Háztartási tippek

Azonnali folttisztítás vendéglátás közben

Jó hangulat, finom ételek, önfeledt beszélgetések és egy órási folt a hófehér abrosz kellős közepén, amiről házigazdaként nem tudod levenni a szemedet? Így tüntesd el a makacs foltokat gyorsan!
Azonnali folttisztítás vendéglátás közben

Kakaó

Ha a fehér terítőn barna pecsét éktelenkedik, akkor itasd fel, és nem kell mást tenned, mint glicerines mosószappannal langyos vízben átdörzsölni. Megoldást jelenthet még, ha tejben áztatod egy kis ideig az anyagot. Ha nem tudtál azonnal reagálni, és a folt beszáradt, akkor használj folttisztítót, de arra figyelj, hogy ne hígítsd fel túlságosan vízzel, hogy a szer minél hatékonyabban tudja oldani a foltot.

Zsiradékok

Ne várj sokáig, hogy ne ivódjon be az anyagba a folt: használj papírtörlőt a felitatáshoz, és irány a konyha! Tegyél a szennyeződésre a mosogatószerből egy keveset, és langyos vízzel dörzsöld át, majd hagyd állni 20 percet, és mosd ki. Fontos, hogy soha ne használj ilyen esetekben forró vizet, mert csak még jobban konzerválod a foltot. Ha a szennyeződés nem új keletű, akkor menj biztosra, és folttisztítós vízben áztasd az anyagot a mosás előtt.

Gyümölcslevek

Ha friss a folt, akkor nem kell megijedni, nem lesz nehéz dolgot még a meggylével sem. Gyorsan öblítsd ki langyos vízzel a textilt, majd a jól bevált mosószappannal dörzsöld be, és nagy eséllyel a pecsétnek búcsút mondhatsz. Ha későn vetted észre, és beszáradt a folt, akkor használj citromsavat vagy citrom és ecet keverékét: ebben az oldatban hagyd ázni 30 percig az anyagot, és mosd ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top