Horoszkóp

A Bika lélektani játszmája

A Bika csillagjegyhez erősen kötődő emberek életében rendkívül fontos szerepet tölt be az anyag világa. Vagyis fogékonyak minden élvezetre, amely az anyagi világgal függ össze. Nagyon szeretik a finom ételeket, a természetet, valamint jellemző személyiségükre az érzéki beállítódás.

Energiájukat és túlélési technikáikat is erre a területre koncentrálják, s ez az a terület, ahol problémáikat kompenzálják. Jellemző lehet, hogy egy-egy nehéz élethelyzetben az evésbe vagy más érzéki élvezetekbe menekülnek, s túlságosan is hajszolják ezeket az élvezeteket. Nagyon kötődnek a tárgyakhoz, ezért jellemző rájuk, hogy „gyűjtögetnek”, vagyis minél több tárgyat birtokolnak, annál jobban érzik magukat. Ha megfosztjuk őket vagyontárgyaiktól, annál rosszabb talán nem is történhet velük a világon. Problémát jelenthet, hogy néha partnerüket is „vagyontárgyként” kezelik, vagyis csak azért ragaszkodnak hozzá, mert úgy érzik, hogy társuk a tulajdonukat képezi. Ezért a féltékenység jelentős lélektani problémát képvisel az erőteljesen Bika típusú emberek életében. A másik jelentős problémakör a tárgyak szeretetéből adódik. Lehet, hogy olyan életszakaszokban, amikor a Bika párkapcsolata nem működik, vagy problémásnak mondható, vásárlási mániába vagy „kóros” gyűjtögetésbe kezd majd. Lehetnek vásárlási „rohamai”, amelyek során pótolja a párkapcsolata érzelmi hiányosságait, és vásárlás közben valódi örömet, szinte kielégülést él meg. 

A Bika lélektani játszmája

A Bika típusú ember játszmája főleg önmaga felé irányul, kevésbé a környezet manipulálása irányába. Vagyis jellemző rá az önvigasztaló, önmagának sztrókokat adó (a sztrók szó itt simogatást jelent) magatartás. Egyik jellemző játszmája arról szól, hogy az időnként felébredő változásra való igényét elégíti ki, de úgy, hogy közben valójában semmi nem változik. Játszmájának lényege, hogy környezetének elmondja, mennyire rosszul érzi magát a jelen helyzetében, és a másikat arra ösztönzi, hogy segítsen neki – majd bizonyos idő elteltével kilép a kapcsolatból, és közli, hogy minden úgy volt jó, ahogyan az ismeretség előtt volt. A másik jelentős játszmája arról szól, hogy bebizonyítsa, ő meg tudja tenni, amit a másik nem, s – természetesen ezt a bizonyságot a kapcsolatain keresztül éli meg. Játszmájának nem az a lényege, hogy a másikat lejárassa, hanem hogy önmaga kompetenciájáról kapjon bizonyosságot. 

Még több horoszkóp Bikáknak:
Itt a mai angyalkártya az angyalok üzeneteivel és tanácsaival
Napi kínai mantra – pozitív gondolatok mára.
Heti Bika-horoszkóp – Nézd meg, milyen lesz a heted!
Heti Bika-angyalhoroszkóp – Melyik angyallal dolgozz együtt a héten?
Hétvégi Bika szerelmi és bőséghoroszkóp – Mi vár rád a szerelemben és az anyagi ügyekben?
Havi Bika-horoszkóp – Megmutatjuk, milyen lesz a november október!
A Bika jegy jellemzése –  Tudd meg milyenek a Bikák!
A Bika mint aszcendens – Kattints ide, és tudj meg mindent a Bika aszcendensű emberekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top