Horoszkóp

Horoszkóp extra: felbolygatja az életünket a fogyatkozó telihold

A hétvége legvégén különleges égi jelenségben lesz részünk, aki hajlandó 28-án hétfőn hajnalban felkelni, az szemtanúja is lehet. Budapesti idő szerint 2:11-kor kezdődik a holdfogyatkozás. Ekkor kezd a Hold Föld-árnyékba kerülni. Teliholdnak kéne lennie (Mérleg Nap – Kos Hold), amikor a Nap telibe világítja a Holdat a Földről nézve. De most egy vonalba kerülnek, és elsötétül a telihold.

Holdfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Nap és a Hold közé kerül a Föld, és árnyékot vet a Holdra. Holdfogyatkozáskor a Föld árnyékának fénytörése miatt egyre vörösesebbnek látszik a Hold. A teljes fogyatkozás (hétfő bp.-i idő szerint 4:11–5:23) 1 óra 12 percig fog tartani, de előtte és utána a részleges fogyatkozással együtt 3 óra 20 percig.

Ez egy különleges és ritka csillagászati jelenség, de az asztrológiában nem túl jó előjel. Az, hogy a fényes telihold elsötétül, a régiek szerint olyan ómen, ami óvatosságra int. Nézzük meg, hogy kit milyen területen érint!

Kos

Romantikus június - havi horoszkóp

A holdfogyatkozás a Kosokat érinti a legérzékenyebben, mert a Hold épp a Kos jelében jár. Az asztrológiában a Hold az a részünk, ahol sérülékenyek, illetve sértődékenyek vagyunk. Így könnyen előfordulhat, hogy a Kosok megsértődnek valamin. Ez megmérgezheti a vasárnap estéjüket és az egész hétfői napjukat. Ezzel párhuzamosan a testi épségükre is vigyázniuk kell. Az amúgy szeleburdi Kosok megsérülhetnek. Elég egy rossz mozdulat, vagy figyelmetlenség a lépcsőn, az utcán. Éberséggel ez megelőzhető.

 

Bika

Romantikus június - havi horoszkóp

A Bikáknak két kritikus életterületét érinti a holdfogyatkozás: az egészségüket és a munkájukat. Mindkettő alap: erre épül a biztonság, a pénz, az otthon stb., mindaz, ami a Bika-szülötteknek fontos. Vigyázzanak magukra, és nem fog sérülni az “alap”! Közben egy titok jut a tudomásukra és/vagy valaki titkos randevúra hívja őket. Mivel a Bikák nem tudnak, nem szeretnek titkolózni, tartsák távol magukat az ilyesmitől! Ha ez nem sikerül, mindenáron maradjanak diszkrétek! Ez nem könnyű feladat.

 

Ikrek

Romantikus június - havi horoszkóp

A tipikus Ikrek-szülötteknek fontosak a barátok. A holdfogyatkozás sajnos a barátaikat “megtizedelheti”. Most kiderül, hogy valaki nem olyan őszinte és segítőkész barát, mint azt korábban mutatta. Rosszabb esetben nem egy barátról van szó, hanem többről, esetleg egy párról. A csalódás elkerülhetetlen, de gondoljanak arra az Ikrek, hogy ajándék, ha minél előbb lelepleződnek a hamis barátok! Így több idejük marad az igaz, elkötelezett, kölcsönösen támogató barátokra. Ennek valaki örülni fog…

 

Rák

Romantikus június - havi horoszkóp

Az érzékeny Rákok nem fogják kedvelni a holdfogyatkozást. A “sima” telihold is megviseli őket, de a holdfogyatkozás hatványozottan. Két sarkalatos terület között őrlődnek: a karrier és a család. Úgy fogják érezni, hogy választaniuk kell a hivatásbeli és a magánéleti sikerek között. Pedig szó sincs választásról. A helyes mérték megtalálása jelenti a megoldást, már csak azért is, mert a Nap a Mérleg jelében jár. Eközben a Rákok főnöke kerülhet bajba. Most szolidaritásra és támogatásra lesz szüksége…

 

Oroszlán

Romantikus június - havi horoszkóp

Még szerencse, hogy nagy valószínűség szerint az Oroszlánok át fogják aludni a holdfogyatkozást, mert balesetveszélyt szimbolizál ez a konstelláció. Teliholdkor mindig a szembe jövő járművek és emberek okoznak bajt. Szóval csak az a dolguk, hogy ne forogjanak, hanem előre nézzenek. Van még egy kihívás ebben a holdfogyatkozásban: a kommunikáció. Nem csak az emberek, de az információk is utaznak, és azok is szenvedhetnek balesetet. Mindezt óvatossággal és maximális korrektséggel előzhetik meg.

 

Szűz

Romantikus június - havi horoszkóp

A hétfő hajnali holdfogyatkozás “léket üthet” a Szűz-szülöttek pénztárcáján. Bár érdekes, hogy ami most el fog fogyni, az nem a bevétel, hanem a kiadás. Ez azt jelenti, hogy az a kötelező költség, ami mostanában nyomasztja őket, eltűnik. Mintha megúszhatnák azt, hogy kifizessék. Persze ez csak akkor lehetséges, ha bosszankodás és morgás helyett kreatívan tovább keresik az alternatív megoldást, ami ott van karnyújtásnyira. Az éles szemű Szüzek időben észre fogják venni. Erre minden esélyük megvan.

 

Mérleg

Romantikus június - havi horoszkóp

A Mérlegek leggyengébb pontját “irritálja” a holdfogyatkozás. Számukra a legfontosabb kérdés a párkapcsolat. Most a Mérleg Nap erőssé és kiegyensúlyozottá teszi a Mérlegeket, de a Kos Hold hirtelen haragú, meggondolatlan, önző reakciót mutat. Sajnos nincs hatásuk a másikra. Amint ezt felismerik, és elfogadják, megkönnyebbülnek, és mindenféle konfliktus elillan. Ezt mondani, gondolni sokkal egyszerűbb, mint ott, az érzelmi vihar közepette megcsinálni. Ezért is fontos, hogy előre tudjanak róla…

 

Skorpió

Romantikus június - havi horoszkóp

Amennyiben van munkája a Skorpióknak, becsüljék meg, és vigyázzanak rá! A munka nem az a terület, amit szeretni szoktak. Pedig jó érzés hasznosnak és értékesnek lenni. Ha nincs munkájuk, akkor várjanak türelemmel! A holdfogyatkozás “elsötétíti” a hiányt, és lassan újat hoz. Szép szimbólum, hogy a telihold pár órára elsötétül, majd újból felragyog. A helyes hozzáállás a szolgálatkészség. Ez nagy tanítás a Skorpiók számára, és hamarosan meghozza az eredményt. Így kedvező fordulatra számíthatnak.

 

Nyilas

Romantikus június - havi horoszkóp

Bár a Kos Hold pozitív hatással van a Nyilasokra, de a holdfogyatkozás nem. A telihold elsötétülése az életkedvük és kreativitásuk “elsötétülését” mutatja. Borúsabban láthatják magukat és az életüket. A gyerekek hozhatják vissza a jókedvüket, tehát tanácsos vasárnap és hétfőn minél több időt gyerekek társaságában tölteni. Sokat tanulhatnak tőlük: a gondtalanságot és a jelenben “levést”. Ezek azok, amiket a felnőttek elfelejtenek, mert hol a múlton keseregnek, hol a jövő miatt aggódnak…

 

Bak

Romantikus június - havi horoszkóp

A hétfő hajnali holdfogyatkozás “szétfeszítheti” a Bak-szülötteket. Úgy fogják érezni magukat, mint Jézus a kereszten. Ugyanis a telihold két terület közé “feszíti” őket. Egyszerre szeretnének helytállni a munkában és a családban is. Ez nem lehetetlen, ha se a munka, se a család nem zárja ki a másikat. Ne csodálkozzanak, hogy a magánélet csorbát szenved, ha karrieristaként hétvégén is dolgoznak! A holdfogyatkozás ennek a veszélyét mutatja. A józan Bakok mértékletességgel helyreállíthatják a rendet.

 

Vízöntő

Romantikus június - havi horoszkóp

A figyelmetlenség és a szétszórtság holdfogyatkozáskor nagyon veszélyes. Remélhetőleg hétfőn hajnalban aludni fognak, és a balesetveszély elkerüli a Vízöntő-szülötteket. De a vasárnap este és a hétfői nap óvatosságot követel. Nem elég rugalmasnak és ébernek lenni, jelen kell lenniük mindig mindenhol. Nemcsak az utakon, hanem benn is. Eközben óvatosan kell fogalmazniuk, ha nem akarnak parttalan vitába keveredni. Egy szócsata most túl sok idejüket és energiájukat vinné el. Inkább kerüljék el!

 

Halak

Romantikus június - havi horoszkóp

A pénz téma lesz kritikus a Halak-szülöttek életében a holdfogyatkozás miatt. Szó szerint elfogy a pénzük. De nem kell megijedniük, mert beszédes a jelenség, mint szimbólum: a telihold elsötétülése után kiteljesedik, és felragyog. Vagyis anyagi gondok után jön a bevétel, és megoldódnak a korábban nyomasztó terhek. A Mérleg Nap is segít: rávilágít, hogy hol folyik el feleslegesen sok pénz. Ezzel párhuzamosan a Halak tanítást kapnak abból is, hogy milyen fontos az önértékelés, illetve az önbizalom…

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top