Horoszkóp

2009 nagy éves horoszkópja

2009-ben több témában is gyökeres változások várhatók. Azok, akik ellen akarnak állni a megújulásnak, rosszul járhatnak. Olyan elementáris erők fognak működni, amelyek nem engedik a régi rendszereket működni.

 Még több horoszkóp 2009-re:
2009 nagy stílushoroszkópja »
2009 nagy szerelmi horoszkópja »

Muszáj alkalmazkodnunk és nyitottnak maradnunk, sőt akkor járunk a legjobban, ha elébe megyünk a változásoknak. Ha mi magunk kezdünk el az otthonunkban, a ruhatárunkban, az íróasztalunkon stb. selejtezni, rendet rakni, akkor az életünk más területén végbemenő átalakulások is sokkal könnyebbnek fognak tűnni. Ha együtt tudunk működni az égi erőkkel, akkor gördülékenyebben és fájdalommentesebben zajlik le a metamorfózis. Hogy kinek hogyan érdemes együttműködnie a Naprendszerünk bolygói által szimbolizált erőkkel, azt most végigvesszük mind a 12 jegy számára.

KOS (március 21. – április 20.):

A Kos szülöttek 2009-ben egész évben kapkodhatják a fejüket. Szinte nem lesz az életükben olyan terület, amely ne menne át valamilyen változáson. Ráadásul ezek gyökeres változásoknak ígérkeznek, ami annyit jelent, hogy a réginek nincs helye tovább. Tudomásul kell venniük, hogy aminek „lejárt a szavatossági ideje”, azt ki kell dobni. Mindezt a Plútó jelzi, amely nem a kíméletességéről híres. Az általa jelzett átalakulások mindig elementáris erővel törnek fel, olyan erővel, amely ellen menni semmi esély. De a Kosoknak azt is tudniuk kell, hogy a régi helyett azonnal ott az új! Ezért sem érdemes semmit és senkit visszatartani. Alkalmazzák az ősi mondás bölcsességét: „Aki menni akar, arra fel kell segíteni a kabátot.” Ez személyre és élethelyzetre (pl. munkára, lakhelyre stb.) is vonatkozhat.

Az év nagyon feszülten indulhat. Fáradtságból és túlterheltségből adódhatnak konfliktusok vagy betegségek. Ez utóbbi akkor, ha az elégedetlenségüket elfojtják, és nem mondják ki. Minden méreg ellenük fordul, ha nem engedik ki. Természetesen intelligensen kell kommunikálni, de az indulatok nem elítélhetők. A Kosok egyik erénye, hogy tele vannak tűzzel és lelkesedéssel. Ezen nem kell – és nem is szabad – változtatniuk!

Tavasszal egy barátságból szerelem lehet. Egyrészt arra kell vigyázniuk, hogy ne értsenek félre jeleket, másrészt a bennük növekvő szeretetet se keverjék össze a szerelem érzésével. Kellemetlen helyzet lehet ebből a zavarból. A tisztázás addig lehetséges, amíg az érzelmek még nem kerítik teljesen hatalmukba a Kosokat.

Nyáron szerencsés és váratlan utazás vár rájuk. Ne sokat töprengjenek, hanem ugorjanak fejest az adódó lehetőségbe! „Aki mer, az nyer!” alapon éljék meg ezt, ezáltal az otthonukkal kapcsolatos nehézségeket is könnyebb lesz kezelniük. A szüleikkel és a családtagjaikkal legyenek türelmesek, és figyeljenek oda a szükségleteikre! A lakásfelújítást ne nyárra időzítsék, de lehetőleg őszre se! Ilyen szempontból az év vége sokkal kedvezőbbnek látszik.

Ősszel gyermekkel kapcsolatos öröm érheti a Kosokat. Vagy a saját gyermekük, vagy a családban egy fiatalabb hozzátartozó melengeti meg a szívüket. Sajnos betegségre való hajlam is látszik. Ne hajszolják túl magukat! Vigyázzanak az étkezésre! Ne egyenek kapkodva, és akkor se, ha idegesek, mert megeszik a feszültséget is!

Év vége felé sikerek várnak a Kosokra külfölddel kapcsolatos témákban, felsőfokú tanulmányok terén, illetve jogi ügyekben. Most ne kíméljék, hanem bátran dobják be magukat, és az eredmények nem maradnak el!

2009 lehet életük legsikeresebb és legszerencsésebb éve, ha a bennük lévő tüzet és lelkesedést hagyják megnyilvánulni, illetve ha a változásokat önként és örömmel fogadják!

 

BIKA (április 21. – május 20.):

2009-ben a Bika szülöttek minden téren és minden szempontból csúcsokat fognak elérni. Szinte minden sikerül, amibe belefognak. Mindenhonnan elismerést és dicséretet kapnak. Bármi probléma kerül eléjük, azonnal megtalálják a megoldást. Bármilyen gond nyomasztaná őket, rögtön jön a segítség valahonnan. Amennyiben optimistán és nyitottan állnak ehhez az évhez, semmi sem okozhat fejtörést hosszabb ideig, és semmi sem jelenthet akadályt. A rájuk jellemző szorgalom, kitartás és elszántság idén kézzelfogható sikereket hoz nekik. Egyetlen dologgal nehezíthetik meg mindezt: ha türelmetlenek lesznek, ugyanis adódhatnak olyan helyzetek az év során, amelyek nem egyik napról a másikra oldódnak meg. Ilyenkor kell emlékeztetniük magukat arra, hogy „többet ésszel, mint erővel!” – vagyis sokszor az idő és a kreativitás hozza a megoldást, és nem az akarat. Meg kell engedniük, hogy olykor a zavaros szituációk maguktól tisztuljanak ki. Egész évben kérjék az égiek segítségét, valahogy így: „Kérlek, Uram, adj erőt, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót! Adj türelmet, hogy elviseljem a megváltoztathatatlant! És adj bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni a kettőt egymástól!”

Az év elején a Bikák tele lesznek energiával. Szinte fáradhatatlanok lesznek. Ezzel sok körülöttük élő embernek segíthetnek. Hitet, életkedvet és reményt adhatnak pusztán azzal, hogy vannak és jelen vannak. Ne legyintsenek erre az „apróságra”, mert többen lesznek azok, akik aggodalommal telve néznek az új év elé!

Tavasszal váratlan dolgok derülhetnek ki egy barátról, vagy váratlan segítségre lesz szüksége egy barátnak. Ne lepődjenek meg és ne botránkozzanak meg semmin! És semmiképp se ítélkezzenek, mert sosem tudhatják, hogy ők milyen lehetetlen helyzetbe kerülhetnek még életük során!

Nyáron a szerelem nem kerülheti el őket. Arra kell felkészülniük, hogy ez nem biztos, hogy tartós lesz. Most elsajátíthatják a jelenlét nagyszerű érzését, vagyis élvezzék ki a pillanatot, és ne tervezzenek, ne fussanak előre! Nem kell azonnal összeköltözésre vagy házasságkötésre gondolniuk, sőt még a családalapítás is várhat. Ha nem szánnak elég időt a másik megismerésére, akkor hogyan nézhetnek a jövőbe?…

Nemcsak nyáron, hanem ősszel is adódhat lehetőség utazásra. Mindegy, hogy belföldi vagy külföldi, mindenképpen menjenek, mert nagy élményt tartogat ez az utazás! Ez akár párkapcsolati feszültségekre is gyógyszer lehet. Ha van párjuk, azért, ha nincs, akkor azért.

Év végén az otthonukkal vagy a szüleikkel kapcsolatos gondok okozhatnak kisebb fejtörést, de csak abban az esetben, ha átveszik mások feszültségét. Őrizzék meg a derűjüket, és emelkedjenek felül a kicsinyes vitákon!

Így elmondhatják majd, hogy 2009 volt életük egyik legjobb éve!…

IKREK (május 21. – június 21.):

2009-ben az Ikrek szülötteknek folyamatosan lehet okuk az idegeskedésre, ha hagyják magukat. Életük legfontosabb területein várhatók változások: otthon, család, munka, hivatás. Ezek olyan pillérei az életüknek, amelyek erősen meghatározzák a napi hangulatukat, sőt az egészségi állapotukat is. Emiatt rendkívül fontos, hogy egész évben azokat az erényeiket használják, amelyek az Ikrek erősségei: könnyedség, vidámság és mozgékonyság. Ezek nélkül gondterhelten és bosszúsan telhet el a 2009-es év. Fordítsák figyelmüket az eredményekre, ahelyett, hogy az újonnan felbukkanó problémákon túl sokat „agyalnának”! Fontos lenne, hogy hitüket megerősítsék. Vegyék számba, hogy miben hisznek: szorgalmas munka, őszinteség, szabadság, eszmék, sokszínűség, előítélet-mentesség stb.!

Az év egy kellemes utazással indulhat. Ha jön a lehetőség, akkor ne sokat töprengjenek, hanem csomagoljanak, és menjenek! Minden értékké válik, amit tapasztalati úton szereznek. Ha nincs módjuk utazni, akkor keressenek olyan társaságot, csoportot, amelynek tagjaival lehet együtt tanulni, eszmét cserélni! A szellemi frissesség megőrzése létkérdés az Ikrek számára. Ha nem elégítik ki intellektuális igényeiket, akkor fizikailag is egyre rosszabb állapotba kerülhetnek.

Tavasszal a munkával és/vagy az otthonnal kapcsolatos gondok elviselhetetlen belső feszültségeket gerjeszthetnek. Használják a barátaikat! Kérjenek tanácsot, vagy vitassák meg az ügyeket! Az is lehet, hogy elég egy jó nagy beszélgetés. Az Ikrek számára felér egy terápiával, ha kibeszélhetik magukat. Amennyiben szánnak időt ilyen baráti találkákra, sokkal jobban lesznek fizikailag és érzelmileg egyaránt.

Nyáron azt láthatják, hogy „mindenki” szerelmes és boldog. Irigykedve hallgathatják mások beszámolóit. Ha van párjuk, akkor az a feladatuk, hogy becsüljék meg azt az embert, akit melléjük sodort az élet. Ha nincsen, akkor maradjanak hűek az elveikhez. Ne tegyék lejjebb azt a bizonyos lécet! Higgyenek benne, hogy minden zsáknak megvan a foltja! Utazzanak minél többet! Az élmények sokat javíthatnak a hangulatukon és a közérzetükön.

Ősszel gyerekekkel kapcsolatosan vár rájuk valami kellemes élmény. A fiatalabbak társaságában ismét gyermeknek érezhetik magukat, ez segíthet elterelni a gondolataikat a felnőttproblémákról. Az Ikrek szülöttek tudják a legjobban, hogy „öngól” önmagunkat túlságosan komolyan venni…

Év végén csak akkor utazzanak, ha ez nem okoz aránytalanul nagy anyagi terhet. Egyébiránt párkapcsolati téren izgalmas események várhatók, de jól teszik, ha könnyedén fogadják a bókokat, az udvarlást! Ne vegyék túl komolyan a közeledést! Idővel ki fog derülni, hogy lehet-e alapozni arra az emberre, aki ekkor lép be az életükbe.

2009 akkor lesz sikeres és eredményes év az Ikrek szülöttek számára, ha semmit nem „tüdőznek le”, vagyis ha megőrzik lazaságukat és légiességüket.

RÁK (június 22. – július 22.):

2009-ben a Rák szülöttek saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen nagyszerű az idővel együtt mozogni. Az ősi, ma pedig a természeti népek tudják, hogy mindent csak a maga idejében érdemes megtenni. Ha a Rákok képesek meghallani az idők szavát, akkor életük egyik legsikeresebb évének könyvelhetik el a 2009-est. Ez azt is jelenti, hogy éberen kell figyelniük, és észre venniük a jeleket. Bölcsen kell döntést hozniuk arról, hogy mikor kell cselekedni, és mikor kell türelmesen várni. Ez sokkal könnyebb, mint az most látszik. Adott helyzetben mindig meglesz a válasz erre a kérdésre. Sokat segíthet, ha megteszik a tőlük telhetőt, és a többit rábízzák az égiekre, az angyalokra, az Istenre vagy a sorsra, hitük szerint.

Az év párkapcsolati feszültségekkel indulhat, de ez nem feltétlenül jelent vitát. Lehetséges, hogy olyan szenvedélyes találkozások várnak a Rákokra, amelyekre álmukban sem gondoltak volna. Ha párkapcsolatban élnek, akkor feltámadhat a kezdeti tűz. Ismét beleszerethetnek egymásba. Természetesen ez nem történik magától, vagyis tenni kell érte. Érdemes keresni a másik kedvét, újból elcsábítani, illetve meghódítani. Amennyiben még nincs párjuk, úgy nyitott szemmel és szívvel kell járni, mert a szerelem rájuk találhat.

Tavasszal több kisebb-nagyobb külföldi vagy belföldi utazás lehetősége is látszik. Mindegyikkel éljenek! Ragadjanak meg minden alkalmat! Igazán nagy kalandok és élmények várnak rájuk. Akkor se gondolkodjanak sokat, ha külföldi munka vagy tanulmányi lehetőség adódik! Minden szükséges segítséget meg fognak kapni, ha elszánják magukat.

Nyáron egy barátságból szerelem lehet. Két dologra kell vigyázniuk ezzel kapcsolatosan: 1. Ha párkapcsolatban élnek, akkor gondolják végig, hogy fordított esetben ők hogyan éreznének! 2. Az új kapcsolatban ne akarjanak birtokolni, és ne engedjék, hogy a másik birtokolni akarja őket. Az egészséges távolság megtartása teheti tartóssá az új kapcsolatot.

Ősszel kedvezőbbnek tűnik az idő az utazásra, mint nyáron, de csak akkor induljanak el, ha az otthon dolgait megnyugtatóan rendezni tudták. Nem fog jól sikerülni az utazás, ha folyton az itthon hagyott ügyeken fog járni az agyuk. Hajlamosak lesznek aggodalmaskodni és bosszankodni, ezért fontos, hogy lehetőleg előre zárják le mindazt, ami rajtuk múlik.

Ingatlanügyekre, lakásfelújításra nem a legkedvezőbb az ősz. Lehetőleg hagyják ezeket az év utolsó hónapjára vagy a jövő évre.

Év végén a Rákoknak a szüleikkel vagy más családtagjaikkal lesz több dolguk. Sok türelemre és még több megértésre lesz szükségük. Idős vagy beteg, esetleg ideges emberekkel felesleges vitatkozni. Szerencsére a Rákok nagyon toleránsak, így képesek lesznek elkerülni a konfliktust.

Ez is hozzásegíti őket ahhoz, hogy 2009 minden nehézség ellenére is sikeres év legyen számukra.

 

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.):

2009-ben az Oroszlán szülöttek nagy döntés elé kerülnek a párkapcsolatukban. El kell dönteniük, hogy felvállalják-e választottjukat. Ha igen, akkor jelét kell adniuk az elköteleződésüknek. Ha nem, akkor tovább kell lépniük. Nem biztos, hogy lesz módjuk felkészülni, ezért mielőbb át kell gondolniuk, hogyan tovább. Lehet, hogy nyilvánossággal vagy peres üggyel kapcsolatosan is eljött az ideje a tisztázásnak. Véget ért egy időszak, amikor másoktól függtek ezek a dolgok. Az Oroszlánok végre a kezükbe vehetik az irányítást. Évek óta vártak erre. De sikerekre csak akkor számíthatnak, ha kellően megfontoltan és bölcsen lépnek.

Az év elején fejest kell ugraniuk a munkába. Több provokációt, támadást is ki kell védeniük, de nincs mitől tartaniuk, hisz az elmúlt évek a felkészülésről szóltak. Itt az ideje bebizonyítaniuk, hogy alkalmasak, sőt készen állnak a nagyobb kihívásokra is. „Ide nekem az oroszlánt is!”, mondhatják stílusosan.

Tavasszal anyagi veszteségek érhetik őket, ha túl gyors és felelőtlen döntést hoznak. Lehetőleg ne vegyenek fel hitelt, és ne adjanak kölcsönt se! Próbáljanak meg a rendelkezésükre álló keretekből gazdálkodni. Akkor tehetnek kivételt, ha olyan külföldi utazás vagy munkalehetőség kerül kilátásba, ami biztosan meg fog térülni. Ha ez így van, akkor vágjanak bele!

Nyár elején hivatásbeli feszültségek okozhatnak kisebb-nagyobb fejtörést. Ha túlterhelik magukat, akkor nemhogy teljesíteni nem tudnak, de még le is betegedhetnek. Emiatt muszáj megtalálniuk azt a tempót, amelyet tartósan bírnak. Semmi és senki nem hajthatja őket úgy, mint ők saját magukat. Rá kell jönniük, hogy a sikerek és az elismerések nem attól függnek, hogy ők agyonhajszolják-e magukat, hanem sokkal inkább attól, hogy erejük teljében, egészségesen képesek-e prezentálni, amikor annak itt az ideje. Betegen és fáradtan nem lesznek képesek meggyőzni a főnökeiket arról, hogy ők a legprofibbak az adott témában…

Nyáron óvatosan kezeljék a baráti tanácsokat! Vizsgálják meg, hogy kitől jön az adott javaslat! A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! Nem biztos, hogy az illető tudatában van annak, hogy mit beszél, illetve annak mi a hatása, épp ezért kell az Oroszlánoknak helyette is észnél lenniük.

Ősszel egyrészről az anyagiak jelenthetnek ismét gondot. Megfontoltan és felelősségteljesen döntsenek ilyen ügyekben. Másrészről viszont – a párkapcsolati feszültségek fokozódása miatt – lehet, hogy nem húzhatják tovább az időt. Ki kell mondaniuk, hogy együtt vagy külön. Amennyiben nincs még párjuk, ne erőltessék ezt a témát! Várjanak türelemmel, mert ez is az a terület, ami nem a döntésükön múlik!…

Év végén a közlekedésben legyenek fokozottan óvatosak. Nincs olyan ügy, amely megéri, hogy rohanjanak, és összetörjék magukat. Vigyázzanak a beszédükkel is! Ne mondjanak semmi visszavonhatatlant! Inkább számoljanak tízig, mielőtt bármit kiejtenek a szájukon!

Ha így tesznek, akkor elégedetten búcsúztathatják 2009-et az Oroszlánok.

 

 

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.):

A 2009-es év a Szűz szülöttek számára nem lesz könnyű. Szerencsére az eredmények lassan, de kezdenek látszani. Hinniük és bízniuk kell abban, hogy az idő nekik dolgozik, enélkül minden sokkal nyomasztóbbnak, sőt kilátástalanabbnak tűnhet. Sokszor azért nem látszik az alagút végén a fény, mert még egy kanyar, illetve döntéshelyzet van előttük. Erre kell emlékeztetniük magukat, ha elkeserednének. Ugyanakkor ebben az évben megkomolyodhatnak a Szüzek. Önmagukat, feladataikat és az egész életet sokkal felelősségteljesebben fogják fel. Lesz, akinek ez tetszeni fog, és lesz, akinek nem, vagyis ez a változás megoszthatja a környezetükben élőket, de ezzel kevéssé érdemes foglakozniuk. Senki másnak nem kell megfelelniük, csak és kizárólag önmaguknak!…

Év elején tele lesznek tervekkel és energiával. Bátran vessék bele magukat a kivitelezésbe. Nem kell senkire és semmire várniuk. Azzal se törődjenek, hogy mások esetleg nehezen indulnak neki az új évnek! Annak áll a zászló, aki belead apait-anyait. Ne kíméljék magukat! Minden energiabefektetés megtérül.

Tavasszal szerelem látszik a láthatáron. Ez vagy régi, vagy új, de az biztos, hogy szenvedélyes lesz. A józan ész kevéssé fog tudni érvényre jutni, ezért jobban teszik a Szüzek, ha átadják magukat az érzéseiknek, és azt teszik, ami jólesik, ahelyett, hogy „agyalnának”.

Nyáron több lehetőség is lesz utazásra. Mindenhova menjenek el, ahova csak tehetik! Élményekben és kalandokban gazdag utazások lesznek ezek. Kár lenne kihagyni bármelyiket is. Hivatásukban több munka látszik, mint elismerés. Ezért is szükségük lesz a kikapcsolódásra. Ha nem adnak maguknak alkalmat a töltődésre, akkor nem fognak tudni teljesíteni.

Ősszel egy barátság váratlan fordulatot vehet. Lehet, hogy szerelem lesz belőle, de az is lehet, hogy kiderül az illetőről, hogy legjobb protektor, menedzser, illetve producer – vagyis hogy lehet számítani rá olyan értelemben is, amire eddig nem is gondoltak a Szüzek. Emiatt fontos nyitott szemmel járniuk!

Év végén megint utazási lehetőség adódhat, ezt érdemes alaposan körbejárni. Ne ugorjanak bele meggondolatlanul! Vizsgálják meg, hogy van-e rá anyagi keretük, és azt is, hogy kinek a kedvéért akarnak menni, illetve kinek akarnak imponálni ezzel!

Az ünnepek környékén sok türelemre lesz szükségük a szüleikkel és a családjukkal. Rá kell jönniük, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Sajnos az is tény, hogy vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak alkalmazkodni, de ez nem jelenti azt, hogy mindig mindenki hozzájuk igazodjon. Lehet, hogy itt az ideje, hogy most a Szüzekhez alkalmazkodjanak mások. Ezt csak akkor képviseljék, ha nem kelt feszültséget bennük! Nem lenne jó, ha a karácsony az eddigi sérelmek törlesztésével telne!…

2009-et akkor tudják a Szüzek békében búcsúztatni, ha azt teszik, ami a legjobban esik testüknek-lelküknek.

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.):

2009-ben a Mérleg szülöttek otthonában vagy családjában nagy változások várhatók. Ennek előjele, vagyis hogy pozitív vagy negatív lesz, teljes mértékben rajtuk múlik. Amennyiben ellenállnak a változásnak, és ragaszkodnak a régi „felálláshoz”, akkor kiborulhatnak, sőt szerencsétlennek érezhetik magukat. Ha viszont felismerik, hogy itt az ideje az újításnak, és ők maguk kezdeményeznek változtatásokat, akkor elégedettség költözik a testükbe-lelkükbe. Ha nem akarnak költözni, akkor legalább újítsák fel vagy rendezzék át az otthonukat! Erre a kora tavasz vagy a kora ősz látszik legalkalmasabbnak.

Év elején a szüleikkel vagy a családjukkal adódhatnak viták. Ne menjenek bele semmilyen szóváltásba! Mindenáron térjenek ki a „provokáció” elől! Jobban járnak, ha ráhagyják a másikra. Később lesz lehetőség a nézetek közelítésére és a helyzet tisztázására.

Tavasszal gyermekáldás vagy gyermekkel kapcsolatos öröm érheti a Mérleg szülötteket. Párkapcsolatuk viszont feszült lehet. „Vékony jégen járnak”, ezért túlságosan érzékenyek lehetnek minden apró megjegyzésre, kritikára. Bölcsebb lenne, ha figyelmüket és energiáikat olyan témákra irányítanák, amelyek sikert hoznak. Használják kreativitásukat, értékeljék az élet apró „örömmorzsáit”! Lássák meg a szépséget, és örökítsék meg!

Nyáron több utazás is kilátásban van, köztük legalább egy külföldi. Mindenhova menjenek el, ahova csak tehetik! Fontos és szép élmények várnak rájuk. Viszont a hivatásukban ne most akarjanak sikereket! Szorgalmasan és tervszerűen tegyék a dolgukat, és tudatosítsák, hogy a gyümölcsök be fognak érni! Ugyanakkor vegyék észre a segítő kezet! Valaki komoly és hasznos protektora, mentora lehet a Mérlegeknek, ha nem utasítják vissza a felkínált támogatást. Itt az ideje, hogy ráébredjenek, nekik lehet szerencséjük, és hogy a protekció nem minden esetben jelent elítélendő kiváltságot.

Ősszel egészség, vitalitás és optimizmus fogja jellemezni őket, amennyiben felismerik és felvállalják önmagukat. Vegyék számba, mi mindenben tehetségesek, és legyenek büszkék magukra!

Év végén komoly minőségi javulás indul be. Méltóbb helyzetek, több elismerés és anyagi gyarapodás látszik. Eljött az ideje a szüretnek. Ne legyenek szégyenlősek, vegyék észre, hogy ezért keményen és kitartóan megdolgoztak! Semmit sem fognak érdemtelenül kapni!

A 2009-es év a nehézségek ellenére is eredményes és sikeres lesz a Mérlegek számára. Fontos, hogy ne adják fel, ha akadályok látszanak! Keressenek erőt adó barátokat, kikapcsolódási módokat! Pl. séta a természetben, művészeti tevékenységek művelése vagy élvezete (színház, kiállítás) stb. Így minden szempontból derű jellemezheti őket egész éven át.

 

SKORPIÓ (október 23. – november 21.):

2009-ben a Skorpió szülöttek számára az lehet a legnehezebb, hogy ne akarjanak azonnal tisztázni mindent. Erre az évre a legmegszívlelendőbb tanács számukra, hogy „lassan járj, tovább érsz”, illetve „élsz”, ugyanis több olyan szituáció lesz az év során, amely ködös, zavaros és rendkívül nehezen tisztázható. Ilyenkor emlékezzenek arra, hogy a ködnek az a természete, hogy előbb-utóbb felszáll, vagyis szinte minden kiderül és rendeződik. Tudomásul kell venniük, hogy olykor ez nem rajtuk múlik, ahogyan az sem, hogy mikor. Amennyiben türelemmel képesek kivárni, akkor fognak a legjobban járni. Látszanak balesetveszélyes helyzetek is, de ezeket szerencsésen meg fogják úszni. Ennek ellenére – vagy épp ezért – ne rohanjanak, és ne becsüljék túl se a saját képességeiket, se az autójuk képességeit!

Év elején a szüleik vagy a családjuk okozhatnak komoly fejtörést. Feszültségek, viták látszanak. Ezekből nem jöhetnek ki győztesen, ezért inkább bele se menjenek! A legbölcsebb, ha ráhagyják a másikra az adott ügyet, és nem ellenkeznek, nem okoskodnak. Ha várnak pár hónapot, akkor lecsillapodnak a kedélyek, és a megoldás is ott lesz.

Tavasszal a Skorpiókra gyermekáldás vagy gyermekkel kapcsolatos öröm vár. Lehet ez saját gyerek, vagy a családban, esetleg a baráti körben lévő kisgyerek. Előfordulhat csodaszerű gyógyulás vagy tanulmányi sikerek. Az biztos, hogy mélyen meg fogja érinteni, illetve hatni a Skorpiókat ez a történet.

Nyáron szerelmi ügyek és/vagy utazások hoznak izgalmat az életükbe. Bármelyikről is legyen szó, éljék meg a pillanatot, és ne „agyaljanak” túl sokat. Olyan rövid az élet. Túl rövid ahhoz, hogy állandóan jó döntéseket kelljen hoznunk. „Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet lépnének, egész életüket fél lábon töltik” (A. de Mello).

Ősszel váratlan utazás lehetősége adódhat. Ezen se gondolkodjanak túl sokat a Skorpiók! „Aki mer, az nyer!” alapon vágjanak bele! Olyan élmények várják őket, amelyek megváltoztathatják az életüket. Akár külföldi munka vagy tanulmányi lehetőségek is bejöhetnek. Ha eddig nem bonyolították le esetleges ingatlanügyüket, akkor jobb, ha várnak vele jövő évig. Idén már ne foglalkozzanak ezzel, mert több lehet a bosszúság, mint az eredmény.

Év végén se az otthonuk, se a munkájuk miatt ne idegeskedjenek! Készüljenek fel, hogy lehetnek feszültségek! El kell fogadniuk, hogy most nem náluk lesz a megoldás kulcsa. Ha „megfeszülnek”, akkor sem fogják tudni egyedül elrendezni az ügyet, ezért vagy segítséget kérnek, vagy türelemmel várnak. Ha van módjuk rá, akkor időzítsenek egy kellemes utazást még év vége előttre! Ez nem elmenekülés, hanem kikapcsolódás lesz, hiszen attól, hogy nem tudnak az ügy érdekében semmit tenni, attól még érezhetik jól magukat egy síparadicsomban vagy egzotikus tengerparton.

Ha ezt megengedik maguknak, akkor valóban elégedetten búcsúztathatják 2009-et.

NYILAS (november 22. – december 21.):

2009-ben a Nyilas szülöttek életében végre lezárul egy nehéz időszak. Fellélegezhetnek, és elkezdhetik élvezni az eredményeket. Ebben senki sem akadályozhatja meg őket, önmagukat kivéve. Észre kell venniük, hogy milyen szerencsések. Ha nem értékelik azokat a kisebb-nagyobb dolgokat, amelyekért hálásak lehetnek, akkor elveszíthetik. Naponta mondjanak köszönetet az egészségükért, az otthonukért, a családjukért, a munkájukért stb.! Semmi sem természetes, és semmi, illetve senki sem a mienk. Bármelyik pillanatban elmehet. Ezt az univerzális törvényt a Nyilasok ismerik a legmélyebben, zsigereikben hordozzák születésüktől fogva. Ebben az évben gyakorlattá tehetik, ha eddig még nem tették volna…

Év elején kellemes, de fura utazás lehetősége bukkan fel. Ne sokat gondolkodjanak, hanem menjenek! Attól, hogy ilyen még nem adatott meg nekik, nem jelenti azt, hogy most nem jöhet össze. Nekik is lehet egyszer szerencséjük. De az is igaz, hogy „a szerencse amellé áll, aki észreveszi, és lehajol érte az utcán”.

Tavasszal a munkahelyükön és/vagy az otthonukban lehet felfordulás. Jobban teszik, ha most nem ők akarják irányítani az eseményeket. Hívjanak szakembert! Kérjenek szupervíziót, tanácsot tapasztaltabb emberektől! Tudomásul kell venniük, hogy vannak olyan részletek, amelyeket képtelenek észrevenni az érintettségük miatt. Erre adott esetben egy kívülálló sokkal könnyebben rávilágíthat.

Nyáron szinte elkerülhetetlen egy-két szerelmi ügy. Valaki megérintheti a szívüket. Akár több randevú is adódhat. Élvezzék a helyzetet, és ne „agyaljanak”! Ha párkapcsolatban élnek, akkor csak olyasmit tegyenek, amit fordított helyzetben ők is el tudnak fogadni a párjuktól. Ha függetlenek, akkor ne siessenek az elköteleződéssel. Rövidesen úgyis kiderül, hogy kit érdemes komolyan venni.

Ősszel a közlekedésben kell fokozottan figyelmesnek lenniük a Nyilasoknak. Akkor vannak balesetveszélynek kitéve, ha kapkodnak és idegeskednek, ezért kerüljék a sürgetettséget és a sietséget. Lehetőleg hagyjanak mindenre jóval több időt, mint szoktak! Így elkerülhetik a  veszélyes helyzeteket.

Év végén megint adódhat utazási lehetőség vagy külföldi munka, esetleg tanulmányok. Fontos lenne előre tisztázni a paramétereket. Nem lenne kedvező meggondolatlanul belevágni. Jobban járnak a Nyilasok, ha tudják, mire vállalkoznak, illetve mi várja őket. Igaz, hogy semmire sincs biztosíték, de a megfelelő óvatosság nem árt. Így például ajánlatos poggyász- és balesetbiztosítást kötni. Szerencsére a Jupiter, a nagy szerencse bolygója most is, mint egész évben, védelmezni fogja őket. Ezzel a szerencsével élni lehet, de visszaélni nem szabad.

2009 a Nyilasok számára eseménydús és eredményes is lesz egyben.

 

BAK (december 22. – január 20.):

2009-ben a Bak szülöttek gyökeres változás küszöbére értek. Változhat az ízlésük, a stílusuk, a munkájuk, az otthonuk vagy a párkapcsolatuk. Mindezt a Plútó jelzi, amely nem a kíméletességéről híres. Az általa jelzett átalakulások mindig elementáris erővel törnek fel, olyan erővel, amely ellen menni semmi esély. De szerencsére semmi ok nincs az aggodalomra, mert minden a lehető legjobban fog alakulni. A Bakok azok, akik zsigereikben érzik, hogy az idő nekik dolgozik, ezt most meg is tapasztalhatják. Amennyiben van bátorságuk rábízni magukat az időre, úgy az váratlanul és meseszerűen fog megoldani lehetetlennek látszó problémákat.

Az év nagy lendülettel és lelkesedéssel indul. A cél eléréséhez fontos, hogy a kezdeti lendület és elszántság meglegyen. Ha kétségek nélkül vágnak bele az újításokba, akkor sikerre van „ítélve” minden ügyük.

Tavasszal több váratlan külföldi vagy belföldi utazás lehetősége is kilátásban van. Lehetőség szerint éljenek mindegyikkel! Nagy kalandok és élmények várnak rájuk, ha bele mernek vágni. Akár külföldi munka vagy tanulmányi lehetőség is adódhat. Nem kell aggódniuk, mert mindig minden szükséges segítséget meg fognak kapni. Tudomásul kell venniük: van olyan, hogy nincs idő előre megtervezni minden részletet, és mégis flottul mehetnek az ügyek.

Nyáron gyerekáldás és/vagy szerelem köszönthet be a Bakok életébe. Szinte felkészületlenül érheti őket mindkettő. Mivel szeretik a kiszámítható, tervezhető dolgokat, megviselhetik őket a nagy érzelmek, ezek ugyanis olyan mélyről törhetnek fel, amelyek nem szabályozhatók racionális szinten. A meghatottság vagy a szeretet az a kategória, amely nem logikus és nem titkolható. Ennek ellenére átütő erejű élmény lesz, ha végre megengedik maguknak azt a luxust, hogy látszódjanak az érzéseik.

Ősszel megkeserítheti az életüket egy provokáló személy megjelenése. Komolyan próbára fogja tenni a Bakok türelmét. Nem érdemes felvenni a kesztyűt, mert méltatlan lenne a küzdelem. Ugyanis vagy gyerekről, vagy intellektuálisan jóval alacsonyabb szinten lévő emberről van szó, ezért jobban teszik, ha kitérnek a vita elől. Őrizzék meg a nyugalmukat, és bölcsen emelkedjenek felül a helyzeten!

Év vége felé változások indulhatnak el a munkahelyükön. Pánikra semmi ok. Minden változást fogadjanak örömmel, és tudatosítsák, hogy az átmeneti nehézségek ellenére ők csak győztesen kerülhetnek ki a helyzetből. Sőt, akár előléptetésben vagy más komoly elismerésben lehet részük.

Így a 2009-es évet elégedetten búcsúztathatják a Bakok.

 

 

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.):

A 2009-es év a Vízöntő szülöttek számára szerencsés évnek ígérkezik. Minden ügyük a legjobban fog alakulni, és ezt nem másnak, mint önmaguknak köszönhetik majd. Két dologra kell csupán ügyelniük: 1. Értékeljék a szerencséjüket! 2. Ne éljenek vissza ezzel! A sikerek tartóssága akkor várható el, ha hálásak tudnak lenni, és ha megosztják az eredményeket. Juttassanak belőle azoknak, akik nem könyvelhetnek ilyen jó évet 2009-ben! A jótékonykodás sajnos már lejáratott, sok pejoratív értelmezéssel terhelt fogalom. Mégis, a Vízöntők idei évét ez kell hogy jellemezze. Ugyanakkor a túlzásoktól tartózkodniuk kell. Semmilyen téren és semmilyen okkal ne térjenek el a helyes mértéktől! Például egész évben vigyázzanak a gyógyszerekkel és az alkohollal! Lehetőség szerint kerüljék ezeket, mert kifejezetten rossz hatással lehetnek rájuk! Ha fáj valamijük, akkor próbáljanak gyógyteát inni, és várjanak kicsit, mielőtt bekapják a fájdalomcsillapítót. Ne igyanak alkoholt, vagy csak minimális mennyiséget!

Év elején nagyon hullámzó hangulatban lehetnek, de nemcsak a kedélyük, hanem a közérzetük is meglehetősen változékony lehet, ezért fontos lenne egyrészt kipihenniük magukat. Aludjanak eleget! Sokat szellőztessék azt a helyiséget, ahol tartózkodnak. Másrészt hallgassanak hangulatjavító zenéket!

Tavasszal lehetőleg ne vegyenek fel hitelt, és ne adjanak kölcsönt se! Próbáljanak meg a rendelkezésükre álló keretekből gazdálkodni. Szinte minden a pénzről fog szólni ebben a pár hónapban. Ha ingerültnek és türelmetlennek érzik magukat emiatt, akkor ne hozzanak döntést, vagy kérjék ki szakember véleményét! Ingatlanügyekre sem alkalmas ez az időszak, és a nyár eleje sem.

Nyáron fura, zavaros helyzetek alakulhatnak ki párkapcsolati témában. Ennek oka nem másban keresendő, maguk a Vízöntők nincsenek tisztában saját érzéseikkel, ezért kerülniük kell a bűnbakkeresést. Ha mindenáron hibáztatni akarják a párjukat, akkor annak szakítás lehet a vége. Amennyiben nincsen párjuk, akkor elijeszthetik az esetleges jelentkezőket. Emiatt jobb, ha most nem foglalkoznak a párkereséssel. Fordítsák inkább figyelmüket a munkájukra és az azzal kapcsolatos ötletek kivitelezésére, ott több sikerre számíthatnak.

Ősszel utazás lehetősége van kilátásban. Minden szempontból ideálisnak ígérkezik ez az út. Ne mulasszák el ezt a lehetőséget!

Év végén izgalmak várhatók szerelmi ügyekben. Ez lehet jó, de rossz is. Akkor jó, ha sikerül a tüzet optimális hőfokon tartani. Akkor rossz, ha bármelyik irányba kimozdul ez. A túlfűtöttség éppoly káros, mint a kihűlés. A helyes mérték megtalálásán múlhat, hogy milyen hangulatban búcsúztatják a Vízöntők a 2009-es évet.

 

 

HALAK (február 20. – március 21.):

2009-ben a Halak szülöttek végre érzékelhetik, hogy van értelme mindannak, amit az elmúlt években tettek, legyen szó munkáról, takarékoskodásról, hűségről, kitartásról. Ebben az évben meglepő és kedvező folyamatok indulnak el, ezért semmilyen változásnak nem szabad ellenállni. Minden, ami alakul, a Halak érdekében történik. Ha ezt meg akarnák akadályozni vagy megpróbálnák késleltetni, azzal saját maguk ellen tennének. Így a változást, bármilyen drasztikusnak és ijesztőnek tűnik is, örömmel kell fogadni, és észre kell venni a segítő kezeket. Olyan emberektől jöhet a támogatás, akikre nem is gondoltak volna korábban – ez nem jelenti azt, hogy vissza kellene utasítaniuk.

Az év lassan és nehezen indulhat el a Halak számára. Ha maradt szabadságuk, akkor vegyék ki, és lazítsanak még egy kicsit! Ha tehetik, utazzanak el! Ha erre nincs módjuk, akkor használják ki a hétvégéket, és kapcsolódjanak ki otthon vagy baráti társaságban, hétköznap pedig aludjanak eleget!

Tavasszal szerelmes hangulatban lehetnek. Ahogy nyiladozik a természet, úgy nyílik ki a Halak szíve is. Ha van párjuk, akkor ismét felfedezhetik egymást. Izgalmas kaland újból rácsodálkozni a másik testére-lelkére. Amennyiben még nincs párjuk, akkor járjanak nyitott szemmel és szívvel. És tudatosítsák, hogy az igaz szerelmet nem kell keresni, mert az rátalál az emberre.

A nyári utazásokat érdemes alaposan előkészíteni, és megkérdezni olyan ismerősöket, akik már jártak ott. Jó lenne poggyászbiztosítást kötni. Ha rossz érzés keríti hatalmába a Halakat, akkor inkább halasszák el az utazást. A Halaknak nagyon fejlett az intuíciójuk. Ha nem hallgatnak erre, akkor öngólt rúgnak.

Ősszel párkapcsolati feszültségek lehetnek. Nem érdemes felvenni a kesztyűt. A bokszkesztyűt különösen nem. Ha mégis megteszik, akkor számoljanak a szakítás lehetőségével. Akiknek nincs még párjuk, azok ne erőltessék most ezt a témát, mert nem lesznek a legjobb passzban. Ingerültségükkel és türelmetlenségükkel elriaszthatják a jelentkezőket. Fordítsák figyelmüket inkább a gyerekekre! Velük és közöttük sokkal jobban érezhetik magukat. Felszabadultabbak és derűlátóbbak lehetnek ismét.

Év végén nem érdemes utazni. Ha mégis mennének, akkor őszintén vizsgálják meg a saját motivációjukat! Miért is utaznának? Valakinek tetszeni akarnak, vagy megfelelni, esetleg mindkettő? Ha nem önmagukért vagy az utazás öröméért mennének, akkor inkább ne menjenek! És semmiképp se adósodjanak el!

Bármilyen átszervezés vagy változás kezdődik év végén, az csak kedvező lehet a Halak számára, ezért nincs okuk a pánikra. Még ha az elején rossz hírek jönnek is, ne aggódjanak! Ha így tesznek, akkor elégedetten zárhatják az izgalmas, mozgalmas 2009-es évet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top