Horoszkóp

Így zajlott idén az Everness fesztivál

Az idei nyár első nagy fesztiválja volt a június végén, Balatonakarattyán megrendezésre került Everness fesztivál. Az Everness a legkisebbektől a legidősebbekig sok érdeklődőt, családot vonzott a vízparthoz, ahol változatos programokban sem volt hiány.

Az időjárás keretbe foglalta a fesztivált, ugyanis akik már kedden, a nulladik napon a helyszínre érkeztek, csak esőben tudták felállítani sátrukat, elfoglalni a szálláshelyüket. Másnapra az időjárás megkegyelmezett, és ha lubickolni még nem is lehetett a Balatonban, de már száraz időben kezdődhettek a programok. Nem volt hiány tematikus előadásokból, workshopokból, ezernyi mozgásformát kipróbálhattunk, miközben mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb időtöltést. Jól megfért egymás mellett a nyugat tudománya és a kelet bölcsessége, az elmélet és a gyakorlat, az aktív és a passzív pihenés.

Így zajlott idén az Everness fesztivál

Élmények születtek, ismeretségek köttettek és mélyültek el, miközben néhány napra kiszakadtunk a világ forgatagából, és hagytuk lelkünket megpihenni, feltöltődni. A nyitottság kifizetődő volt, hiszen olyan módszerekre bukkanhattunk, amelyek később, a fesztivál után is hosszú ideig társaink lehetnek a fejlődésben.

Valójában ez a négy nap kevés is volt arra, hogy mindent kipróbáljak, meghallgassak, amit szerettem volna. Megfogott Joshi Bharat előadása a Sorsról, a péntek délelőttöt dr.Daubner Béla workshopján töltöttem, kipróbáltam a kundalini jógát és a szombat estét a Tribali fantasztikus koncertjével zártam.

A tudatosság nem csak a programok szellemiségét hatotta át: bio-, paleo- és vega ételek várták a látogatókat, műanyag helyett papírból és fából készült poharakkal, evőeszközökkel. Sőt a komposzt wc egy alternatív megoldásként szolgált a hagyományos mellékhelyiséggel szemben.

A teljes Everness alatt önkéntesek segítették a fesztiválozók időtöltését. Nem csak a tematikus falvak felépítésében vettek részt, de segítették az újonnan érkezőket is az eligazodásban.   Láthatóan a gyerekek is nagyon élvezték a programokat, sőt még a család házi kedvenceinek sem kellett otthon maradnia: számos négylábú szaladgált a felállított sátrak és pavilonok között.

Az Everness életérzés és a tudatosság velünk maradhat a fesztivál után, a hétköznapokon is. Elindulhatunk egy másik úton, változhat a nézőpontunk az Életről és mindazokról a dolgokról, amelyek történnek velünk. Ha pedig ősszel szeretnénk felidézni a nyár élményeit, szeptember 19-20-án az Everness weekenden megtehetjük. Jövőre már csak azt remélem, hogy az eső messziről elkerüli Balatonakarattyát, és a nyári melegben két program között csobbanhatunk majd a Balatonban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top