Horoszkóp

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelem kártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Júliusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj júliusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják júliusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, illetve elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: téves hozzáállás
Ami a megoldást hozza: az adás képessége
Ami megszületik: teljes önátadás

Igazából szerelem – júliusi szerelmi előrejelzés

 

1. lap: téves hozzáállás

Sokat gondolkodtam azon, hogyan is fordítsam le a “bad attitude” kifejezést, amit lehetne így is használni: rossz hozzáállás, helytelen viselkedés. Azért nem ezeket választottam, mert (legalábbis nekem) gyerekkori asszociációk kapcsolódnak hozzájuk arról, hogy valaki haragosan rám néz, és kioktatóan elmondja, mit csinálok rosszul. Itt viszont egészen másról van szó: a hozzáállásunk akkor téves vagy helytelen, amikor rossz irányba tartunk. Nem azért, mert a társadalmi vagy kulturális elvárások szerint csak erre vagy arra lehetne menni, hanem azért, mert az ítélkezést, a félelmet és lelkünk halálát választjuk a szeretet, a boldogság, az öröm élettelisége helyett.

A képen azt láthatod, amint valaki szíveket dobál a kukába. Talán másokét, talán a sajátját. Ez nem azért ártalmas, mert “rendes ember ilyet nem csinál”, hanem azért, mert ezzel megfosztja magát attól, hogy megtapasztalja a szeretetet, az elfogadást, a kapcsolódás örömét, a párkapcsolati boldogságot

Könnyű észrevenned, ha rossz irányba tartasz: nem kell mást tenned, mint megfigyelned az érzéseidet. Ha sokszor vagy ingerült, mérges, ideges, feszült és fáradt, akkor itt az ideje, hogy hátraarcot csinálj. A düh, a neheztelés, a bosszúvágy, illetve az afölött érzett harag, hogy a dolgok nem úgy történnek, ahogy eltervezted, észrevétlenül rabolják az energiádat.

Persze nem arra biztatlak, hogy ne legyél dühös, ne érezz haragot, ne neheztelj soha semmiért. Ezek természetes érzések, amelyek időről időre felbukkannak bennünk. Csak arra figyelj, hogy ne ragadj le egyiknél sem. Ne próbáld meg elfojtani: érezd őket a maguk teljességében. Ám közben tudatosítsd magadban, hogy most éppen nem a szeretet, az öröm, a béke felé tartasz, hanem az ellenkező irányba. Vedd észre, mi az, ami felzaklatott, és válassz másik érzést. Három konkrét dolgot tehetsz:

  • Ha lehetőséged nyílik rá, változtass azon, ami éppen történik, amíg olyan nem lesz, ami örömmel tölt el.
  • Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor fogadd el, hogy ez most ilyen, és ilyen is marad. Nem érdemes dühöngeni rajta.
  • Ha nem tudod elfogadni, akkor menj el onnan: lépj ki a helyzetből, hagyd magad mögött, és keresd meg azt a helyzetet, amelyben jól érzed magad.

Ha most azt gondolod, hogy nem, ezek közül egyiket sem tudod megtenni, akkor vedd fontolóra annak a lehetőségét, hogy esetleg tévedsz. Minden lehetséges. Csak sokszor azért nem merünk új módon cselekedni, mert attól tartunk, hogy ismeretlensége miatt a kialakuló új helyzetetmajd nem tudjuk kezelni. De ez is tévedés. Minél több helyzetben indulsz el tudatosan az öröm felé, annál több lesz életedben az örömteljes megtapasztalás.

2. lap: az adás képessége

Amikor egy problémásnak tűnő szituációban képes vagy az adás felé fordulni, akár az egész helyzetet megmentheted. Amikor konfliktusba keveredsz a pároddal, a családod egyik tagjával vagy egy munkatársaddal, az azért történik, mert mindketten szeretnétek elérni, hogy megkapjátok, amit akartok. A hatalmi harc azon bontakozik ki, hogy kinek van igaza; ki lesz az, aki megkapja azt az elégtételt, hogy az ő szájíze szerint fognak történni a dolgok. Erre szokták ezt mondani:

Talán megnyered a csatát de elveszíted a háborút.

Gondolj csak bele: ha a vitákban mindig te nyersz, vajon hogyan érzi magát a másik? Vajon milyen érzés lehet folyamatosan vesztesnek lenni? Vajon hogyan hat egy párkapcsolatra az állandó csatározás?

Bármelyik oldalon is állsz (akár a vesztesén, akár a győztesén), meglepő és könnyed fordulatot hozhat, ha képes vagy feltenni magadnak a kérdést:

  • Vajon mire van most szüksége a másiknak?
  • Miért vitatkozik velem?
  • Mi rejlik a harcunk legmélyén?

A válasz sokféle lehet, íme néhány példa:

  • Fél, és a szeretetemre vágyik.
  • Magányos, és a figyelmemre vágyik.
  • Szomorú, és az együttérzésemre vágyik.
  • Fájdalmat él át, és vigasztaló érintésemre vágyik.
  • Bizonytalan, és a megerősítésemre vágyik.

 

“De hát honnan tudhatnám én ezt egy vita hevében?” kérdezheted most, jogosan. A vitában az egód vesz részt, és ő valóban nem képes érzékelni az ilyesmit. A választ saját, mindentudó, belső bölcsességed fogja megadni neked, és ehhez elegendő arra vonatkozó szándékod, hogy valóban tudni szeretnéd, mi a teendő. A válasszal együtt azt is megsúgja majd az intuíciód, hogyan tudod ezt megadni a másiknak. Tedd meg, amire inspirációt kapsz, és engedd, hogy kapcsolatotokba visszatérjen a szeretetteljes kapcsolódás!

 

3. lap: teljes önátadás

Ez az egyik kedvenc kártyalapom! Ráadásul, amit a képen látsz, kifejezetten illik a nyár hangulatához. Értelmezheted szó szerint is: valahányszor egy szökőkúthoz érkezel, vesd bele magad akár ruhástul, akár ruha nélkül!

Akár valóban megteszed ezt, akár csak eljátszol a gondolattal, a fontos az, amit mindez szimbolizál. Ez a lap most azt súgja neked, hogy használd ki a júliusi nyár tüzes energiáit, és add oda magad száz százalékban minden olyan élménynek, amely eléd kerül. Ne tarts vissza semmit. Éld át teljesen. Minél inkább átadod magad, annál önfeledtebbé és annál vonzóbbá válsz. Ráadásul azzal, hogy új dolgokat próbálsz ki, olyasmit, amit sohasem tettél korábban, tágítod a komfortzónádat, így rugalmasabbá, hajlékonyabbá, megközelíthetőbbé válsz. Azt fogod érezni, hogy végre élsz, játszol, nevetsz, és olyan boldog vagy, amilyen soha korábban. És ehhez nem kell más, csak annyi, hogy teljesen átadd magad annak, ami éppen most történik.

Ragadj tollat és papírt, és máris írd fel, mi lesz az a 4-5 dolog, amit júliusban kipróbálsz! Lehet bármilyen apró, és az sem szükséges, hogy mások a tanúi legyenek, de az fontos, hogy számodra teljesen új legyen.

  • Meglátogatsz egy ismeretlen helyet?
  • Kipróbálod, tudsz-e festeni?
  • Rajzolsz egy mandalát a homokba?
  • Megszólítasz egy idegent?
  • Óvatos beleereszkedés helyett most fejest ugrasz a medencébe?
  • Kint alszol az erkélyeden?
  • Együtt virrasztasz a teliholddal?

Válassz valamit, tedd meg, majd add át neki magad teljesen. Érezd, hogy élsz, hogy növekszel, hogy szeretsz!

 

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top