Horoszkóp

Gazdagodás a horoszkóp tükrében

Ki hogyan tudja előteremteni a neki szükséges anyagi javakat? Ezt mutatja meg nekünk a horoszkópunk 2. háza – vagy más néven sorsterülete –, idetartoznak a pénzügyek, az anyagi javak, a tulajdon, a képességek és az önértékelés is.

A 2. ház kulcsszava: AMIM NEKEM VAN. Uralkodó bolygója a Vénusz, a szórakozások, az örömök, a szerelem, a luxus és a készpénz bolygója.

 

Ha valaki a Kos jegyében született, vagy aszcendense esik a Kos jegyébe, akkor a 2. háza a Bika jegyébe fog esni!

Az állatövön a Bika jegye a második jegy. Föld elemű, anyagias ház, ezért tökéletesen megfelel a 2. ház analógiájának.

Ennek a háznak az uralkodó bolygója a Vénusz, az úgynevezett ifjúsági bolygó. Elég korán kapcsolatba kerülsz a pénzzel. A Kos jegyének uralkodó bolygója a Mars, a saját erejére támaszkodik, mindent maga csinál. Ez a kinetikus energia a pénz felé vezérel. Ez nemcsak az ifjúságodban, de egész életedben a Vénusz kezében van. Kedvező anyagi körülményeket teremt neked.

Ha a születési horoszkópodban a Vénusz jól áll, akkor nem lesz nagy baj az anyagi javakkal és a 2. házhoz tartozó ügyekkel. A Bika jegyének lassúsága pontosan jól jön neked ahhoz, hogy meghatározhasd céljaidat, és kitartóbb legyél az anyagiak és a kereset terén. A Kos lendületével jólétet tudsz teremteni magadnak és szeretteidnek. Miután a Vénusz szereti a luxust, így neked is fontos a tulajdon, bármi legyen az, ez fontos ahhoz, hogy jól érezd magad. Nagyon jó üzleti érzéket ad neked ez a horoszkópállás, ezért jól tudsz vásárolni, gyakorlatias vagy. Ha a születési horoszkópodban a Vénusz stabil jegyben áll, akkor képes is leszel megtartani mindazt, amid van. Ha a Vénuszod esetleg kellemetlenül áll a horoszkópodban, akkor sajnos meg kell tanulnod beosztani, és egy kicsit mindig tartalékolni.

 

Ha a Bika jegyében láttad meg a napvilágot, vagy aszcendensed esik a Bika jegyébe, akkor a 2. házad az Ikrek jegyét foglalja el. Ez a jegy a levegő elemhez tartozik, minősége labilis, ezért pénzügyeidet is változékonnyá teheti. Uralkodó bolygója a Merkúr.

 

Pénzügyeid sokszor összefüggenek iratokkal, szerződésekkel, így jól megállod a helyedet a banki szervezetekben. A Merkúr az utazások, a kereskedelem bolygója is, ezért ezen a pályán is sokat tudnál keresni.

Ha jól áll a horoszkópodban a Merkúr, akkor nincs is semmi baj. Általában kísértenek a pénzügyi fluktuációk, de igen leleményes vagy a pénzkeresésben, így akár több állásod is lehet, és szinte soha nem kerülhetnél csődbe. Nagyon értesz a kereskedelemhez, de a politikában is megállod a helyed, vagy a tanári foglalkozásokban.

Ha rosszul áll a Merkúr a horoszkópodban, akkor fennáll a veszélye annak, hogy túlságosan is elaprózhatod magad, vagy túl sok területen tevékenykedsz egyszerre. Például művészi, irodalmi, szállító- vagy kommunikációs területeken.

Ebben az esetben kissé nehéz megtalálni az igazi értékeket, mivel úgy érezheted, hogy a pénz nem adja meg a választ a problémáidra. Próbálj meg maximum egy vagy két dologra koncentrálni, és meglátod majd, hogy sokkal könnyebben jön majd az anyagi siker.

Ha az Ikrek jegyében születtél, vagy aszcendensed az Ikrek jegyében áll, akkor a 2. házad a Rák jegyében található. Ennek a Hold az uralkodó bolygója, a Hold szabályozza az árapályjelenséget, és ugyanígy változtatja a pénzügyeidet is, egészen életed végéig.

Ha a horoszkópodban a Hold jól áll, akkor nincs is baj az anyagi javak megteremtésével, megőrzésével. Képes vagy vigyázni arra, amid van, képes vagy félretenni az esős napokra. Jó érzéked van az ingatlanokhoz, a fogyasztási cikkekhez és a közügyekhez.

Ha a horoszkópodban rosszul áll a Hold, akkor anyagi javaid is úgy változnak, mint az apály és a dagály. Szívesen adsz mindent szellemi vagy anyagi értékeidből, de ehhez szükséges, hogy érzelmileg érintve legyél. Félsz a szegénységtől, annak ellenére, hogy veleszületett képességeid vannak a pénzszerzésre.

Külföldön nem tudsz olyan sikeres lenni, mint a születési helyeden, mert a Hold a hazát is uralja. A pénzügyi kérdéseid valamilyen módon összefüggenek a családoddal is, lehetséges, hogy fiatalabb korodban a szüleid segítettek, és amikor idősek lesznek, akkor te segíted őket anyagilag.

Egyáltalán nem lehet azt mondani rólad, hogy fukar vagy, pontosan ezért könnyű kihasználni téged, mert nagyvonalú vagy.

Ha a Rák jegyében születtél, vagy aszcendensed áll a Rák jegyében, akkor a horoszkópod 2. háza az Oroszlán jegyébe esik. Ennek uralkodó bolygója a Nap, amely a tűz elemhez és a fix minőséghez tartozik.

Pénzügyeid különösen 25–45 éves korod között a legszerencsésebbek. Nyugodtan befektethetsz. Spekulációid sikeresek, főleg, ha ingatlannal vagy élelmiszerrel kereskedsz. Csak maradandó dolgokkal foglalkozz, a Hold változékony, a romlandó áru csökkentheti anyagi bevételeidet.

Nagyszerűen tudsz kereskedni. Pénz vonatkozásában nemcsak a szerencse, de a gyermekek is áldást jelenthetnek neked.

Ha a Nap a horoszkópodban nagyon jó fényszögeket kap, akkor jól tudod kezelni a pénzt, és nagyon alkalmas vagy a pénzügyi pályára.

Általában optimista vagy a pénzügyeket illetően, de hajlamos vagy az extravaganciára is, amit az anyagi javak sínylenek meg. Jobb, ha egyedül dolgozol, mint társakkal vagy másnak. Sok sikert köszönhetsz kedvességednek. Spontán és becsületesen tudod kifejezni veled született tehetségedet és képességedet a pénzügyek területén.

A Nap az értékeket, többek között az aranyat jelzi a horoszkópban. Helyes lenne, ha pénzedet örökbecsű értékbe, például aranyba fektetnéd.

 

Ha születésedkor a Nap az Oroszlán jegyében állt, vagy aszcendensed esik az Oroszlán jegyébe, akkor pénzügyek terén a Szűz jegyének analógiái lesznek jellemzők a pénzügyeidre. A Szűz jegye a föld elemhez és a változó minőséghez tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

A Szűz jegy beosztós jegy. Lehetséges, hogy fiatalabb korodban már pénzt akartál keresni, vagy szüleid próbáltak erre kényszeríteni. A Szűz jegy roppant dolgos jegy.

Az Oroszlán jegyében született ember csak nagyon ritkán szegény. Komoly örökséget szokott maga után hagyni. A barátok, protektorok segítik anyagi javait növelni. Nagyon ritka, ha egy Oroszlán jegyű embernek a nyomort is meg kellene ismernie.

Józan természetességgel kezeled a pénzügyeket, így jól megállod majd a helyed a pénzügyi pályán. Sokra viszed, hiszen te tudod, hogy a becsületesség a legjobb út az anyagi területeken. Ha születési horoszkópodban a Merkúr vagy a Neptun kellemetlen kapcsolatokban van, akkor ne fogj bele pénzügyi manipulációkba. Nagy ambícióid vannak, de ugyanakkor kellően óvatos is vagy, ha anyagiakról van szó, csak ritkán kockáztatsz saját tőkét. Nagyon fontos számodra, ami kapcsolatos a pénzzel, és ami biztonságot ad. Sokszor megleped az embereket a nagylelkűségeddel, amikor egyébként a takarékosság jellemző rád.

Ha a Szűz jegyében születtél, vagy aszcendensed a Szűz jegyébe esik, akkor a 2. házad a Mérleg jegyében található. A Mérleg jegye a kardinális minőséghez és a levegő elemhez tartozik. Uralkodó bolygója a Vénusz, a készpénz bolygója.

A pénz előnyös szerepet játszik, mert a Vénusz jó hatású bolygó. A fiatalságot uralja, ezért lehetőséged van, volt, lesz már fiatalabb korodban is pénzt keresni. Ez lehet művészettel kapcsolatos, de lehet praktikus dolog is, például szépítőszerek. Miután a Mérleg jegye kapcsolatos a házassággal is, könnyen előfordulhat, hogy életed folyamán a házastársad lesz a pénzkereső. Jól gondold meg, kit választasz, mert házasságodat elronthatja, ha a párod nem annyira takarékos, mint te.

Talán a kelleténél is jobban figyelsz arra, hogy az anyagi javak egyenlő arányban legyenek elosztva. Olyan pénzkereseti munkát kellene választanod, ahol a kezed a szó szoros és átvitt értelmében is tiszta maradhat, miután nagyon szereted a tisztaságot és a rendszerességet. Finom lelked van, ezért olyan vonalon lehetsz sikeres, ahol szükség van a szépérzékre, a jó ízlésre és a művészetek szeretetére. Vonzanak a szépen kiművelt tárgyak, például ékszerek, festmények, porcelánok. Így alkalmas vagy arra, hogy becsüsként dolgozz.

A kelleténél csak akkor költenél többet, ha a horoszkópodban található Vénusz kellemetlenül kapcsolódik a Jupiterhez.

 

Ha a Mérleg jegyében születtél, vagy aszcendensed áll a Mérleg jegyében, akkor az anyagi javak területére a Skorpió tulajdonságai lesznek jellemzők. A Skorpió a víz elemhez és a fix minőséghez tartozik. Uralkodó bolygója a Mars és a Plútó.

Nem mindig előnyös, ha a pénzed egy társulásban van lekötve. Leleményességed révén tanulhatsz a problémákból, és előnyödre fordíthatod a lehetőségeket. Józan, nem pazarló hozzáállásod jó szervezőkészséggel párosul, de hajlamos vagy arra, hogy mindig több feladatot vállalj, mint amennyit hatékonyan el tudnál végezni, mivel állandóan azt érzed, hogy bizonyítanod kell másoknak.

A politika vagy a tudományok terén komoly eredményeket érhetsz el. Jó üzleti érzéked van, főleg, ha nagyobb pénzösszegekről van szó.

Fontos bevételeid vannak a saját keresetedből, sokat kell küzdened a pénzszerzéssel, de ha a horoszkópodban a Mars jól áll, akkor komoly vagyont tudnál gyűjteni.

Ha a horoszkópodban a Mars és a Plútó egymással kellemetlen kapcsolatban van, akkor nagyon oda kell figyelned a pénzügyekre, mert hiába keresel sokat, fennáll a veszélye annak, hogy többet fogsz költeni, mint amennyit meg tudsz keresni. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy mások támogatására szorulsz, és ez kellemetlen érzést indikál. A Mars a harcot, kellemetlenségeket jelzi. A pénzügyekben sokszor van vita és kár.

Saját pénzügyeidet igyekszel titokban tartani, és ezt jól teszed.

A Mérleg-érdekeltségű ember nagyon szeret utazni és öltözni. Ezeken a területeken próbálj meg az ésszerűség határain belül mozogni, mert az utazás és a ruha rengeteg pénzedbe kerülhet.

 

Ha a Skorpió jegyében születtél, vagy aszcendensed áll a Skorpió jegyében, akkor a 2. házadat a Nyilas-tulajdonságok fogják jellemezni. A Nyilas jegye a tűz elemhez és a változó minőséghez tartozik. Uralkodó bolygója a Jupiter. Szerencsés vagy az anyagi kérdésekben, ezért egyáltalán nem vagy anyagias.

Csak akkor nincs elég szerencséd az anyagiakban, ha a születési horoszkópodban a Jupiter rosszul áll. Liberális beállítottságod, játék- és kockázatvállaló kedved révén rendszerint nyerni fogsz. Nagylelkűen és önként osztod meg a részed azzal, akit arra érdemesnek találsz. Jó lelki és pszichés képességekkel rendelkezel, különösen, ha a Napod vagy az aszcendensed a Skorpió 10–20. foka között található. Pénzed származhat utazásokból vagy oktatásból is.

Ha a születési horoszkópodban a Jupiter túl jól áll, akkor lehetséges, hogy egyáltalán nem érdekelnek az anyagiak, a tárgyi világ, és hajlamos leszel arra, hogy érzelgős, ábrándozó légy, vagy arra is, hogy túlságosan megbízz a másikban, ha anyagiakról van szó.

A Jupiter úgynevezett nyugdíjas bolygó, minél idősebb leszel, annál stabilabb anyagi körülményeket tudsz teremteni magadnak.

 

Ha a Nyilas jegyében születtél, vagy aszcendensed áll ebben a jegyben, akkor a 2. házad a Bak jegyébe fog esni. Ez a kardinális minőséghez és a föld elemhez tartozó jegy, uralkodó bolygója a Szaturnusz.

Komoly pénzügyi ambícióid vannak, szeretsz vagy szeretnél spórolni. A magad irányában talán nagyvonalú vagy, de sohasem vagy nagyvonalú azzal, ami a tied.

Ami a tied, az hozzád tartozik, és azt igyekszel megőrizni és óvni. A Szaturnusz nem tagadja meg tőled a pénzt, de megköveteli, hogy azt kemény munkával kell megkeresned. Lehetséges, hogy majdan az egyik szülődtől örökölsz, de ez nem megy simán, ha a születési horoszkópodban a Szaturnusz kellemetlen kapcsolatban áll.

Könnyed külsőd ellenére valójában igen praktikus és gondos vagy, tehetséged van az ingatlanokhoz, és mindenhez, ami földdel vagy beruházással kapcsolatos.

Nagyon fontos, hogy önbecsülésed ne csak kizárólag az anyagiaktól függjön, mert akkor csak külső tárgyak, dolgok adhatják meg számodra a biztonságot, ami nem jó.

Mivel a Szaturnusz öregkori bolygó, minél idősebb leszel, annál jobban állnak majd a pénzügyeid.

 

Ha a Napod vagy az aszcendensed a Bak jegyében áll, akkor a 2. házadat, vagyis anyagi javaidat a Vízöntő jegye fogja kormányozni. A Vízöntő jegye a levegő elemhez és a fix minőséghez tartozik. Uralkodó bolygója a Szaturnusz és az Uránusz.

Néha megleped a környezetedet azzal, hogy nem is veszed annyira komolyan a pénzt és a tulajdont, mint ahogyan azt igen ambiciózus természeted sugallja.

A Szaturnuszt a pénz nem szereti. Ha a születési horoszkópodban a Szaturnusz kellemetlen kapcsolatban áll, akkor a pénz állandóan gondot okozhat. Időben kezdd el gyűjteni a pénzt, és legyen olyan tartalékod, amelyhez tényleg csak végszükség esetén nyúlsz hozzá.

Jól kapcsolódó Szaturnusznál is egész életedben többször lehetnek nálad az anyagiakban drámai fordulatok, egyszer fenn, egyszer lenn, de ezek csak akkor viselnek meg, ha az Uránuszod a születési horoszkópodban sok rossz fényszöget kap. Ha nincs ilyen a horoszkópodban, akkor gyorsan felül tudsz kerekedni a problémákon, és kész vagy mindent újrakezdeni. Erre mondják, hogy a Bak szülött százszor esik térdre, és százszor áll fel.

Saját külön értékítéleted, értékeid vannak, de különösen a személyi szabadság a legeslegfontosabb számodra, igyekezz anyagilag mindenkitől független lenni.

Ha a Napod vagy az aszcendensed a Vízöntő jegyében áll, akkor a 2. házadat, vagyis anyagi javaidat a Halak jegye fogja uralni. A Halak jegye a víz elemhez és a változó minőséghez tartozik. Uralkodó bolygója a Jupiter és a Neptun.

A Vízöntő-érdekeltségű embernek különösen felnőttélete korai szakaszában lehetnek gondjai. A pénzszerzés dolgában a Neptun miatt félreértések adódhatnak. Sokszor okoz csalódást a pénz.

Anyagi nehézségeid lehetnek mindaddig, amíg nem tudsz megszabadulni a tisztán anyagi szemlélettől, és nem jössz rá, hogy a keresett biztonság – legyen ez akár érzelmi biztonság is – nem megvehető, ennek saját bensődből kell jönnie. Sokszor érzelmi alapon viszonyulsz a 2. ház jelezte ügyekhez.

A kézzelfogható dolgok számodra nem mindig jelentenek olyan sokat, és előfordulhat, hogy hanyagul kezeled a javaidat, a vagyonodat.

Ha a horoszkópodban a Neptun rossz fényszögeket kap, úgy alaposan át kellene tanulmányoznod minden iratot, mielőtt aláírnád.

Pénzt kereshetsz, vagy jó megélhetési forrás lehet számodra a színészet, a zene, a hajózás és az egészségügy.

Ha születésedkor a Nap a Halak jegyében állt, vagy aszcendensed esik a Halak jegyébe, akkor a 2. terület, vagyis az anyagi javak a Kos jegyének területén láthatók. A Kos jegye a tűz elemhez és a kardinális minőséghez tartozik. Ennek uralkodó bolygója a Mars.

Ahol a Mars megjelenik, sajnos ott küzdelem van, és nincsenek maguktól az öledbe hulló dolgok. Fontos, hogy a Mars energiáit hogyan használod fel: pozitívan vagy negatívan. Ha pozitívan, akkor segít megtalálni az igazi értékeket, kihasználhatod tehetségedet és erőforrásaidat, élvezheted tulajdonaidat, értékeidet, hogy ezek szebbé tegyék életed.

Ha a születési horoszkópodban a Mars sok kellemetlen fényszöget kap, akkor az olyan érzés, mintha a Szaturnusz lenne itt. Talán mindig aggódsz, hogy a szegényházba jutsz, alig tudsz kijönni a hónap végéig a fizetésedből, vagy a megvásárolt dolgok adnak vigasztalást.

Jó, ha a Halak-érdekeltségű ember inkább szellemi úton keresi a pénzét.

Horoszkóp.lap.hu »
Hold.lap.hu »
Sorselemzés.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top