Horoszkóp

Vérhoroszkóp

1934-ben egy japán pszichológus rájött, hogy a vércsoport és a jellem összefügg egymással. Nem csupán diétánkat és táplálkozásunkat határozza meg, és nem csak orvosainknak árulkodik személyiségünkrõl. A vér ennél jóval többet hordozó információ. Vércsoportonként különbözõ jellemvonások figyelhetõek meg az embereknél.

“A” vércsoport:

Különleges energiatelítettség jellemzi, nagy vehemenciával lát neki az elvállalt feladat végrehajtásának. Igen lelkiismeretes, hivatástudó. Maximalista, szinte mindenki mást háttérbe szorít azért érdekében, hogy teljesítménye felülmúlhatatlan legyen. Érdemes lenne a csúcsmenedzserek között vizsgálódni, állítólag köztük nagy számban fordul elő “A” vércsoportú ember. Mindenben a tökéletességre tör. A privát kapcsolatok és a hivatás között nagyon gyakran vívódik, mivel a hivatást gyakran fontosabbnak érzi a magánéleténél. Ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan, előre közli. Emiatt emberkerülőnek tűnhet, holott csak egyértelmű jelzéseket kíván adni környezetének. Roppant megbízható és felelősségtudó, amit megígért, azt teljesíti. Ezért tisztelik és megbecsülik. Nem tűri és nem ismeri el a felszínességet, és csak azzal tud valóban jól foglalkozni, ami igazán érdekli. Vagy szenvedélyesen csinál valamit vagy sehogyan. Mivel az foglalkoztatja, ami éppen érdeklődése homlokterében van, gyakran nem is tud másról beszélgetni és emiatt nem tűnik túl barátságosnak, de mindig jó szakember. Belső kényszere csak ideig-óráig tartja őt a “nem szeretem” feladat mellett, és gyorsan irányt (állást) változtat. Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg meg nem győződik róla, hogy a legjobbat választotta. Ha új barátod vércsoportja “A”, akkor ne lepődj meg, ha kategorikusan közli jó előre, mit is vár tőled. Ha ennek megfelelsz és mellette döntesz, úgy a végsőkig kitart melletted.


“B” vércsoport:

Hatalmas béketűréssel áldotta meg a sors. Valójában gyengéd, és nagy élettapasztalata van, de ezt igen jól leplezi, néha durvasággal is. Gyűlöli az érzelgősséget, a szentimentalizmus minden formáját. Ha ezt másoknál tapasztalja, azt mélységesen elítéli. A brazil szappanoperákat bizonyára nem nekik találták ki. Saját magával szemben is elfojtó, és magas követelményeket támaszt. Gyűlöli a gyengeség (vagyis az érzelmek kimutatásának) minden formáját, akár saját magát, akár környezetét érinti. Türelmetlen és egyáltalán nem elnéző a környezetében élők hibáival, gyöngeségeivel szemben sem. Konfliktusainak gyakori forrása, hogy nem toleráns másokkal, túl szigorú. A toleranciának egy bizonyos mennyisége elengedhetetlen ahhoz, hogy a “B” vércsoportú a környezetével együtt működhessen, élhessen, alkothasson. Magabiztossága mögött erős bizonytalanság rejlik, keménysége kétélű.

Hibáit nem, vagy nehezen ismeri el, és mindent megtesz azért, hogy ezeket leplezhesse. Dolgozik – például másokért él! – csak azért, hogy ne kelljen azzal foglalkoznia, ami az ő valós problémája. Igen féltékeny, magánéleti kapcsolatait is a tökéletességre és a kevés érzelemre való hajlam hatja át. Érzelmi kapcsolatait is teljesen és hibátlanul, minden kivetnivaló nélkül akarja megélni. Ha barátod “B vércsoportú, ne lepődj meg hát, ha nem mutatja ki érzelmeit, vagy féltékeny. Ha rájön, hogy féltékenysége alaptalan, többé nem tulajdonít jelentőséget az egésznek. Féltékenysége nem beteges vagy eltúlzott. Csupán abból ered, hogy a magának teremtett istent meg akarja valósítani, és imádni vágyik.


“AB” vércsoport:

Az “A” és a “B” típus jegyeit homogének foglalják össze, nehezen egyensúlyozódnak ki, nehezen állítanak helyre magukban harmóniát. Általában egyszerűbb karakterűek, de ellentmondásosak. Érzelmi életeük szinte sohasem jut nyugvópontra. Az AB vércsoportú ember nagyon függ hangulataitól, érzelmeitől. Igen intuitív, ösztönös személyiség. Cselekedetei mögött főképp a megérzés, a “szív” áll, mintsem a tudat és az akarat. Ezért tűnhet ingatagnak vagy tétovának mások szemében. Igen gyorsan képes valakitől vagy valamitől, dologtól tárgytól, ügytől elfordulni, ha úgy érzi, nem boldogulna vele. Kapcsolataiban is állandóan kétségek gyötrik. Saját félelmeinek áldozata lehet, s ilyenkor mély depresszióba merülhet. Szerencsére ez az állapot általában rövid idő alatt lefut. Életkedve visszatéréséhez elég egy boldog pillanat vagy örömélmény. Kedvezőtlen esetben néha megbízhatatlan, mivel korábbi elhatározásait könnyen feladja. Szeret tanulni, új ismeretekre szert tenni, új tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket keres, ami igen jó tulajdonság.

Nem túl konzekvens magához, mások véleményét – ha az meggyőzőbbnek tűnik – könnyen el tudja fogadni. Kompromisszumra kész, rugalmas. Igen jól alkalmazkodik. Gondolkodásmódja flexibilis, hajlékony, vagyis sohasem korlátolt vagy merev. A monotóniát nem tűri, gyűlöli az egyhangúságot. Vágyódása az újra, és befogadóképessége akadályozza meg azt, hogy az érzelmi behatások és nyomukban fellépő hangulatváltásai drámai módon befolyásolják az életét. Hatalmas jelentőséget tulajdonít az érzelmeknek. Nincs benne uralmi vágy, úgy tud alárendelődni egy erősebb személyiségnek, hogy közben boldog. főleg akkor, ha ebben a kapcsolatban megfelelő támaszt is talál.


“0” vércsoport:
Az “AB” csoporthoz hasonlóan intenzív érzelmi életet él. Mégsem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Azt szereti, ha inkább partnere alkalmazkodik az ő érzelmeihez. Lehet számító a kapcsolataiban, mert az állandó kapcsolatkeresés mögött nem csupán érzelmi függés rejtőzhet, hanem a másik kihasználásának vágya is. Csodálatosan jó kapcsolatteremtő. Munkatársaival, környezetével azonnal oldott és jó kapcsolatokat alakít ki. Ezeket azonnal mozgósítani tudja az üzleti életben. Feltűnően sok “0” vércsoportú férfi és nő dolgozik az üzleti szférában, mint üzletkötő, vagy marketing-kommunikációs munkatárs. Sok film-, és tévésztár is e csoportba tartozik. Ennél a típusnál ugyanis a művészi tehetség keresztülvitele erővel és igen jó gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár művészként, akár üzletemberként. Telített energiával és alkotókedvvel. Ez a gyökere a siker utáni állandó vágyának. Folyton mozgásban van, belső nyugtalansága tettekre – nagy cselekedetekre – készteti. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezető lépcső következő fokára szeretne lépni. Gyakran céljainak rendeli alá érzelmeit is, bár erősen intuitív, és ez nem tudatos nála.

Sohasem adja fel. Ha energiáit kénytelen visszafojtani, azok egy idő múlva “robbanni” fognak. Tehát vagy őrült, vagy zseni lesz belőle. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át. Előfordulhat, hogy az ész elnyomja nála az érzelmeket. Talán ez az a típus, aki képes érdekházasságot kötni – persze a partnerét ilyenkor is biztosítja érzelmeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top