Hogyan főzünk az asztrológia szerint?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nemcsak enni, de főzni is másképp szeretünk. Mindig vannak aktuális divatok, ami az alapanyagot és/vagy a fűszerezést érinti. Ennek ellenére vannak tipikus vonások, amik jellemzőek az asztrológia szerint. Lássuk, mik ezek!
2012. 03. 20. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hogyan főzünk az asztrológia szerint?

KOS

Ha egy étel elkészítése több órát vesz igénybe, akkor a Kosok inkább rendelnek valamit. Nincs türelmük hosszú időt a konyhában tölteni. Imádják az intenzív ízeket, a grillezett húsokat enni és készíteni is.

BIKA

A Bikák igazi gourmand-ok: imádnak enni, inni és főzni is. Mindig isteni az, ami kijön a kezük alól. Képesek órákat szánni az ételkészítésre. Inkább egytálételeket és desszerteket sütnek-főznek, semmint faksznis modern fogásokat.

IKREK

A gyorséttermek kitalálói valószínűleg az Ikrek-szülöttek voltak. Nincs kedvük órákat pepecselni a főzéssel és az evéssel, sokkal több és érdekesebb dolguk van. Ha mégis rászánják magukat, akkor perceken belül varázsolnak valami szokatlant.

RÁK

A Rákok csak akkor szánják rá magukat a főzésre, ha van kinek. Saját maguk miatt nem sok kedvük van odaállni a tűzhelyhez, viszont ha a szeretteikről van szó, akkor szó szerint csodákra képesek: igazi mannát varázsolnak az asztalra.

OROSZLÁN

Ha megjön az ihlet, akkor az Oroszlánokat nem lehet lekőrözni. Olyan fenséges, sőt pazar lakomát képesek készíteni, ami a profiknak is becsületére válna. Elengedhetetlen, hogy motiváltak legyenek – vagyis legyen kedvük hozzá.

SZŰZ

A Szűz-szülöttek gondosak és precízek. Pontosan követik a receptet. Előnyben részesítik az egészséges, bio- és vegetáriánus ételeket. De óvatosak a fűszerezésben, mert inkább a puritánságra törekszenek.

Hogyan főzünk az asztrológia szerint?
MÉRLEG

Amennyiben stílusról, kirakatról, fotózásról van szó, akkor a Mérlegek a legjobbak. Amit ők készítenek, az finom és szép is. Rendkívül sok időt hajlandóak arra fordítani, hogy ez mindig, a hétköznapokon is meglegyen.

SKORPIÓ

A Skorpiók főzési stílusa olykor bizarr. Ez az, amit a többség úgy nevez, hogy „érdekes”. Az alapanyagok, az ízek és a végeredmény is szokatlan. Pedig a főztjüket nem szabad megítélni a külső alapján, mert érheti kellemes csalódás a kóstolót.

NYILAS

Amikor lakodalomról vagy más nagy volumenű főzésről van szó, akkor csak a Nyilasok jöhetnek szóba. Ők mindig mindent nagyban csinálnak. Imádják, ha sok embernek kell főzniük. Ez az, ami valóban lelkesíti őket, és a dicsérő szavak.

BAK

A Bakok mindent komolyan vesznek, így a főzést is. Számukra ez nem szórakozás. Inkább kötelesség/feladat, amit tőlük telhetően legjobban akarnak megcsinálni, épp ezért az eredmény megbízhatóan tökéletes, szóval finom, ízletes.

VÍZÖNTŐ

Nem kell a szomszédba menniük a Vízöntőknek, ha meg akarják lepni a szeretteiket vagy a vendégeket. Ugyanis ők soha semmit sem csinálnak szokásos, elvárható, hagyományos módon. Ettől változatos, sőt kalandos az ő főztjüket enni.

HALAK


A Halak-szülöttek olykor elsózzák az ételt, olykor kifelejtik a sót, mert hajlamosak álmodozni főzés közben is. De ha odafigyelnek, szuper ételeket képesek készíteni. Az ő ízviláguk rendkívül színes, mint a szivárvány. Minden jól áll nekik.
Olvass tovább

Hozzászólások

DymuniaD 2012-03-21 16:17

Én lenni vízöntő... Azt írja, kalandos megenni a főztömet... Hááát, úgy is lehet mondani, bár én inkább az életveszélyes küldetés kifejezést használtam volna. :DDD

liat 2012-03-21 14:56

en "ikrek" vagyok. lenduletesen es valtozatosan fozok-sutok. mindig rend es tisztasag van fozes kozben a konyhamban.

 

minden hetvegen 7-8 tagu a csaladom...mindenki igenyet kielegitem. meg sose panaszkodott senki. sot! a fiaimhoz tartozo lanyok is nagyon szeretnek nalam enni.

 

Sveta 2012-03-21 14:40

Jaj.

Én "Szűz" vagyok, és nagyon nem szeretek főzni, precíz sem vagyok főleg a konyhában.

Ellenben Eda rántásötlete bevált, köszönöm neki ezúton.

pflaume 2012-03-21 12:47

:)

sszmagic 2012-03-21 12:34

Ezt akár én is írhattam volna...és szintén ikrek.;)

Torolt_felhasznalo_566863 2012-03-21 11:40

Leborulok zsenialitásod előtt.

Amarynda 2012-03-21 11:26

ja, es mindent hasznalok amit el tudsz kepzelni. A sotol a vegetaig az osszes letezo fuszerkeverekig ami kaphato nalunk megvan a konyhaban:D