Horoszkóp

Igazából szerelem – decemberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Decemberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj decemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

 Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják decemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Védekezés
Ami a megoldást hozza: Kommunikáció
Ami megszületik: Öröm

Igazából szerelem – decemberi szerelmi előrejelzés

1. lap: Védekezés

Úgy tűnik nekem, ez a kártya – és vele együtt a védekezés minősége – elég sokszor tűnik itt fel, mint olyasmi, amire érdemes odafigyelnünk. Talán az okozza ezt, hogy régi sebzettségeink gyógyulása mindig rétegekben történik. Ha már meggyógyítottál egy jól látható, felső réteget, akkor eljött az ideje, hogy mélyebbre menj. Ezt azért is fontos tudnod, mert a látszólag visszatérő problémák és akadályok nem azt jelentik, hogy eddig egy helyben toporogtál. Nem azt jelentik, hogy mindaz a belső munka, amit eddig abba fektettél, hogy közelebb kerülj a szerelemhez és a párkapcsolati boldogsághoz, kárba veszett volna. Épp ellenkezőleg: minden ilyen történés azt jelzi, magasabb osztályba léphetsz, mivel már készen állsz arra, hogy olyasmit is megpillants magadban és az életedben, amiről korábban elfordítottad volna a tekinteted.

De hát miért védekeznék? – kérdezheted most. Miért ne akarnám tárt karokkal fogadni a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot, ha ez minden vágyam?

A válasz az, hogy személyiséged bizonyos részei valóban erre vágynak. Azok a részek, akik magabiztosak, erősek, nyitottak. Ám van olyan részed, aki még jól emlékezik a szenvedésre, amit egy-egy korábbi kapcsolat, vagy a gyerekkorodban átélt események okoztak. Ő az, aki fél. Ő nem akarja, hogy ez újra megtörténjen, ezért minden tőle telhetőt elkövet, hogy távol tartsa tőled egy jövendő kapcsolatnak még a lehetőségét is. Hiszen csak így lehetsz teljes biztonságban.

Ha nem vagy párkapcsolatban, akkor egészen bizonyos lehetsz benne, hogy

  • senki nem akar majd irányítani;
  • senki nem lesz rád féltékeny;
  • neked sem lesz kire féltékenynek lenned;
  • nem kell alkalmazkodnod, sem elvárásoknak megfelelned; és
  • nem kell azon morfondíroznod, vajon a ruhában, ami rajtad van, tetszel-e majd a partnerednek.

Ha nem vagy párkapcsolatban, akkor

  • nem kényszerülsz önismereti munkára;
  • nem kell kiállnod magadért;
  • nem szükséges meghúznod a határaidat;
  • nem kell a kommunikációdat sem fejleszteni; és
  • nem kell arra törekedned, hogy valaki mást megpróbálj megismerni, elfogadni és megszeretni.

Így gondolkodik az a részed, aki egyben a védelmeződ: úgy véli, az a legjobb, ha ki sem dugod az orrod bástyáid mögül, mert akkor nem eshet semmi bajod. Ám úgy tűnik, a decemberi energiák arról szólnak, itt az ideje, hogy változtass ezen.

2. lap: Kommunikáció

A kommunikáció szó olvastán talán az első gondolatod neked is az, hogy ez bizonyára arra vonatkozik, hogyan kommunikálj a környezeteddel. A kedveseddel, a gyerekeiddel, a családoddal, a barátaiddal, a munkatársaiddal. Sőt, az is eszedbe juthat, most végre megtudod, hogyan kommunikálj, hogy mindig el is érd, amit akarsz. Ha olyan ember vagy, akinek kihívást jelent szóban megfogalmazni, mi az, amit a másik embertől szeretnél, akkor erre valóban szükséged lehet. Ám itt most másról lesz szó. Arról, amiről gyakran megfeledkezünk: az önmagunkkal való kommunikációról.

Ahogy az előző lapnál írtam, lehet olyan részed, aki úgy véli, akkor nem esik semmi bántódásod, ha erőteljesen védekezel az ellen, hogy egy másik ember – akár szellemileg, akár érzelmileg, akár testileg – megérintsen. Ez rendben is van akkor, ha nem akarsz sem szerelemben, sem párkapcsolatban élni. Ám, ha vágysz a szerelemre és a párkapcsolati boldogságra, akkor muszáj lesz változtatnod ezen a védekező hozzáálláson, hiszen a szerelem és a párkapcsolat másról sem szól, csak megérintődésről. És itt lesz szerepe a kommunikációnak: el kell beszélgetned azzal a részeddel, aki még mindig azt hiszi, védelmeznie kell téged.

Ezt a beszélgetést képzeld el úgy, mint egy belső párbeszédet. A belső párbeszéd jelenségét biztosan ismered, hiszen ez az, ami folyamatosan zajlik mindannyiunk elméjében, például így:

1. alszemélyiség: Megvegyem azt a piros csizmát?
2. alszemélyiség: Igen, vedd, remekül áll rajtad!
3. alszemélyiség: Nem veheted meg, túl sokba kerül!
1. alszemélyiség: Annyira tetszik, nagyon szeretném!
2. alszemélyiség: Hát persze, hogy szeretnéd, hiszen olyan, mintha rád öntötték volna!
3. alszemélyiség: Nem vehetsz egy harmadik pár csizmát, az pazarlás!

És így tovább. Sokszor nem csak három, hanem több alszemélyiség részvételével zajlik egy-egy ilyen értekezlet.

Ezért hát most az a dolgod, hogy amikor alkalmad nyílik rá, egy pillanatra figyelj befelé, és szólítsd meg azt az alszemélyiségedet, aki a védekezésben hisz, és kezdj el vele beszélgetni. Mondd el neki, milyen nagyra értékeled, amit eddig tett. Biztosítsd róla, hogy nagyon szereted, és szükséged van rá. Aztán mesélj neki arról, hogy most már új céljaid vannak, és a védekezés helyett másban kéred a segítségét. Kérd meg, inkább abban támogasson, hogy olyan párkapcsolatban élhess, amelyben boldog vagy. Kérdezd meg, mi az, amit ebben a folyamatban szívesen magára vállalna. Majd kérdezd meg azt is, mi az, amire tőled van szüksége ahhoz, hogy új feladatát beteljesíthesse. Aztán képzeletben öleljétek meg egymást, mintegy megpecsételve a megállapodást.

Ha talán nem is december elején, amikor annyira az ünnepek előkészítésével vagyunk elfoglalva, de a két ünnep közötti csendes, visszavonulós napok egyikén mindenképpen szánj egy kis időt erre! Persze csak akkor, ha szerelemre és párkapcsolati boldogságra vágysz…

3. lap: Öröm

Meggyőződésem, hogy a boldogság számtalan, sokszor egymástól teljesen független örömteli pillanat sokaságából tevődik össze. Egy ilyen örömteli pillanat lehet az is, amikor valóban sikerül mindent megtárgyalnod azzal a részeddel, aki eddig csak a védekezésben hitt, és megérzed, amint valami kinyílik benned, és új dolgok megszületése indul el.

Aztán ilyen lehet az is, amikor ennek a belső beszélgetésnek a hatását elkezded kívül is észrevenni. Felismered azokat a momentumokat, amikor ráébredsz, hogy bátrabbá, mosolygósabbá, nyitottabbá, vonzóbbá váltál.

Végül pedig hatalmas örömmel fog eltölteni az is, amikor megtapasztalhatod azt a párkapcsolati boldogságot, amire mindig is vágytál.

De ne elégedj meg ennyivel! Köteleződj most el amellett, hogy fontos leszel önmagad számára! Kezdd el felderíteni, hogy mi az, ami örömet okoz neked, és tégy róla, hogy ezek a tevékenységek, dolgok, helyek sokasodni kezdjenek az életedben! Talán épp azért érkezett ez a minőség most, decemberben, hogy el ne feledkezzünk minden ünnep eredeti céljáról: az örömről. Hiszen mindig azért ünnepelünk, mert valami fontos, örömteli dolog történt! Használd hát a decembert arra, hogy az öröm megtapasztalását helyezd figyelmed középpontjába. Amikor végiggondolod az éppen lezáruló évet, vedd sorra az örömöket, amiket átéltél. Amikor pedig megtervezed a hamarosan elinduló új esztendőt, akkor kezdd azzal, hogy mi mindennek szeretnél szívből örülni, amikor pontosan egy év múlva visszatekintesz erre a napra.

Mindehhez örömteljes, szerelmes, befelé figyelős decembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Decemberi horoszkóp: a megbocsátás és felejtés hónapja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top