nlc.hu
Horoszkóp
Egyre több lesz a reinkarnációs találkozás

Egyre több lesz a reinkarnációs találkozás

Rengetegen jönnek úgy haza nyaralásokból, hogy furcsa élményekről számolnak be, amelyekre keresik a magyarázatokat. Ezekből az élményekből adunk közre két tipikusat, mert szinte csak ilyenek fordulnak elő. És megpróbálunk magyarázatot adni arra, hogy mit éltek át.

A legerősebb reinkarnációs emlékek

„Horvátországba utaztunk az idei nyáron a szüleimmel, és találkoztam az egyik strandon egy német lánnyal. Még sohasem éreztem ilyet, mintha ezer éve ismernénk egymást, és az az érdekes, hogy éppen ő is így érzett irántam. Sohasem találkoztunk azelőtt, nem hasonlított egyetlen ismerősömre sem, és mégis annyira ismerősek voltunk egymásnak. Nagyon közel kerültünk lelkileg egymáshoz ez alatt a két hét alatt, azt hiszem, hogy sohasem volt még ilyen jó barátnőm, mint ő. Lehet, hogy mi az előző életeinkben ismertük egymást? Mert a jelenben biztosan nem.” (Juli – e-mail)

A kérdéseidre a válasz: valószínűleg reinkarnációs élményben volt részetek, amely elsősorban az emberi kapcsolatainkban jelenik meg. Például teljesen idegen emberekkel találkozunk, és akár nagy tömegből is ki tudjuk szűrni, hogy ki az, akihez valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt kötődünk. Egyszerűen azt érezzük, hogy vele van valamilyen dolgunk, hogy ismerjük őt. Végigkutatjuk magunkban, hogy talán egy óvodába, iskolába, táborba jártunk, vagy külföldi utazáson együtt vettünk részt. De nincs semmi közös pont az életünkben, ahol összejöhettünk volna. Az ilyen találkozásnál, mint amelyet te átéltél, szintén reinkarnációs élményről van szó. Az előző életben szoros kapcsolatban voltatok egymással, és most felismerted őt. A reinkarnációs kutatók azt mondják, hogy ezek az emberek sokkal közelebb állnak egymáshoz lelkileg, mint akár a saját rokonságukból bárkihez.

A reinkarnációs élmény másik fajtája

„Az idén először jártam Törökországban nyaralni, és Isztambulba kirándultunk, ahol fantasztikus élményben volt részem. Bementünk egy olyan palotába, ahol azelőtt a szultán háreme lakott. Amikor egy csodálatos díszítésű, vasráccsal letakart kúthoz értünk, olyan zenét hallottam, amelyet én itthon, egészen kisgyerekkoromtól kezdve dúdoltam. Amikor az anyukámékat kérdeztem, nem tudtak rá válaszolni, hogy mi lehet ez, mert ők sem hallották soha ezt a dalt. Ott, a palotában, a kút mellett állva meghallottam ezt a csodálatos dallamot, és furcsa érzés kerített hatalmába. Olyan nagyon megnyugtató, meghitt, mintha itt éltem volna. Megkérdeztem a helyi idegenvezetőt, aki azt mondta, hogy erre a zenére táncoltak a szultán háremének asszonyai. És hirtelen elkezdtem emlékezni, vagy csak érezni, nem is tudom, hogyan fejezzem ki magam, és olyan mozdulatokkal tudtam lassan ringatózni a zenére, úgy tudtam tartani a kezem, ahogy még soha. Az idegenvezető is elcsodálkozott, mert azt mondta, hogy így táncoltak a szultán háremnői. Nem tudom, mi volt ez. Itt éltem korábbi életeimben? Én is a szultán háremhölgye voltam? Mióta hazajöttünk, szinte nem is tudok másra gondolni, és szeretnék választ kapni a kérdéseimre.” (Edit – e-mail)

A reinkarnációs élmény

Nagyon valószínű, hogy reinkarnációs élményben volt részed. Ez a reinkarnációs élmények közül a második fajta. Ilyenkor mindenféle segítség nélkül – reinkarnációs hipnózis vagy meditatív állapot nélkül –, és minderre azért került sor, mert visszatértél ugyanarra a helyre, ahol egykor éltél. Az ezotéria erről azt mondja, hogy az ilyen érzések átélésekor életfilm-áttekintés történik, és aki olyan szituációban van éppen, amelyet korábban átélt, akkor pontosan az történik, ami veled is. A te esetedben az emlékek nem a gondolataidban bukkantak fel, hanem egy adott helyzetbe kerültél, és úgy érezted, mindezt már átélted. Ami még érdekes az élményben, hogy éppen azokkal az emberekkel vagy jelen, akikkel valaha – az előző életedben – szintén együtt voltatok ezen a helyen. Akár másik háremhölgyként, akár a szultán is közöttetek lehetett, vagy akár csak a személyzet. Vagyis amit most átéltél, már mind megtörténtek veled az előző életedben. Amikor meghallottad a dallamot, amelyre korábbi életedben táncolhattál, akkor a reinkarnációs élmény érzések formájában tört fel a lelkedben.

Reinkarnációs kutatások Albániában

Reinkarnációs kutatások nemcsak Amerikában, hanem Albániában is folynak. Ott ugyanis sokan hisznek abban, hogy az elhalt nagyszülők az unokákban öltenek testet. És nagyon sok esetben kérik a gyereket, hogy emlékezzenek vissza korábbi személyiségük vonásaira, történéseire. És meglepő módon sok konkrét tényt, emléket tudnak ezek a gyerekek felidézni magukban úgy, hogy korábban senki sem mesélt nekik semmit az elhunytról. A reinkarnációt kutatók vizsgálják ezeket az ügyeket, és rengeteg bizonyított és dokumentált eset van, amikor a gyerekek rá tudnak mutatni, hogy mi volt a kedvenc helye a nagypapának.

A legismertebb a tibeti hagyomány

A reinkarnációs emlékezés vagy élmények közül talán mindenki számára a legismertebbek a tibeti hagyományok, amikor a lámák utódjait keresik. Akkor például a kimondottan látnok lámák megjósolják, hogy mikor és hol fog majd megszületni a gyermek, aki a láma reinkarnációja lesz. De azért ellenőrzik, hogy nem tévedtek-e, ilyenkor azt a feladatot kapja a kis láma, hogy válassza ki a múltbeli életének tárgyait. Melyik volt az ő imamalma, melyik volt a ruhája stb., és ha ez sikerül, csak akkor fogadják el inkarnációjaként.

Hogyan ismerhető fel a reinkarnációs élmény?

A reinkarnációs élmény fokozatosan gyűrűzik elő a lelkünkből, hosszabb ideig tart, és az emlékét is megőrizzük. Nemcsak az adott helyzet ismerős, hanem a körülöttünk lévő emberek, de még az időjárás és a hangulat is. Mindennek a magyarázata, hogy az ezotéria és a keleti vallások is egyaránt azt mondják, hogy a halál nem jelenti az emberi élet teljes kioltódását, mert azt követően a szellem vagy a lélek a test nélkül tovább létezik. Például a keleti vallások zöme úgy tartja, hogy a halál utáni köztes létet követően a lélek újra testet ölt, ciklikus ismétlődésben szerez újabb és újabb tapasztalatokat a földön. E szerint a felfogás szerint az emberi lét a korábbi életek felhalmozódó emlékeiből épül fel. És vannak olyan helyzetek, amikor erőltetés vagy akarat nélkül ezek előbukkannak, mint a ti esetetekben is. És számítsatok rá, hogy olyan csillagállások lesznek a következő időben, amelyek hatására egyre többünknek lesznek reinkarnációs élményei…

Reinkarnáció.lap.hu »
Egyiptomi vallás.lap.hu »
Buddhizmus.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top