Horoszkóp

Tavaszi kúrahoroszkóp

A tavasz beköszöntével szükségünk van valami megújító-frissítő kúrára, hogy visszatérjen a télen megcsappant energiánk. Minden típus másképp regenerálódik, legyen szó módszerről, időtartamról vagy eszközökről.

Van, aki kitartóbb, de lassabb. Van, aki türelmetlenebb, de „strapabíróbb”. Ezért sem lehet „egyenmódszert” követni. Az a leghatásosabb, ami testhezálló, így érdemes a saját habitusunknak megfelelő gyógymódok, teák stb. közül válogatnunk. Ehhez segítségül hívhatjuk az asztrológiát.

Tavaszi kúra horoszkóp 

KOS (március 21. – április 20.)

Tavaszi kúra horoszkópTe mint Kos szülött nem a türelemről vagy híres, ezért semmiképp se válassz többhetes kúrát. Ha csinálsz valamit, akkor azt teljes elánnal teszed, így az intenzív, pár napos diéta vagy böjt neked testhezállóbb. Emellett mindenképpen építs be mozgást! Az energiaszinted egyenes arányban áll azzal, hogy mit és milyen intenzitással sportolsz, de életkorodnak és testalkatodnak megfelelő mozgásformát válassz! A reggeli torna pl. szabályosan felébreszti a testedet, és felkészíti a napi terhelésre.

Javasolt terápiák: akupunktúra, bioenergetika, moxaterápia, encounter.
Javasolt saláta-alapanyagok: hagyma, zeller, paprika.
Javasolt gyümölcsök: egres, alma, kaktuszgyümölcs.
Javasolt fűszerek: bors, csili, gyömbér, curry.

 

BIKA (április 21. – május 20.)

Tavaszi kúra horoszkópBikaként imádsz enni, ezért ne válassz böjtös kúrát, főleg ne többnaposat! Azt megteheted, hogy egy-egy nap zöldség- és gyümölcsnapot szervezel felváltva. Arra ügyelj ilyenkor, hogy csak egyféle zöldséget vagy gyümölcsöt egyél egész nap, és igyál sok folyadékot: vizet vagy teát cukor, méz nélkül. Természetesen mozgás nélkül nem leszel frissebb, ezért építsd be a napirendedbe a reggeli tornát és a heti két-háromszori gyaloglást, esetleg futást. Ha le tudod győzni a lustaságodat, és kifogysz a kifogásokból, akkor hamar könnyebb leszel jó pár kilóval.

Javasolt terápiák: masszázs, agyagpakolás, fitoterápia, aromaterápia.
Javasolt saláta-alapanyagok: karfiol, sárgarépa, burgonya, kelbimbó.
Javasolt gyümölcsök: alma, körte, szilva, eper.
Javasolt fűszerek: kálmos, kakukkfű, zsálya.

 

IKREK (május 21. – június 21.)

Tavaszi kúra horoszkópHa Ikrek szülött vagy, akkor a mozgékonyság és a rugalmasság életfontosságú számodra. Ez vonatkozik a testedre és az intellektusodra is. Emellett friss levegő nélkül nem tudsz létezni, ezért szellőztess minél többet, és mozogj a szabadban valamit. Gyalogolhatsz, futhatsz, vagy amint jobb idő lesz, kerékpározhatsz. A táplálkozásban válassz salátákat minden mennyiségben, de változatos alapanyagokból, mert ha ráunsz, akkor elmegy a kedved. Egyél hozzá teljes kiőrlésű kenyeret vagy kétszersültet!

Javasolt terápiák: légzésterápia, ózonterápia, zene, tánc.
Javasolt saláta-alapanyagok: zöldborsó, sárgarépa, spárga, cékla.
Javasolt gyümölcsök: ribiszke, bodza, szeder, egres, cseresznye.
Javasolt fűszerek: petrezselyem, kapor, oregánó, majoránna, borsfű.

 

RÁK (június 22. – július 22.)

Tavaszi kúra horoszkópTe mint tipikus Rák kerüld az önsanyargató diétákat, viszont teákból remek gyógyhatású keverékeket állíthatsz össze, ha utánaolvasol. De jobb, ha nem kísérletezgetsz, hanem kikéred egy szakember véleményét. Ezenkívül rendszeresen kell járnod úszni és szaunázni. Ez a két dolog egyszerre méregtelenít, felfrissít és erősít, de nemcsak a testedet erősíti, hanem az immunrendszeredet is. Az úszás mellett érdemes más mozgásformát is választanod, pl. jóga, callanetics, pilates, szobabicikli stb.

Javasolt terápiák: hidroterápia (borogatás, fürdő), masszázs, pszichoterápia.
Javasolt saláta-alapanyagok: saláta, káposzta, uborka, cukkini, paradicsom, tök.
Javasolt gyümölcsök: dinnye, körte, ringló.
Javasolt fűszerek: üröm, vanília, cikória.

 

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.)

Tavaszi kúra horoszkópOroszlán szülöttként hajlamos vagy nagy kanállal enni, vagyis habzsolni az élvezeteket. Ezzel nincs semmi baj, ha ismered a mértéket, és évente tartasz két böjtös időszakot. Ez kívül-belül megszépít, hiszen a méregtelenítés a bőrödnek is jót tesz. Ne költs méregdrága szerekre, inkább a népi gyógymódokat részesítsd előnyben. Kezdd a kúrát egy- vagy háromnapos léböjttel, aztán egyél salátákat és teljes kiőrlésű kenyeret! Teljesen hagyd el a tejet, a cukrot és a fehér lisztes, élesztős péksüteményeket, és mozogj rendszeresen!

Javasolt terápiák: akupresszúra, masszázs, fényterápia, Gestalt-tréning. 
Javasolt saláta-alapanyagok: articsóka, olajbogyó, lencse, bab.
Javasolt gyümölcsök: citrom, narancs, kókuszdió, datolya, sárgabarack.
Javasolt fűszerek: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, kurkuma, borágó.

 

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.)

Tavaszi kúra horoszkópTe mint igazi Szűz híres vagy az önfegyelemről és a higiéniáról. Egyébként elkötelezett híve vagy az egészséges táplálkozásnak, emiatt valószínűleg a te szervezetedben nincs annyi méreganyag felhalmozódva, mint egy átlagemberében, de azért nem árt, ha végigcsinálsz egy pár napos tisztítókúrát. Hagyd el a reggel kávét, és igyál helyette zöld teát ízesítés nélkül. Szellőztess sokat, és tanulj meg egy légzőgyakorlatot. Ha ezt reggel rendszeresen megteszed, sokkal frissebb leszel fizikailag és szellemileg.   

Javasolt terápiák: homeopátia, jóga, diéta, béltisztítás.
Javasolt saláta-alapanyagok: gabonák (nyersen vagy főzve), bab, borsó, spenót.
Javasolt gyümölcsök: málna, szeder, szilva, mirabella.
Javasolt fűszerek: kömény, édeskömény, szegfűszeg, koriander.

 

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.)

Tavaszi kúra horoszkópHa tipikus Mérleg vagy, akkor az egyensúly a legfontosabb az életedben. Ez a táplálkozásodra is vonatkozik. Ne legyél fanatikus híve se a vegetáriánus, se a makrobiotikus konyhának. Mindenből mértékkel emelj át és építs be a saját életedbe annyit, amennyi jólesik! Ne sanyargasd se a testedet, se a lelkedet! Te nem vagy alkalmas mazochista böjtökre és maratoni futásra, ezért inkább a szelíd, de hosszabb távú életmódváltás mellett tedd le a voksod! Mozogj rendszeresen, és gondosan válogasd meg, mit eszel! Biozöldségeket és bioleveket részesíts előnyben!

Javasolt terápiák: tánc- és zeneterápia, hatha jóga, illóolajos párologtatás.
Javasolt saláta-alapanyagok: brokkoli, karfiol, spárga, gomba, bab.
Javasolt gyümölcsök: sárgabarack, őszibarack, cseresznye, nektarin, mirabella.
Javasolt fűszerek: lestyán, levendula, medvehagyma, medveszőlő.

 

SKORPIÓ (október 23. – november 21.)

Tavaszi kúra horoszkópSkorpió szülöttként a böjt testhezálló a számodra. Bírod a „kínzást”. Nem ijedsz meg attól, ha le kell mondanod valamiről, sőt erőpróbának fogod fel, de vigyázz, ne kezdj bele meggondolatlanul és felkészületlenül! Olvass utána, és beszélj szakemberrel! A böjtnek csak akkor van értelme és eredménye, ha ésszel csinálod. Kezdd léböjttel, majd egyél szilárdat, de csak nyersen! Felváltva ehetsz egyik nap zöldséget, a másik nap gyümölcsöt, de csak egyfélét. Reggelente kezdd egy pohár citromos vízzel a napot, és tanulj meg pár jógaászanát! Ettől jobb minőségű lesz az egész napod. 

Javasolt terápiák: szauna, iszappakolás, beöntés, hipnózisterápia.
Javasolt saláta-alapanyagok: fokhagyma, póréhagyma, retek, torma, ruccola.
Javasolt gyümölcsök: áfonya, füge, fekete ribizli, hecsedli, egres.
Javasolt fűszerek: fokhagyma, bors, csili, gyömbér, torma.

 

NYILAS (november 22. – december 21.)

Tavaszi kúra horoszkópHa igazi Nyilas vagy, akkor mindenféle böjthöz, ill. kúrához szükséged van eszmei magyarázatra is. Most például a húsvét előtti böjtök szokásairól olvashatsz, és megértheted, hogy mi az oka és a szerepe a vallásban és a hagyományban a tavaszi böjtnek. Ez segít neked abban, hogy eltökéld magad. Az is jó hatással van rád, ha előre összeállítod vagy egy szakemberrel összeállíttatod, hogy mikor mit fogsz enni, inni, és ennek milyen hatása várható. Természetesen a mozgás is szerves része a kúrának. Minél rendszeresebben mozogsz, annál jobban leszel.

Javasolt terápiák: elektro- vagy lézerakupunktúra, tajcsi, törzsi táncok.
Javasolt saláta-alapanyagok: kukorica, padlizsán, dió, gesztenye, articsóka.
Javasolt gyümölcsök: banán, szőlő, ananász, őszibarack.
Javasolt fűszerek: szerecsendió, fahéj, szegfűbors.

 

BAK (december 22. – január 20.)

Tavaszi kúra horoszkópBakként az önfegyelem és a tudatos életvezetés erősen dominál a személyiségedben. Nem jellemző rád a kicsapongás és az élvhajhászat. Ráadásul szívós, erős fizikummal vagy megáldva. Ettől függetlenül rád fér egy tavaszi „nagytakarítás”. Ahhoz, hogy a teherbíró képességed a régi legyen, érdemes egy béltisztítást és egy méregtelenítést csinálnod. Egyél és igyál rostos dolgokat! Ezek segítenek kipucolni a lerakódott anyagokat. Emellett fokozott folyadékbevitelre lesz szükséged. Naponta legalább 2,5 liter teát, vizet kell meginnod. Ezek legyenek cukormentesek!

Javasolt terápiák: reflexológia, böjt, kiropraktika, drágakő-terápia, jóga.
Javasolt saláta-alapanyagok: fekete retek, zeller, gomba, káposzta, paraj.
Javasolt gyümölcsök:
alma, szőlő, rebarbara, dió, aszalt gyümölcsök.
Javasolt fűszerek: só, kömény.

 

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.)

Tavaszi kúra horoszkópTe mint Vízöntő szülött ragaszkodsz a szabadságodhoz, épp ezért nehezen viseled, ha bárki bármiben korlátoz. Kivéve, ha érted az elvet, ami miatt képes vagy belátni, hogy az neked miért tesz jót. Pl. egy tavaszi tisztító/méregtelenítő kúra. Télen a táplálkozás nehezebb, laktatóbb ételekből állt, ráadásul a hideg miatt kevesebbet is mozogtál. Ahhoz, hogy felfrissülhess, meg kell szabadulnod a lerakódásoktól. Ennek leghatékonyabb módja a böjt, ami alatt kihajtod a szervezetedből a mérgeket, és közben élő, éltető táplálékot viszel be, pl. csírákkal, salátákkal stb.

Javasolt terápiák: fényterápia, orgonterápia, euritmia, mágneses rezonancia.
Javasolt saláta-alapanyagok: galambbegysaláta, uborka, kelbimbó, sóska.
Javasolt gyümölcsök: nektarin, kivi, mogyoró, mazsola, erdei szamóca.
Javasolt fűszerek: kapribogyó, keserű mandula, menta.

 

HALAK (február 20. – március 21.)

Tavaszi kúra horoszkópTipikus Halak szülöttként hajlamos vagy mindent túl komolyan venni. Pl. ha azt olvasod, hogy tavaszi tisztítókúra nélkül elkerülhetetlen a tavaszi fáradtság, levertség és fejfájás, akkor azonnal érzed ezeket a tüneteket magadon. Érdemes megfogadnod a jó tanácsokat, de ésszerűen alkalmazd őket. Ne dőlj be minden reklámnak! Méregteleníts és böjtölj, de kínozd magad! Inkább igyál rengeteg tiszta vizet és teát, és járj rendszeresen úszni és szaunázni! Már ettől jobban leszel. Ha még lecseréled a reggeli kávét zöld teára, és a cukrot elhagyod, ki leszel cserélve egy hét után.

Javasolt terápiák: talpreflexológia, kineziológia, homeopátia, meditáció.
Javasolt saláta-alapanyagok: spárga, alga, rizs, szójabab (tofu), fejes saláta.
Javasolt gyümölcsök: dinnyefélék, papaja, áfonya.
Javasolt fűszerek: curry, kakaó, vanília.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top