Horoszkóp

Kínai szexhoroszkóp

Több ezer éves hagyomány a kínai asztrológia, amely nem havi, hanem éves beosztáson alapul. Milyen a 12 kínai jegy egymáshoz való viszonya az ágyban? Most megtudhatod!

Kínai horoszkóp

Kínai szexhoroszkóp

Minden asztrológiai rendszer, így a kínai is az emberek általános jellemzése, sorsanalízise mellett valamiféle útmutatásul szolgálhat, tanácsot ad döntéseinkkel kapcsolatban.
A párkapcsolat jelentse akár hosszú évek boldogságban töltött vagy viharoktól sújtott házasságát, akár egy-egy rövid életű flörtöt, a kínai asztrológia segítségével mélyebben feltárhatjuk az adott kapcsolat működésének lelki és spirituális okait és várható végkifejletét.

A kínai asztrológia tizenkét állatjegye ma már nálunk is legalább annyira elterjedt és jól ismert, mint a nyugati horoszkópé. Jól tudjuk, hogy a kínaiak nem a hónapok tagolta ciklusokat, hanem az éveket veszik a felosztás alapjául.
A horoszkóp kiszámításánál azonban az éves cikluson túl figyelembe veszik az öt elemet: a vizet, a fémet, a tüzet, a fát és a földet is, melyeket egy-egy bolygó tulajdonságával ruháznak fel. A víz megfelel a Merkúrnak, a fém a Vénusznak, a tűz a Marsnak, a fa a Jupiternek, a föld pedig a Szaturnusznak.
Megkülönböztetnek továbbá pozitív, férfias és negatív, nőies hatásokat, a jangot és a jint, valamint a születés kettős óráját, amelyet a kínai horoszkóp aszcendensének is szokás nevezni.

Vagyis: amikor a saját jellemzésünket vagy a kiválasztott partner jellemzését olvassuk, érdemes az aszcendenseket is figyelembe venni, amelyek nyilvánvalóan nem rendelkeznek olyan erős hatással, mint az alapjegyek, de a teljesebb jellemzés érdekében nem elhanyagolhatók. Nos tehát, a kínai aszcendenst – a nyugati horoszkóphoz hasonlóan – a születés órája határozza meg. Kiszámítása azonban jóval egyszerűbb. Azt kell tudni csupán, hogy ki melyik „kettős órában” született, hiszen ezek fölött is egy-egy állatövi jegy uralkodik. Ezek pedig a következők:

 

 Jegy Óra Jegy  Óra
 Patkány 23-1 11-13
 Bivaly 1-3 Kecske 13-15
 Tigris 3-5 Majom 15-17
 Nyúl 5-7 Kakas 17-19
Sárkány 7-9 Kutya 19-21
Kígyó 9-11 Disznó 21-23

 

 

A jelen elemzés nem egy adott nap, naptári év várható eseményeire korlátozódik, hanem általános párkapcsolati jellemzéseket tartalmaz, így a jövőben is bármikor nyugodtan használható, hiszen a benne foglaltak nem avulnak el, mint ahogy már több ezer év óta örök érvényűek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top