Horoszkóp

Figyeljetek! Pénteken kék Hold lesz az égen!

Persze nem lesz kék színe a Holdnak, de az Oroszlán-Nap, Vízöntő-Hold szembenállás mindenkire hatással lesz!

Teliholddal kezdődött és teliholddal búcsúzik a július. Július 2-án és 31-én is a Földről nézve pont szembe kerül a Nap és a Hold. A pénteki a hónap második teliholdja, ezért nevezik “kéknek”.

Figyeljetek! Pénteken kék Hold lesz az égen!

Ennek semmi köze a színéhez, valójában ez egy angolból fordított csillagászati elnevezés: “once in a blue moon”, ami a magyar nyelvben egy szín. A szó szerinti fordítás jelentése: hébe-hóba, néha, nagy ritkán. Ez korrekt, hiszen egy évben egyszer fordul elő, hogy két telihold van egy hónapon belül. Szóval ma senki se számítson kék színű holdra! De természetesen mindenki gyönyörködhet a nyáresti égi jelenségben, ami az Oroszlán Nap és a Vízöntő Hold szembenállása.

Ez a telihold is szép, de feszültséget hoz.

A Föld a Nap és a Hold közé kerülve két minőség szétszakító erejét érzi. Emiatt mi emberek itt a Földön ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek és szétszórtabbak lehetünk. Statisztikailag is kimutatható, hogy teliholdas napokon több a közlekedési bosszúság és a veszekedés is. Amennyiben tudunk erről, kellő óvatossággal megelőzhetjük a legrosszabbat: a balesetet és a szakítást.

A telihold július 31-én pénteken, magyar idő szerint 12:44-kor van, de az érzékenyebbek még este, sőt másnap is érezhetik a feszültséget.

Most leginkább az Oroszlán és a Vízöntő szülöttek vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Bikáknak és a Skorpióknak sem árt az éberség. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen körültekintő!

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top