Heti menü cikkek

Mennyei téli leves egyszerűen

Nincs jobb egy hideg téli napon egy finom forró levesnél. Talán csak az a jobb, ha a forró leveshez még egy nagyon egyszerű ropogós kolbászchipset is kínálunk.
Mennyei téli leves egyszerűen

 

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 80 dkg burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 1-1,2 liter víz
  • só, bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve).
  1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászszeleteket, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. Egy nagy lábasban vajat hevítünk, és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő. Sózzuk-borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet, és együtt főzzük még rövid ideig.
  4. Botmixerrel turmixoljuk, és a kolbászchipsszel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top