Horoszkóp

20 káprázatosan szép fotóval készültünk a szeptemberi szuperhold alkalmából

2015. szeptember 28-a hétfőre virradó hajnalon káprázatos és ritka égi jelenséget figyelhetsz meg, a szuperhold fogyatkozását. Ennek alkalmából 20 gyönyörű szuperholdról készített fotóval készültünk.

A szuperhold jelensége viszonylag gyakorinak mondható, idén például a szeptember 28-i már az ötödik a sorban, és még októberben is megcsodálhatod egyszer. Ez a mostani szuperhold abban különleges, hogy ritkán látható teljes holdfogyatkozással párosul. Utoljára 1982-ben lehetett ilyet megfigyelni, a következőre pedig 2033-ban kerül sor.

A szuperhold abban különbözik a teliholdtól, hogy ilyenkor a Hold pályáján a legközelebb érkezik a Földhöz. A teliholdnál nagyobb és fényesebb, gyakran vörös színű, ez a mostani is vörösbe hajló szuperhold lesz.

Káprázatos szuperholdfotók a világból

A szuperhold látványa lenyűgöző. Nem csoda hát, ha a világon sokan megörökítik ezt a páratlanul szép égi jelenséget. Nézd meg galériánkban azt a 20 fotót, melyeket a világ különböző helyein készítettek. Hát nem gyönyörűek?

Megnézem
Összes kép (1)

 

Videón is megnézheted, amit a szuperholdról tudni érdemes

További szuperhold témájú írás az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top