Horoszkóp

2009 nagy stílushoroszkópja

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Mindenkinek más tetszik, más stílus való. Van, akinek a feltűnő, színes stílus, van, akinek a sportos, és van, akinek a konzervatív, visszafogott stílus jön be.
 Még több horoszkóp 2009-re:
2009 nagy horoszkópja »
2009 nagy szerelmi horoszkópja »

Mind a 12 jegy más jellemet takar, így más módit részesít előnyben. Természetesen típuson belül lehetnek eltérések egyéntől, kortól, hangulattól, anyagi helyzettől függően. Kicsit keveredhetnek is, de alapvetően meghatározható, hogy kinek mi tetszik.

Kos
Rák
Ikrek
Rák
Oroszlán
Szűz
Mérleg
Skorpió
Nyilas
Bak
Vízöntő
Halak

KOS (március 21. – április 20.):

A Kos szülöttek fiatalosak, lendületesek, könnyen lelkesednek. Egész életükben jellemző rájuk az ifjúkori hevesség és meggondolatlanság. Gyakorlatilag sosem nőnek fel, mert számukra minden nap egy új nap. Gyermeki naivitással csodálkoznak rá a világra. Saját maguk akarnak mindent felfedezni. Hiába ad a környezetük okos tanácsokat, ők mennek a saját fejük után, és csak a saját hibáikból képesek tanulni. Ráadásul örökké újítanak, új témákba fognak, de szinte semmi nem tudja hosszú távon lekötni őket. Hiszen „sprinterek” ők: egy cél érdekében nagy energiát mozgósítanak hirtelen és rövid ideig. Imádják a „harcot”, a vitát és a kihívásokat. Ízlésükben, stílusukban is ez az energikusság érvényesül: szeretik a tüzes, lendületes, kihívó formákat, színeket. Azt értékelik, ami valamitől feltűnő, kirívó. Közben kedvelik a sportos, fiatalos stílust is. Ki nem állhatják a régimódi, romantikus, „csipkés”, finom, puha ruhákat, tárgyakat. Csak az vonzza őket, ami energiát sugároz, és ami a hódítási, megszerzési vágyat felébreszti bennük.

A Kos szülöttek, akár férfiak, akár nők, tipikus vadászok, nomád harcosok. Szükségük van a megmérettetésre, a versenyre, máskülönben elveszítik érdeklődésüket, és odébbállnak.

Megjelenésük, otthonuk, autóválasztásuk is ezt a lendületet tükrözi.

Kedvenc színeik: élénk, világos égőpiros, vérvörös, a tüzes színek.

Kedvenc virágaik: a sisakvirág, a vörös mák, a geránia és az árnika.

Házuk, lakásuk: spontán, ötletszerűen berendezett lakás, nomádsátor-hatás, egyszerű építés és berendezés, inkább praktikus, mint esztétikus, kedvelt építőanyag: a fa, pl. gerendaház.

Kedvenc férfiviselet: farmer és póló, sport- vagy teniszcipő, pilótadzseki, fiatalos, erőteljes megjelenés.

Kedvenc női viselet: farmer, póló, teniszcipő, erőteljes színek: pl. vörös, fiatalos, kihívó megjelenés.

Kedvenc autómárkák: tuningolt sportautók, amelyeknél a teljesítmény fontosabb, mint a külső, és az elegáns olasz autók – tűzpiros Ferrari, Maserati, Lamborghini, BMW – és egyéb feltűnő versenyautók.

2009 sok akadállyal indulhat. Különösen akkor, ha mindenáron rá akarják erőltetni az akaratukat másokra. El kell fogadniuk, hogy ami nekik tetszik, nem biztos, hogy másoknak is elnyeri a tetszését. Jobban járnak, ha várnak egy kicsit, és újból „bedobják” az újító ötletüket.

Születésnapjuk környékén meglepve tapasztalhatják, hogy nosztalgiáznak. Korábbi, rég elfeledett, akár gyerekkori tárgyakat szednek elő. Ne higgyék, hogy öregszenek! Fogadják el, hogy olykor jólesik felidézni a kedves emlékeket.

A nyár nem alkalmas az otthon felújítására, szépítgetésére. Annyi nehézség adódhat, hogy kedvezőbb ezt késő őszre időzíteni.

Év végén a Kosok kreativitása és lelkesedése ismét teljes lesz. Sok ötletük és hozzá elég energiájuk is lesz, hogy képesek legyenek megvalósítani szinte mindet.

BIKA (április 21. – május 20.):

A Bika szülöttek gyakorlatiasak és ragaszkodóak. Erősen kötődnek a tárgyakhoz, vagyonhoz és emberekhez. Nem szeretnek kölcsönadni vagy kölcsönkérni semmit, hiszen valami vagy az övék, vagy nem. Mindenből szeretik a sokat és a nagyot: sok gyerek, nagy család, sok pénz, nagy ház stb. Tele vannak bájjal, vonzerővel. Élvetegek és gourmand-ok. Pontosan tudják, mitől döglik a légy. Jó az ízlésük, mivel minden érzékszervük kifinomult, ráadásul nyugodtak, harmonikusak és szeretetteljesek. Nagy bennük a birtoklási, gyűjtögetési hajlam. Tárgyakat, embereket, fotókat, élményeket egyaránt gyűjtenek. Mindig vannak tartalékaik, akár pénzről, akár ételről, akár ötletekről van szó. Szeretik a nagy a lakomákat és a különleges eseményeket (színház, múzeum, utazás, vacsora), de ki nem állhatják a váratlan dolgokat. Nem tudnak és nem szeretnek spontán reagálni. Szükségük van időre, hogy testüket-lelküket felkészítsék. Rosszul viselik a sürgetettséget és a kapkodást.

A Bikáknak – akár férfiak, akár nők – szükségük van nyugalomra, anyagi és érzelmi biztonságra, máskülönben frusztráltak és ingerültek lesznek.

Kedvenc színeik: a barna, a terrakotta, a korallszín, a halványzöld és a földszínek.

Kedvenc virágaik: a gyöngyvirág, a gólyahír, a boglárka, a dália, a hortenzia, az oroszlánszáj.

Házuk, lakásuk: a falusi jellegű, szolid és egyszerű építés hívei, kedvelik az ülősarkot, a masszív fából készült fabútorokat, a kellemes hangulatú, barokkosan túlzsúfolt berendezést, az értékes bútorokat és dísztárgyakat. Vágyálmuk egy saját kertes ház.

Kedvenc férfiviselet: bőrből készült térdnadrág, divatossá vált, népviseletből származó darabok, pl. mellény, ing, vastag kötött kardigán, vastag talpú cipő, a kényelem és melegség a fő cél.

Kedvenc női viselet: nőies, de kényelmes ruhák, népviseletből átemelt ruhadarabok, természetes alapanyagok és színek, kötött holmik, kényelmes, lapos cipő.

Kedvenc autómárkák: szolid, megbízható járművek: Opel Kadett, Mercedes 220 diesel, ragaszkodnak a bevált autómárkákhoz (márkahűek).

2009 év legelején még tele lesznek energiával, ami az ünnepekről áthozható volt, de kicsivel később egyre ingerültebbek és türelmetlenebbek lehetnek, ezért ekkor ne akarjanak nagyszabású változtatásokat véghezvinni se a külsejüket, se a lakásukat illetően. Jobban járnak, ha ezt tavaszra hagyják.

A nyár első felében tombolni fognak bennük az energiák. Szerelem, rajongás, szépség és tettvágy – ezeket okosan kell megélniük. Arra kell ügyelniük, hogy ezek építsenek, és ne romboljanak! A nyár második felében költözés vagy valamilyen más, az otthonukat érintő változás miatt lehetnek feszültek. Ha rajtuk múlik, akkor maradjanak passzívak, ne kezdeményezzenek!

Ősszel tele lesznek ötletekkel. Szépen vegyék sorba ezeket, és készítsenek megvalósítási tervet! Nem kell sietniük.

Év vége felé ismét az otthonukban vagy a párkapcsolatukban jelentkezhetnek konfliktusok. Őrizzék meg nyugalmukat, és hamar el fog múlni!

IKREK (május 21. – június 21.):

Az Ikrek szülöttek nagyon szeretik a társaságot és a társalgást. Szívesen és könnyen ismerkednek. Nem esik nehezükre, hogy érthetően és élvezetesen fejezzék ki magukat, ebből is fakad a népszerűségük, továbbá abból, hogy alkalmazkodóak, elevenek, találékonyak és nyitottak. Semmi sincs, ami ne érdekelné őket. Szivacsként szívják magukba az új ismereteket. Ez örök fiatalságuk titka: a kíváncsiság és az olthatatlan tanulásvágy. Ráadásul optimisták, vidámak és könnyed a stílusuk. Mindenkivel egyet tudnak érteni, nem kötődnek, nem ragaszkodnak semmihez és senkihez. Menekülnek onnan, ahol merevséggel, sznobizmussal, korlátoltsággal találkoznak. Értetlenül állnak az olyan emberekkel szemben, akik tele vannak gyűlölettel vagy előítéletekkel. Szívesen beszélgetnek, illetve cserélnek eszmét, ezért fontos, hogy az otthonukban és a munkahelyükön is legyen egy kávézós, teázós, beszélgetős sarok, ahol kényelmes, de könnyű székek, fotelek legyenek. Fontosak a hírek is, ezért központi helyen van náluk a tévé, a telefon és a számítógép.

Az Ikrek szülötteknek – akár férfiak, akár nők – szükségük van nagy, szellős terekre. Enélkül megfulladnak, és inkább elillannak.

Kedvenc színeik: az élénksárga, a levegős világossárga, az égszínkék, a világosszürke és a levegős színek.

Kedvenc virágaik: a margaréta, a harangvirág, a pázsitfűfélék, az „útközben szedett” virágok.

Házuk, lakásuk: a célszerű, funkcionális építés és berendezés hívei, „szereld magad” bútoráruházakból (pl. IKEA) vásárolnak szívesen, a semleges hangulat kedvelői, esetleg saját kezűleg ácsolnak bútorokat, a tárgyilagos, északi jellegű stílus áll közel hozzájuk, kedvelik a bérelt lakást, mert így könnyebb megváltoztatni a lakóhelyet.

Kedvenc férfiviselet: vasalást nem igénylő, könnyű ing és nadrág kevert, szintetikus anyagból, szandál, turistastílus.

Kedvenc női viselet: ingruha, kényelmes ruhadarabok, amelyek nem akadályozzák a mozgásban, olyan nadrág, amelyben könnyen le tudnak ülni a földre, fűre is, lapos sarkú cipő.

Kedvenc autómárkák: praktikus, többfunkciós járművek: VW Golf, VW Variant, Ford, kombiautók, egyterűek, szívesen vásárolnak használt autót.

2009-ben nem szabad semmit siettetniük. Akkor lesz sikeres ez az évük, ha lazán és rugalmasan viszonyulnak minden ügyhöz. Szükségük lesz a hitükre is. Hinniük kell abban, hogy amit szeretnének, az sikerülni fog.

Év elején tele lesznek energiával és lelkesedéssel, de egész tavasszal feszültek és ingerlékenyek lehetnek. Ha nem tudják megőrizni a türelmüket, akkor szinte folyamatosan vitába fognak keveredni valakivel. Így viszont nem lesznek képesek kivitelezni a terveiket.

A nyár és a kora ősz sem alkalmas lakásfelújításra. Lehetőleg ne ekkora időzítsék a szépítést, csinosítást. Jobban járnak, ha ezt későbbre halasztják.

Ősszel sok jó ötletük lesz, ezek megvalósításához találni fognak társakat is.

Év végén az Ikreknek érdekes módon lenne okuk bosszankodni, és mégsem fognak. Amennyiben sikerült az év során felmerült ügyeket alkalmazkodó módon kezelniük, képesek lesznek megőrizni a nyugalmukat.

RÁK (június 22. – július 22.):

A Rák szülöttek erősen kötődnek a családi és nemzeti hagyományokhoz. Tisztelik és folytatják az ősök által megkezdett utat. Minden régi értéket nagyra becsülnek. Természetesen a szüleiket és a felmenőiket is hasonlóképpen tisztelik. Különösen az édesanyjuk személye fontos számukra, felnőttként is nagy figyelemmel és szeretettel veszik körül. Hiába alapítanak saját családot, a szüleiktől sosem szakadnak el. A Rákok valójában csak 3-4 embert tudnak igazán szeretni, annyit, amennyit a két karjukkal át tudnak ölelni. Óvják, védik az övéiket. Ahogyan a szüleik, úgy a gyermekeik boldogulása is kulcstéma az életükben. Értük bármire képesek. A Rákok szentimentálisak és romantikusak. Gyűjtik az emlékeket, az emléktárgyakat és a fotókat. Stílusuk, öltözködésük, otthonuk is ezt a mentalitást tükrözi: puhaság, melegség, biztonság, szeretet, gondoskodás stb. Fontosak számukra a családi kapcsolatok. A „vér szava” nagyon erősen érvényesül az életükben, ezért is őrzik, folytatják és adják tovább a családi hagyományokat.

A Rákok – akár férfiak, akár nők – matriarchális vagy demokratikus életformát alakítanak ki, amelyben a béke és a család elsőbbsége szent és sérthetetlen.

Kedvenc színeik: az ezüst, a tojáshéjszín, az ibolyakék, a rózsaszín és a pasztellárnyalatok meg a vízszínek.

Kedvenc virágaik: a százszorszép, a tulipán, a tündérrózsa, a viola, a vadrózsa és a mezei virágok.

Házuk, lakásuk: az otthonos sorházat kedvelik kiskerttel, a nem túlságosan értékes, de otthonos berendezést részesítik előnyben, sok virággal és növénnyel, otthonuk néha kissé kaotikus, rendezetlen, jelszavuk: olaszos otthon, kedvenc stílusuk: a biedermeier.

Kedvenc férfiviselet: az overall, a pulóver, a bebújós cipő.

Kedvenc női viselet: az apró mintás „terhesruha”, bő vászonruha, boleró és fehér balerinacipő.

Kedvenc autómárkák: a fő szempont, hogy az autó belseje otthonos, kényelmes legyen, a teljesítmény nem olyan lényeges, fontos, hogy elférjen benne az egész család – VW Passat, Opel Record –, és az egyterűek.

2009-ben mindössze két tulajdonságot kell felerősíteniük magukban: a türelmet és az alkalmazkodóképességet. Amennyiben képesek erre, minden a lehető legsikeresebben el fog rendeződni. Bármit is sürgetnének, vagy bármihez (tárgyhoz, emberhez, helyzethez) ragaszkodnának, veszíteni fognak. Ha elhiszik, hogy nekik is lehet szerencséjük, akkor nincs az a gond, probléma, amiből ne győztesként jönnének ki.

Tavasszal a munkahelyi vagy a családi nehézségek ellenére rengeteg energiájuk lesz. Saját erőből lesznek képesek megoldani mindezt.

Nyáron viszont jobb, ha nem erőltetnek semmit. Tegyenek lépéseket a változtatás érdekében, de ha akadályba ütköznek, várjanak!

Ősszel ismét sok energia fog rendelkezésükre állni. Vigyázniuk kell, hogy ezt okosan osszák be, és építő jelleggel hasznosítsák. Ha sikerül a kreativitásukat ki-, illetve megélni, vidáman és elégedetten búcsúztathatják ezt az évet.

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.):

Az Oroszlán szülöttek imádnak a középpontban lenni, mint Naprendszerünkben a Nap. Emiatt szívesen gyűlnek köréjük az emberek. Szenvedélyesen tudnak beszélni bármiről. Magával ragadó az a lendület, ahogy az élet kisebb és nagyobb dolgairól nyilatkoznak. Képesek átragasztani a lelkesedésüket, ettől is népszerűek, hiszen velük, mellettük nem kérdés, hogy egy adott feladat sikerül-e. Ráadásul nagyvonalúak, udvariasak és segítőkészek, ha a másik tisztelettel kéri őket. Eközben nagyon igényesek önmagukkal és a környezetükkel szemben. Ebben olykor merevek. Inkább többet fizetnek, de amit megvesznek, az minőségi, exkluzív legyen. Utálják a konfekciót, a tömegcikkeket. Kedvelik a feltűnő, értékesebb ékszereket, aranyozott tárgyakat. Ki kell, hogy emelkedjenek a többiek közül. Otthonuk is ezt tükrözi. Ha nem állnak jól anyagilag, akkor is képesek nívós, különleges környezetet teremteni egy-két jól megválasztott dísztárggyal: egzotikus mintájú lámpaernyővel, fényes díszpárnával, előkelő hangulatú függönnyel vagy ritkaságszámba menő dísznövénnyel. Jó ízlésük van, de néha túlzásokba esnek.

Az Oroszlánok – akár férfiak, akár nők – büszkék, van tartásuk, ami tiszteletet követel.

Kedvenc színeik: az arany, a narancssárga, a napkelte színei és a fehér.

Kedvenc virágaik: a napraforgó, a kúpvirág, a rózsafélék, a tűzliliom.

Házuk, lakásuk: a hatásos, pompázatos berendezés hívei, luxuslakásban tudnak élni, nem a részletek a fontosak számukra, hanem az összhatás, a nagyvonalú, reprezentatív, esetenként hivalkodó, színpompás, kreatív berendezés jellemzi otthonukat.

Kedvenc férfiviselet: a szabadidős öltözködés, a bermuda, a feliratos, feltűnő póló, a mokaszin, a sportosan elegáns stílus, és elhagyhatatlan a márkás napszemüveg.

Kedvenc női viselet: az overall széles arany övvel, a bokacsizma, a nadrág és a blézer elegáns, különleges színű, mintájú vagy anyagú blúzzal.

Kedvenc autómárkák: reprezentatív, feltűnő, sportos autók, amelyeket mindenki megbámul: Porsche, Jaguar, Rolls-Royce.

2009 több szempontból is teszteli az Oroszlánokat. Az egyik, hogy képesek-e türelemmel viselni a zavaros, bizonytalan helyzeteket. Fel kell ismerniük, hogy olykor nem rajtuk múlik egy ügy sikere, hisz vannak szituációk, amelyek többszereplősek, így ők egyedül kevesek a megvalósításhoz. Ez különösen az otthonukkal, költözéssel, lakásfelújítással kapcsolatosan lehet fájó.

A másik, hogy képesek-e túlzásoktól mentesen, a helyes mérték megtalálásával reagálni párjuk és környezetük véleményére.

Év elején ez különösen nehezükre eshet. Egészen március közepéig olyan érzésük lehet, mintha mindenki az ő toleranciájuk határait próbálgatná.

Később sokat javul a helyzet. A május–június és a november kivételével akár nagyobb átalakításra is elszánhatják magukat. Külsejüket vagy otthonukat változtathatják, csinosíthatják.

Amennyiben okosan gazdálkodnak energiáikkal és pénzükkel, egy valóban sikeres évet zárhatnak.

 

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.):

A Szűz szülöttek nyugodtak és szorgalmasak. Nem bízzák a sikert a szerencsére, hanem hajlandóak és képesek keményen megdolgozni érte. Mivel kellően józanok, két lábbal állnak a földön, így a terveik is mindig reálisak. Lehetnének merészebb álmaik, ha több lenne az önbizalmuk, de meglehetősen elővigyázatosak. Nem akarnak csalódni, ezért inkább lejjebb teszik a lécet. Eközben kritikusak önmagukkal és a környezetükkel kapcsolatosan. Ráadásul takarékosak, gyakorlatiasak, logikusak és precízek. Mindig figyelnek a részletekre. Gyakran el is vesznek bennük, ekkor válnak szőrszálhasogatóvá. Fontos számukra a higiénia, a tisztaság, az ápoltság. Vigyázniuk kell, hogy ne essenek túlzásokba. Nem egészséges se a tisztaság-, se a rendmánia. Elítélik a laza erkölcsöket, a kihívó viselkedést és a feltűnő öltözködést. Az ő megjelenésük mindig ápolt és visszafogott. Sokszor észre sem lehet venni őket. Szeretnek szürke eminenciások maradni. Otthonuk és autóválasztásuk is ezt tükrözi: egyszerűség, konzervativizmus és szerénység.

A Szüzek – akár férfiak, akár nők – fegyelmezett és következetes életvezetést folytatnak.

Kedvenc színeik: a homokszín, a világosbarna, a bézs, a szürke, a sárgászöld és általában a visszafogott színek.

Kedvenc virágaik: a szegfű, az őszirózsa, az aszparágusz, a kalászok, a seprővirág és az őszi kerti virágok.

Házuk, lakásuk: a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb lakásmegoldás célszerű berendezéssel, ragaszkodnak egyes, nem feltétlenül összeillő bútordarabokhoz, kedvelik az antik tárgyakat, esetenként saját maguk is restaurálnak, az összhatás időnként kicsinyes, stílustalan, a szobanövények is szolidak, igénytelenek, a részletek fontossága jellemzi otthonukat.

Kedvenc férfiviselet: sztrecs-kordbársony nadrág, barna vagy bézs garbó, hasítottbőr cipő, papucs, széldzseki.

Kedvenc női viselet: barna, egyenes vonalú szoknya, nadrágkosztüm, lábkímélő szandál, az egészséges viseleten van a hangsúly.

Kedvenc autómárkák: takarékos, üzembiztos, több célra is alkalmas járművek, amelyek nem feltűnőek, és jól szerepeltek a technikai teszteken: Audi, VW Variant, Volvo.

2009 a gyökeres változások, változtatások és a siker éve lesz a Szűz szülöttek számára, ha végre mernek lépni. Nincs mitől félniük, mert minden tapasztalat, tudás és képesség megvan bennük ahhoz, hogy eredményesek lehessenek. Több apró siker számbavételével nőhet az önbizalmuk. Legyenek büszkék a részeredményekre is!

Rögtön az év első hónapjában rengeteg energiával indíthatják terveik megvalósítását, de nem kell sietniük, kapkodniuk! Márciusban és áprilisban minden helyzetben őrizzék meg a higgadtságukat. Ne ekkora időzítsenek költözést vagy lakásfelújítást!

Nyáron nagy felfordulás lehet a munkahelyükön. Ez sok energiájukat elviheti, ezért ez sem alkalmas a csinosítgatásokra. Kivéve, ha ebben örömüket lelik, és feltölti őket.

A születésnapjuk környékén viszont bátran változtathatnak a külsejükön. Próbáljanak ki más frizurát, sminket, öltözködési stílusokat. Kérjék szakember tanácsát!

Év végén megkönnyebbülten tapasztalhatják, hogy minden az elképzeléseik szerint alakult eddig!

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.):

A Mérleg szülöttek kedvesek, barátságosak és derűs egyéniségek. Mindenkihez van egy kedves szavuk. Szívesen és könnyedén társalognak, bárkivel képesek megtalálni a megfelelő hangot. Ettől rendkívül népszerűek. Ha nem is mindenki, de az emberek többsége kedveli őket. Ráadásul kifejezetten szépek, harmonikusak, békések és szeretetteljesek. Fontosak számukra a baráti, szerelmi kapcsolatok. Nagyon rosszul viselik az egyedüllétet. Elveszettnek és végtelenül magányosnak érzik magukat pár nélkül. Szeretnek szeretni, valakit kényeztetni és valakihez tartozni. Jól érzik, hogy a másiknak mi esik jól, és mivel kifinomult az ízlésük, azt is, hogy mi áll jól a másiknak.

A Mérlegek megjelenése választékos és esztétikus. A különböző kiegészítők, ékszerek és a sminkjük is mindig harmonizál egymással. A harmónia életük, életvezetésük fő elve. Ez tükröződik a külsejükön, az otthonukban és a kapcsolataikban is. Ebből fakad, hogy ki nem állhatják a vitákat, a provokációt, a gyűlölködést és a mások kárán szórakozó stílust.

A Mérleg szülöttek – akár férfiak, akár nők – liberális, diplomatikus, semlegességre törekvő stílust képviselnek.

Kedvenc színeik: a világoskék, a szürkéskék, a galambszürke, a kékeszöld, a füstszürke és a nyugodt színek.

Kedvenc virágaik: a kamélia, a liliom, a frézia, az illatos és elegáns virágok.

Házuk, lakásuk: kedvelik a művészi hatású berendezést, a néha túlságosan is esztétikus, hűvös berendezési elvet képviselik, nem otthonos, hanem szép, kedvelt stílusuk: a szecesszió és az art deco, nem túlzsúfolt, inkább levegős összhatásra törekszenek.

Kedvenc férfiviselet: sötét kord-selyem nadrág, gyűröttnek ható vászonnadrág vagy vászonöltöny, hajba tűzött napszemüveg, művészi lazaság és harmónia egyben.

Kedvenc női viselet: kínai selyem koktélruha, magas sarkú szandál, esztétikus, kifinomult ízlésvilágú megjelenés, amelyet hamarosan mindenki utánozni fog.

Kedvenc autómárkák: esztétikus, igényes kivitelű autók vonzzák, gyakran vesznek francia autót: Peugeot, Citroën, esetleg kabrió.

2009 év elején és tavasszal ne fogjanak lakásfelújításba- vagy csinosításba. Sok feszültség és konfliktus adódhat ebből, ami nemcsak a kedvüket veheti el, de rányomhatja a bélyegét a hangulatukra is. Nem érdemes erőltetni ezt, még ha valamilyen elvárás is lenne!

Nyáron viszont többször és több témában is lesz lehetőségük kiélni a szépítő hajlamaikat. Akár tanulhatnak is esztétikával kapcsolatos témákról. Ha van lehetőségük, akkor menjenek el egy tanfolyamra, vagy behatóbban foglalkozzanak pl. lakberendezéssel, feng shuival stb.!

Nyár végétől egészen a születésnapjukig megint kedvezőtlen, feszültségekkel teli időszak lehet. Ekkor a feltöltődésre és a kikapcsolódásra kell gondot fordítaniuk. Keressenek olyan elfoglaltságot, amitől jobb lesz a kedvük!

Év végén nagy változások történhetnek az életükben. Megváltozhatnak a céljaik vagy az ízlésük. Vállalják bátran az újat!

SKORPIÓ (október 23. – november 21.):

A Skorpió szülöttek szinte mindenben szélsőségesek. Nem ismerik az átmenetet. Vagy jéghidegek, vagy tűzforrók, vagy imádnak, vagy gyűlölnek. Olyanok, mint a kígyóméreg, amely kis mennyiségben, hígítva gyógyszer, de töményen gyilkos méreg. Ha szerelmesek, akkor szenvedélyük magával ragadó. Magnetikusan vonzóak és ellenállhatatlanok a másik nem szemében. A szex számukra misztikus eggyé válás. A tabukat elutasítják. Merészen beszélnek mindenről, ami a prűdek szerint nem ildomos: szex, halál, vér, fekália stb. Ráadásul két végén égetik azt a bizonyos gyertyát. Intenzíven, lelkesen és olykor provokatívan élik meg a helyzeteket. Elítélik a gyávaságot, a képmutatást. Őszinték, de ez az őszinteség néha kíméletlen. Emiatt van az, hogy valaki vagy rajongva szereti a Skorpiókat, vagy kifejezetten utálja őket. Sokan érzékenyek, és jobban szeretik a finom, illedelmes stílust. Nem így a tipikus Skorpiók. Ők pont azt értékelik, ami polgárpukkasztó, botrányos, sőt erkölcstelen. Közben kinevetik a többieket. Öltözködésük, sminkjük épp ezért gyakran megbotránkoztató, alvilági. Mozgásuk, beszédstílusuk sem átlagos.

A Skorpiók – akár férfiak, akár nők – anarchisták, partizánok, a fennálló rend ellen harcoló reformerek.

Kedvenc színeik: a gránátvörös, a méregzöld, a fekete-fehér, a lila, a kék és vörös, a kontrasztok és az élénk színek.

Kedvenc virágjuk: az orchidea.

Házuk, lakásuk: olyan berendezés, amely tükrözi a tulajdonos sokszor megrögzött ideáljait, széles a skála a „szemétdomb”-modelltől kezdve egészen a tökéletességre törekvő, hűvös, zen stílusú berendezésig, gyakran a hálószoba egy szentélyt vagy egy piros lámpás kuplerájt másol.

Kedvenc férfiviselet: hasítottbőr nadrág, amely szűk, és buja vágyakat gerjeszt, ujjatlan póló vagy necctrikó, bőrdzseki, divatos, sportos cipő, a lényeg, hogy sugározzon a férfierő és -potencia.

Kedvenc női viselet: fekete, szűk, esetleg bőr miniszoknya, vörös harisnya, fehér, leheletvékony blúz, amely sokat enged sejtetni, magas sarkú, bőrszíjakból álló szandál, bokalánc, minden, ami egy nőt vonzóvá, ellenállhatatlanná tesz.

Kedvenc autómárkák: nagy teljesítményű, összkerék-meghajtású terepjárók, csajozós, feltűnő autók: Landrover, Corvette stb.

2009-ben, de különösen az év elején a túlzásoktól kell hogy tartózkodjanak. Ha nem találják meg a helyes mértéket, akkor több kellemetlen és nehezen tisztázható helyzetbe kerülhetnek. Főleg a családban legyenek visszafogottak, ha nem akarnak állandó viták között élni. Épp ezért egyeztessenek, ha valamin változtatni akarnak például otthon!

Tavasszal tele lesznek életkedvvel és kreatív ötletekkel. Bátran éljék ki ilyen irányú készetetéseiket, vagyis érezzék jól magukat, de ne mások kárára!

Nyáron nem érdemes költözéssel vagy lakásfelújítással, -szépítéssel foglalkozniuk. Ezzel kapcsolatosan több lehet a konfliktus, mint az eredmény. Jobban járnak, ha őszre halasztják ezt a témát.

A születésnapjuk környékén sok energiájuk mehet el a munkájuk, illetve a munkahelyi feszültségek miatt, emiatt fontos odafigyelniük a pihenésre és a kikapcsolódásra. Ha így tesznek, akkor az év vége nem a teljes kimerülésről fog szólni!

 

NYILAS (november 22. – december 21.):

A Nyilas szülöttek jóakaratúak, jókedvűek, jóhiszeműek és előítélet-mentesek. Rendkívül nagyvonalúak és barátságosak. Szívesen és lelkesen segítenek. Fejlett igazságérzetük van. Nem bírják elviselni, ha velük vagy bárki mással igazságtalanság történik. Nemes lelkű lovagként, keresztes lovagként védelmezik a rászorulókat. Sajnos olykor hajlamosak kinyilatkoztatni az igazságot. Ilyenkor kioktatóak és felsőbbrendűek, ami nem teszi őket túl népszerűvé. Nagy távlatokban gondolkodnak. Olykor túlságosan előreszaladnak az időben. Annyira leköti őket a jövő, hogy elmulasztják a jelen pillanatot. Általában elmondható róluk, hogy liberálisak, intelligensek, gazdag a szókincsük.

Szeretik a nagy tereket, a kilátást. Vonzódnak a misztikus hangulatú helyekhez és tárgyakhoz, viszont ki nem állhatják a szűk, rossz levegőjű szobákat. Kerülik azokat az embereket és helyzeteket, ahol a kirekesztés és az előítéletek érvényesülnek. Számukra fontos az emberi méltóság megőrzése minden körülmények között.

A Nyilas szülöttek – akár férfiak, akár nők – hajlamosak irreálisan és idealisztikusan látni önmagukat, a környezetüket és a problémáikat.

Kedvenc színeik: a bíborvörös, a királykék, a mélysárga és a világító színek.

Kedvenc virágaik: a pünkösdirózsa, a kardvirág, a gyermekláncfű és a lótusz.

Házuk, lakásuk: imádják a nagy tereket, belsőépítész által egyénre szabottan, nagystílűen megtervezett lakásokat, újgazdag, nagyvilági stílus jellemző, nem feltétlenül saját lakás vagy ház, hiszen Nyilas-nagyságrendű (pl. 12 szobás villa) lakásokat bérelni is lehet.

Kedvenc férfiviselet: kockás ing, túlméretezett pulóver, élénk színű, lakkbőr bebújós cipő, nagyvilági stílus.

Kedvenc női viselet: nagy mintás, kockás, virágos kosztüm vagy nadrágkosztüm, barátságos színek, utazós stílus.

Kedvenc autómárkák: minél nagyobb, annál jobb, nem baj, ha sokat fogyaszt: Cadillac, Range Rover, Chevrolet stb.

2009-ben egész évben vagy a hivatásuk, vagy a családjuk miatt aggódhatnak. Ne hagyják magukat! Amennyiben sikerül megőrizniük a humorérzéküket és az optimizmusukat, minden el fog rendeződni. Természetesen ez olykor időigényes lehet, de a türelem idén a Nyilasoknak nem csak rózsát fog teremni.

Tavasszal lehetőleg ne fogjanak bele lakásfelújításba. Ha mégis, akkor mindenre szánjanak több időt és pénzt! És ami még fontosabb, hogy készüljenek fel arra, hogy a gondos tervezés ellenére sem pont úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy azt ők előre elképzelték. Nagy szükség lesz a rugalmasságukra. Ha ezt nem most akarják tesztelni, akkor halasszák el az egészet nyár végére.

Ősszel és télen fantasztikusan jó passzban lesznek. Használják ki ezt a sikeres időszakot, és időzítsenek nagy horderejű ügyeket ekkorra!

Az év végi ünnepek így végtelen elégedettséggel és büszkeséggel fognak telni.

BAK (december 22. – január 20.):

A Bak szülötteket sokan túl szigorúnak és mogorvának tartják. Ez abból adódik, hogy távolságtartóak és diszkrétek. Tiszteletben tartják a saját és mások magánéletét, és elvárják, hogy mások is így tegyenek. Ambiciózusak és kitartóak. Szívósan és elszántan haladnak a céljuk felé. Sosem adják fel. Hajlandóak komoly áldozatokat hozni, és lemondani sok mindenről. Értékelik az összeszedettséget, a jól szervezettséget és a teljesítményt. Ki nem állhatják a lazaságot, a pazarlást, a kivagyiságot és a fecsegést. Nem bánják, ha sokat kell dolgozniuk. Meggyőződésük, hogy eredményt csak nagy teljesítmény árán és nagy nehézségeket leküzdve lehet elérni. Viszont abban tévednek, hogy az egész élet monoton, örömtelen robot. Feladatuk, hogy megtalálják az élet „boldogságmorzsáit”, hogy rájöjjenek, mennyi öröm és szépség van a hétköznapokban is. Megszépíthetik az életüket, ha a kávé illatában, a csésze formájában vagy egy mozdulatban képesek gyönyörködni. Meg kell tanulniuk lazítani és kikapcsolódni. Kevesen tudják, hogy remek humorérzékük van, amit csak a közeli barátaiknak mutatnak meg.

A Bakok – akár férfiak, akár nők – megjelenése és környezete is ezt a fegyelmezettséget tükrözi.

Kedvenc színeik: a fekete, a sötétszürke, a sötétzöld, az antracit, az ólomszín és általában a sötét színek.

Kedvenc virágaik: a havasi gyopár, az encián, a máriatövis, a dekoratív ágak.

Házuk, lakásuk: áttekinthető, hűvös, tárgyilagos, szolid berendezés hívei, nem különösen otthonos, inkább iroda jellegű lakás jellemző, vagy szegényes és takarékos, vagy visszafogottan reprezentatív, de számukra fontos, hogy csak a saját tulajdonukban levő lakásban szeretnek lakni, a csempét és kőlapot, a polgári, rendezett összhatást kedvelik.

Kedvenc férfiviselet: munkaruházat, tartós, jó minőségű, rendezett stílus, fekete fűzős cipő.

Kedvenc női viselet: sötétkék, egyenes vonalú szoknya, kék-fehér csíkos blúz, fekete, zárt cipő, nővérmodell.

Kedvenc autómárkák: praktikus, kis fogyasztású, szolid, strapabíró járműveket vesz: Toyota, Ford, Honda stb.

2009 eleje gyökeres változásokkal és ezzel kapcsolatosan nagy belső feszültségekkel indulhat a Bakok számára. Kénytelenek lesznek stratégiát váltani, ha túl akarják élni az év első hónapját.

Kora tavasszal optimisták és energikusak lesznek, de később a családi vagy otthoni problémák megviselhetik őket. Ne akarjanak ekkor költözni vagy lakást felújítani! Jobban teszik, ha odafigyelnek az egészségükre. Tegyenek meg mindent megelőzésképpen, mert ezzel elkerülhetik a betegséget.

Nyáron lazítsanak, és élvezzék az életet. Ha van kedvük, kipróbálhatnak egy-két kézművestechnikát: kerámia, üvegmozaik, fafaragás stb.

Kora ősszel akár rá is szánhatják magukat a tanulásra. Nem felesleges, ha mélyebben megismerik azokat az eljárásokat, amelyeket eddig hobbiszinten űztek.

Év végén töltsenek minél több időt a barátaikkal, mert kölcsönösen jó hatással lesznek egymásra!

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.):

A Vízöntő szülöttek eredetiek, individualisták, egyéni a stílusuk. Különleges, sőt szokatlan, ahogy ők látják a világot. Kicsit csodabogarak, ami egyesekben ellenszenvet, másokban csodálatot vált ki. Határozott véleményük van mindenről. Fontosak számukra az elvek és ideák, ezekhez olykor hajlamosak mereven ragaszkodni (fixa idea). Szükségük van szabadságra, de ezzel olykor nemcsak élnek, hanem vissza is élnek. Egyébként hűséges típusúak, emberekhez és eszmékhez is. Szabadok, függetlenek, modernek, újítóak és vagányak. Néha túl különcök, extravagánsak és polgárpukkasztóak. Szembemennek minden régivel, hagyományossal, jól beválttal. Nem tisztelik a szokásokat. Szerintük haladni kell a korral, nem szabad leragadni az elavult nézeteknél és stílusoknál. Mindenről megvan a saját véleményük. Nehéz őket meggyőzni. Az átlagostól eltérő életvezetés jellemzi őket, így nem sokat törődnek a társadalmi normákkal és elvárásokkal. Öltözködésük, megjelenésük, mozgásuk és otthonuk is ezt tükrözi. Gyakran lebegnek körülöttük a ruhadarabok, lakásukban is a szabadság eszméje érvényesül.

A Vízöntők – akár férfiak, akár nők – a „szabadság, egyenlőség, testvériség” jelszavát tűzik zászlajukra, és eszerint is élnek.

Kedvenc színeik: a jégkék, a világos kékeszöld, a vakuszín: az égő magnézium színe, a fémes vagy halvány színek.

Kedvenc virágaik: a szalmavirág, a fagyöngyág, a szokatlan virágok, amelyeket nem szokás adni, csokorba kötni.

Házuk, lakásuk: a műteremlakás a kedvencük, nagy belmagasságra és sok fényre van szükségük, álmuk: egy ház egy hegy legtetején, ötletszerű berendezés, gyakran bizarr, extravagáns tárgyak, szokatlan vagy hipermodern stílus hívei.

Kedvenc férfiviselet: különleges szórakozottprofesszor-stílus, össze nem illő holmik: munkaoverall csokornyakkendővel, pilótaoverall, pettyes vagy csíkos minta, kosárlabdacipő.

Kedvenc női viselet: a kezeslábas, pettyes, fenékig érő póló, stóla, pelerin, hosszú gyöngysorok szokatlan anyagokból (pl. tészta, szárított növények, keksz, rovarok stb.), magas szárú vászoncipő.

Kedvenc autómárkák: a különleges autók vonzzák, legyen hóbortos, de egyedi, olyan, amilyen másnak nincs, és nem is lehet: futurisztikus autók, egyedi tuningolás.

2009-ben a Vízöntők számára a legnagyobb kihívás az lesz, hogy hittel és türelemmel képesek legyenek kivárni a cselekvésre legmegfelelőbb pillanatot. Minden siker ezen múlik. A józan ész kevésbé, míg az intuíció hatékonyabban fogja segíteni őket.

Március közepéig az erősen hullámzó energiaszintjük több felesleges konfliktust okozhat, ha ragaszkodnak a saját véleményükhöz. Jobban járnak, ha lazán és rugalmasan állnak mindenhez.

Lakásfelújítással, költözéssel lehetőleg ne foglalkozzanak július közepéig. Ha mégis, akkor vonjanak be szakembert!

Ősszel komoly minőségi változás történhet. Egyrészt alakulhat az ízlésük, másrészt nehezebben tűrik a külvilág által szabott szabályokat, támadásnak és jogtalan korlátozásnak élhetik meg. Pedig muszáj lesz „behódolniuk”, mert a látszat ellenére nem ellenük, hanem értük történik minden – de ez csak később fog látszani!

HALAK (február 20. – március 21.):

A Halak szülöttek kedvesek, odaadóak és érzékenyek. Szívesen és önzetlenül törődnek másokkal. Végtelenül szeretetreméltóak, mert az ő szeretetük végtelen és határtalan. Empatikusak, amit hajlamosak túlzásba vinni. Vágynak az eggyé válás és a teljes feloldódás élményére. Ráadásul segítőkészek és önfeláldozóak. Hajlamosak azt hinni, hogy mindenkit meg kell menteniük, illetve hogy nekik kell feláldozniuk önmagukat, az idejüket vagy az energiáikat másokért. Nagyon fejlett intuíciós képességük van. Emiatt gyakran hóbortosnak, „bolondnak” tartják őket. Pedig ha hallgatnak a megérzéseikre, akkor jó pár nehézséget elkerülhetnek. Tehetséges művész lakik lényük mélyén. Szinte bármilyen művészeti ágban képesek megállni a helyüket, de különösen a vizuális csatornájuk működik jól. Akár festenek, akár fotóznak, olyasmit képesek láttatni, amit a többiek észre sem vesznek.

Öltözködésük, otthonuk gyakran rendezetlen, mert önmagukkal keveset törődnek. Sokkal szívesebben fordulnak mások felé. Szívesen és sokat segítenek elesett, beteg, „szerencsétlen” embertársaikon.

A Halak – akár férfiak, akár nők – az emberségesség és a jótékonykodás szellemében élnek.

Kedvenc színeik: a vízzöld, az algazöld, a rózsaszín, a világoslila és a halvány, áradó, vágyteli színek.

Kedvenc virágaik: a mimóza, a mák, a liliom.

Házuk, lakásuk: széles skálájú a stílusuk a „menekült”-modelltől kezdve (bolhapiacon és ócskásboltokban összeszedett bútordarabok) az Ezeregyéjszaka keleti álomvilágán át a „semmi lehelete” modellig (rizspapír falak, sáspadló, zen stílusú tusrajzok), néha stílustalanul kaotikusak.

Kedvenc férfiviselet: lötyögő, bő ruhadarabok, póló, kerek, keret nélküli szemüveg, csuhaszerű szerzetesöltözék, szerzetesszandál.

Kedvenc női viselet: ringy-rongy divat, pántos szandál, elmosódott színek, batikolt, bő ruha.

Kedvenc autómárkák: romantikus, öreg autók iránt vonzódnak: Renault 5, Citroën.

2009 hihetetlen és régóta dédelgetett álmok megvalósulását hozhatja a Halak számára. Végre láthatják, hogy a kitartás és a hit milyen csodás módon képes manifesztálódni. Minden nekik és értük van, ha engedik!

Március közepéig titkokra derülhet fény. Semmitől ne ijedjenek meg. Itt az ideje, hogy tiszta víz kerüljön abba a bizonyos pohárba.

Áprilisban tele lesznek energiával. Ha ezt nem tudják építő módon levezetni, akkor belső feszültséget okozhatnak. Vállalhatnak nehezebb fizikai munkát, pl. szoba kifestése, kertépítés stb.

Nyáron ne akarják megváltani a világot! Lehetőleg ne ekkor költözzenek vagy fogjanak nagyobb felújításba.

Kora ősszel viszont kreativitásukat vétek lenne kihasználatlanul hagyni. Bátran és merészen foghatnak hozzá a változtatásokhoz. Akár a külsejükön is változtathatnak. Sikert fognak aratni új frizurával vagy új színekkel.

Az év vége hullámzóan lesz fárasztó, ezért válasszanak olyan tevékenységet, amely kikapcsolja, feltölti őket: hímzés, patchwork, festés, fotózás stb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top