Horoszkóp

5 tipp, hogy a párod ne meneküljön a házasság elől

Házasság – sok férfi már ha magát a szót meghallja, menekülőre fogja. Másoknak pedig szinte természetes, hogy egy jól működő és boldog kapcsolatra a lánykéréssel és a házasságkötéssel teszik fel a koronát. Vajon nőként mi mit tehetünk azért, hogy a párunk ne meneküljön a házasság elől?

Közeleg a karácsony vagy a születésnapod, és te titkon reméled, hogy a párod most majd meglep egy gyűrűvel, miközben felteszi azt a bizonyos kérdést? A titkos remények könnyen csalódottságot szülhetnek, ezért érdemes ezt a kérdést először saját magunkban rendezni.

Ne tedd jelentőségtelivé

A párkapcsolatunk minősége alapvetően függ attól, hogy mind a társunk, mind a saját önbizalmunk mennyire áll stabil lábakon. Ha rendben is vagyunk önbizalom téren, érdemes figyelni arra, hogy a saját önbizalomhiányunkat ne vetítsük ki a társunkra. Ha a házasságtól egyfajta megerősítést várunk, hogy “elég jók vagyunk” a másik számára, az csak ideiglenesen tudja orvosolni a problémánkat, és később is feszültséghez vezet a kapcsolatban. Azzal, Ha túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a kérdésnek, és túl sűrűn felhozzuk a témát, az tudat alatt is elvárást szül a férfiban.

Ne legyen elvárás

Ha megfigyeljük magunkat, mi hogy viszonyulunk az elvárásokhoz? Menekülünk előlük, mert azt az érzést keltik bennünk, hogy valamit meg kell tennünk, nincs meg a szabad választásunk az életünk alakításában. Ugyanígy, ha az elvárás a házasságban jelenik meg, mint a kapcsolat kötelező kelléke, az egyfajta nyomásgyakorlás, amit ideig-óráig még elvisel a társunk, de a túl nagy nyomás alól idővel menekülni fog. Ennek lehet az is a következménye, hogy másnál keres vigaszt, és így látszólag a megcsalás lesz a kapcsolat felbontásának oka. Ha nőként megengedőek vagyunk, és nem érezzük létszükségletnek a házasságkötést; ha a férfi érzi, hogy szabad akaratából hozza meg a döntést, akkor könnyebben dönt mellette.

Mutasd ki, hogy nem veszti el a szabadságát

Van olyan férfi, aki azért tart a házasságtól, mert az él a fejében, hogy a házasság kötelezettség, ami automatikusan magával hozza azt, hogy fel kell adnia a szabadságát. Sokan élnek olyan kapcsolatban, amiben feladják önmagukat – azért, mert meg akarnak felelni másnak. Azonban ugyanúgy, ahogy a jól működő párkapcsolat, a házasság sem jár önmagunk feladásával. Nőként minél inkább merünk mi is önmagunk lenni, és ezt minél jobban megengedjük a párunknak is, nem fog hiányt érezni, nem fogja féltékenység, megcsalás kérdése veszélyeztetni a kapcsolatot. Ha már a kapcsolat kezdetétől biztosítjuk társunkat, hogy a párkapcsolatban nem sérül a szabadságérzete, nem fog számára olyan nagy gondot okozni a házasság sem.

5 tipp, hogy a párod ne meneküljön a házasság elől

Ismerd el, milyen jó vele

Nem kell ahhoz semmilyen alkalom, hogy elismerjük a párunknak, milyen jó vele. Megszoktuk azt, hogy elismerést, köszönetet, hálát csak akkor mondunk, ha a másik tesz valamit. És persze ez sem elhanyagolandó, de gondoljunk bele, valójában azért szeretjük, aki ő valójában. A tettei a lényéből, a lelkéből fakadnak, ennek elismerésére a legegyszerűbb mondat: “Köszönöm, hogy vagy.”

Gyűjts pozitív példákat

Különösen ha a párod racionális típus, érdemes a családban, barátok között olyan párokat keresni, akik pozitív példájára hivatkozni lehet. Egyébként pedig szinte minden menekülés mögött félelem húzódik meg, ezért a legtöbbet sokszor egy őszinte beszélgetés segít, ami során kiderülhet, mi is rejlik a félelme mögött.

Mindezek a tippek persze nem garantálják a gyűrűt rejtő apró doboz felbukkanását egy romantikus vacsora vagy utazás alkalmával, mégis hozzásegíthetnek ahhoz, hogy ha mindketten azt választjátok, előbb vagy utóbb a házasságkötés se maradjon el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top