az, hogy hogyan éljük meg élethelyzeteinket, mennyire vesszük magunkra mások ítéleteit, hogyan reagálunk mások szavaira vagy tetteire, csak tőlünk függ. Minél nagyobb bennünk az elfogadás, a harmónia, annál kevesebb elvárást támasztunk másokkal szemben, annál kevésbé kötjük meg a másik kezét a kapcsolatban, és annál kevésbé alkalmazzuk a másokra való kivetítés tudatalatti eszközét a saját belső frusztráltságunk feldolgozására.

A találkozás, ami elrendeltetett belső élmények papírra vetése, ami az önmagunkkal és másokkal való kapcsolat változásának a folyamatát írja le. Ahogy a saját magunkkal való viszony egyre inkább kitisztul, és egységbe kerül, a külső, másokkal való kapcsolataink is megváltoznak, az életünk kisimul. A könyv segít abban, hogy magunkra ismerjünk és megértsük, a ma talán kellemetlennek tűnő személy, helyzet, nehézség is ajándékot hoz vagy tartogat!

A találkozás, ami elrendeltetett egy őszinte vallomás a világnak, pillanatképek megosztása, hogy invitálás és gyógyír legyen mindnyájunknak arra, hogy vállaljuk érzéseinket, megéléseinket, nehézségeinket, merjünk megnyílni – legalább – saját lelkünk előtt. Mert ha ezt minél többen képesek vagyunk megélni, az a harmónia, felszabadultság és öröm, ami belőlünk sugárzik, mind táplálóan hat vissza a kapcsolatainkra is. Így pedig már egy teljesen más alapra tudunk építkezni, hogy megújulva, életünket még nagyobb teljességben, még magasabb minőségben éljük, és hogy felismerjük, valójában mekkora ajándékok vagyunk egymásnak és a világnak is.

Olvasd el dr. Ábrahám-Hörömpő Andrea NLCafén megjelent cikkeit is:

A találkozás, ami elrendeltetett – egy könyv a feltételek nélküli elfogadásról és szeretetről

A találkozás, ami elrendeltetett dr. Ábrahám-Hörömpő Andrea, a Lélekmozaikok könyv és blog írójának második könyve. Pillanatképek összefonódása, belső megélések papírra vetése barátságról és párkapcsolatról, szeretetről és szerelemről, elfogadásról és elengedésről, függőségről és felismerésekről, valamint kapcsolatokról Önmagunkkal és másokkal, és nem utolsó sorban felejthetetlen találkozásokról, a lélektársaink életünkben betöltött szerepéről.

A könyv megrendelhető a szerzőtől itt: http://goo.gl/forms/D3CQ99YCvC

És megvásárolható a Libri, Bookline, Líra és Lant könyvhálózatokban, könyvesboltokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top