Horoszkóp

Igazából szerelem – júniusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelem kártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Júniusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják júniusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: húzd meg, ereszd meg
Ami a megoldást hozza: befogadás
Ami megszületik: szépség

Igazából szerelem - Júniusi szerelmi előrejelzés

1. lap: húzd meg, ereszd meg

Húzd meg, ereszd meg … se veled, se nélküled … mennék is, maradnék is … ezek a megfogalmazások mind arról a belső bizonytalanságról szólnak, amelyet időnként mindannyian megtapasztalunk nemcsak a párkapcsolatainkban, hanem életünk sok más területén is.

Ha megnézed közelről a kártyát, még az is jól látszik, ahogy az útelágazásban álló férfi a kézmozdulataival kifejezi ezt: az egyik keze hívogató, a másik elutasító. Ha pedig megvizsgálod a mögötte lévő utakat, akkor a kettő között is nagy a különbség: a baloldali mellett egy lombos, egészséges fa, a másik mellett pedig egy lombját vesztett fa (vagy egy kaktusz) áll. Vagyis az egyik út az örömteli beteljesedéshez vezet, a másik pedig továbbra is a félelmek és a korlátok világában tart.

Ez a viselkedés akkor jön létre, amikor éppannyira vágysz valamire, mint amennyire félsz tőle. Vágysz az intimitásra, a közelségre, a szerelemre, a szeretetre, a kiegyensúlyozott, tartós párkapcsolatra, közben pedig félsz attól, hogy valamiféle veszteség ér, ha ebbe belefogsz. Talán elveszíted a függetlenségedet, a szabadnak észlelt életedet; talán később majd elveszíted azt, akit most megszeretsz; talán elveszíted mindazt, amit már megszoktál. Ezért amint egyet lépsz előre, mindjárt kettőt lépsz hátra, mert ez a kétféle motiváció egyszerre két irányba vonz. Magadhoz húzod a kedvesedet, mert azt szeretnéd, hogy közel legyetek egymáshoz, majd ellököd őt, mert megrémülsz attól, mennyire közel kerültetek.

Talán te vagy az, aki így viselkedik, talán a kedvesed. Bárhogy is van, ami történik, mindkettőtökről szól. Ha ő az, aki mindig távolodni kezd, mihelyt közel került, azt jelenti, benned is van egy bizonytalan rész, aki még nem tudja pontosan, mit is szeretne. Így ahelyett, hogy a másik megváltoztatására törekszel, keresd meg magadban, aki fél, és nyugtasd meg. Mondd el neki, hogy a szerelem, a párkapcsolat, az elköteleződés nem veszteséget jelent, hanem épp azt a felszabadító közelséget hozza el, amitől lendületbe jön, és felszabadulttá válik az életed.

Júniusban tehát arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd, életed mely területein toporogsz. Hol játszol (öntudatlanul) húzd meg, ereszd meg játékot? Mi az, amire vágysz, mégsem mersz előrelépni, és ezért késlelteted, hogy végre megtörténjen? A nyár kirobbanó energiája a segítségedre lesz abban, hogy bátran megtedd a következő lépést.

2. lap: befogadás

Ha úgy érzed, a kedvesedtől vagy az élettől nem azt kapod, amit szeretnél, vizsgáld meg, vajon van-e benned elegendő nyitottság arra, hogy befogadd, ami érkezik. Vajon képes vagy-e úgy tekinteni a kedvesedre és minden vele töltött pillanatra, mint ajándékra? Vagy inkább azon keseregsz, hogy a dolgok már megint nem úgy történnek, ahogy te eltervezted?

A júniusi energiák abban lesznek a segítségedre, hogy megszülessen benned a mély hála mindaz iránt, amit folyamatosan kapsz. Ha képes vagy hálát érezni az iránt, hogy ma ismét felkelt a nap, megint dalolnak a madarak, egy puha ágyban ébredtél, meleg takaró alatt, és mindjárt leülhetsz reggelizni, majd a kávédat meginni, aztán pedig ismerős munkatársak, később barátok várnak, vagy pedig épp ellenkezőleg, már a nyári vakációd első napjait töltöd, akkor az ajándékok egyre csak sokasodni fognak.

Az életedben megjelenő húzd meg, ereszd meg játszmából is akkor tudsz könnyedén kilépni, ha abbahagyod a tiltakozást, és elfogadod, ami van. Gondolkodhatsz így is:

Nos, éppen most ezt kaptam. Egy se veled, se nélküled kapcsolatban vagyok. Vajon mi ebben az ajándék számomra? Mit tanít nekem? Hogyan visz közelebb önmagamhoz?

A tanítás ilyenkor néha épp abban rejlik, hogy megállapítsd, mi az, amiből köszönöd, nem kérsz többet. Ám itt is nagyon fontos, hogy a szándékod ne a másik megváltoztatása legyen. Ha például úgy érzed, a kedvesed nem tud elköteleződni melletted, és sok a bizonytalanság a kapcsolatban, akkor a szándékod legyen ez:

Olyan párkapcsolatot kérek, amelyben mindketten könnyedén elköteleződünk, és maximálisan biztonságban érzem magam.

Ha egy ilyen szándéknyilatkozat után figyelsz az inspirációra, ki fog derülni számodra, kell-e valamit tenned, és ha igen, mi az. A kapcsolatotok pedig észrevétlenül átalakul. Vagy megjelenik benne mindaz, amire vágysz, vagy megérkezik egy olyan partner, akivel mindezeket tényleg átélheted.

3. lap: szépség

Ez a lap most arra kér téged, hogy vedd végre észre a saját szépségedet, és azt, hogyan tükröződik ez mindabban, amit magad körül látsz. Az, hogy alapvetően szépnek tartjuk-e magunkat vagy sem, semmi mástól nem függ, csak attól, hogyan nőttünk fel, és milyen mondatokat hallottunk a szépségről. Ezek látszólag ártatlan mondatok, amiket a szüleink úgy adnak tovább nekünk, hogy észre sem veszik. (És persze mi is, a saját gyerekeinknek.) Ha olyan környezetben nőttél föl, ahol a bírálat gyakori, és sokszor hallottad – akár másról, akár magadról -, hogy ez szép, az meg csúnya, akkor elkezded magadat is ennek mentén megítélni. Amit a szüleid szépnek láttak, azt te is annak tartod, amit ők csúnyának ítéltek azt te is annak látod. Ha például sokszor elhangzott, hogy a sovány emberek csúnyák, és nézd kislányom, milyen piszkafának néz ki ott, az a néni, akkor minden telhetőt el fogsz követni, hogy soha ne legyél vékony, mert a benned élő kislány vagy kisfiú még mindig a szüleinek próbál megfelelni.

Júniusban ezért (pláne, hogy itt a nyár, és a mindent jótékonyan eltakaró ruhák száma is egyre csökken rajtunk) arra lesz lehetőséged, hogy ráébredj: az, hogy ki mit tart szépnek, teljes mértékben egyedi. Ráadásul időnként változik is. Ezért most nyugodtan meghozhatod azt a döntést, hogy te magad is gyönyörű vagy, és a világod is csak úgy ragyog a szépségtől, minden egyes pillanatban. Tedd szokásoddá, hogy amint telik a napod, rendszeresen megnevezed, ami szép: rácsodálkozol a nyíló virágokra, a szemed ragyogására, a buszon előtted ülő hajának hófehérségére, az ujjaid kecsességére, a szélfútta papírzacskók táncára, a lépteid ritmusára, a hangod lágyságára, az esőcseppek ugrándozására az aszfalton.

Minél inkább meglátod a szépséget a hétköznapok pillanataiban, annál biztosabb leszel a saját, ragyogva áradó szépségedben is!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top