Trend

4 tipp az egészséges hajért

A genetikai kódod ellen nem tudsz tenni, de késleltetheted a hajhagymák öregedését, és tovább élvezheted a sűrű, fényes sörényedet. Akció indul!

Amikor haj anti-agingről beszélünk, akkor a hajszálakon túl a hajhagymákról és a fejbőrről is szólnunk kell, hiszen ha az utóbbi kettőről nem gondoskodsz megfelelően, oda a hosszan fiatalos, egészséges frizurád.

Haj anti-aging tippek

 

Ne mosd meg mindennap!

A víz feláztatja és sérülékennyé tesz a hajszálak külső védőburkát. Különösen a festett haj válik sebezhetővé ilyenkor, nem véletlen, hogy a színét is hamarabb elveszti a mosástól. Minden mosást kibontás és szárítás követ, amivel újabb stressz éri a frizurádat. Normál esetben szorítkozz heti két hajmosásra a hajszálaid védelmében.

Ne engedj a gubancoknak!

Haj anti-aging tippekCsomók nem csak szeles időben keletkeznek a hajadon. Az éjszaka legalább ilyen veszélyes, a gubancok imádják ezt az időszakot. A hosszú hajat mindenképpen fésüld ki alaposan és kíméletesen este, aztán fogd össze lazán a hajad egy fémgyűrűmentes, vastag hajgumival. Nappal szeles időben soha ne viseld kibontva a hajadat, sok stressztől kíméled meg a hajszálaidat. Na és a törölköző! Soha, de tényleg soha ne dörzsöld a vizes hajadat törölközővel, helyette tekerd rá, és hagyd, hogy egyszerűen leitassa róla a vizet.

Használj minden gombot a hajszárítón!

Az egyáltalán nem véletlen, hogy a hajszárítón nem csak ki- és bekapcsológomb van! A legmelegebb fokozatot elvétve használd (akkor is vesd be előtte a hővédő spray-t), ha nagyon sérülékeny, gyenge szálú a hajad, akkor csak alacsony hőmérsékleten szárítsd. A fújás erejét is szabályoznod kell, mert az ultrarövid hajat lehet teljes erővel fújni, de amikor kefével formázod szárítás közben a hajadat, akkor jobban jársz a gyengébb fokozattal. A hideglevegő-gomb sem véletlenül került rá a modern hajszárítókra! A meleg levegős szárítás után rögtön válts át hidegre, ezzel fújd át a hajadat, mert a váltással gyakorlatilag fixálod a formázást, a hajad sokkal tovább megőrzi a kívánt állapotát.

Extra tipp: Amikor körkefével húzod egyenesre a hajadat, akkor mindig fentről lefelé irányítsd rá a meleg levegőt, sokkal fényesebbek lesznek a fürtjeid!

Belülről is tápláld!

Ami a bőrödnek jót tesz, az a hajadnak is! És az egészséges hajjal együtt jár az egészséges köröm is. Az étrended tartalmazzon elegendő A-, B- és D-vitamint, no meg cinket. Ha tutira szeretnél menni, akkor kúraszerűen szedj szépségkapszulákat. Ezek mindegyike nagyjából ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza. A reklám helyett hagyatkozz az eszedre: hasonlítsd össze az összetételüket, és azt válaszd, amelyik több hasznos összetevőt tartalmaz, nagyobb dózisban, és teszi mindezt a legjobb ár/érték arányban (figyelj oda, hogy naponta hány szemet kell bevenni, mennyi időre elég egy csomag).

Haj anti-aging tippek

Extra kiegészítők a hajápoláshoz

Évente kétszer, a tavaszi és az őszi időszakban érdemes bevetni egy hajhullás elleni szérumkúrát, még akkor is, ha nincs nagy baj (most még). Ezek a szerek felpezsdítik a fejbőrben a keringést, extra tápanyagokat juttatnak be, így biztosan erősítik a hajhagymákat, és ennek folyományaként a hajszálakat is.
Ha fésűről és hajkeféről van szó, ne legyints! Minél több fajtát szerezz be, hiszen az alábbiakra biztosan szükséged lesz:

  • Bontófésű – csak ezzel fésüld a vizes hajadat.
  • Tupírfésű – egyes frizurák kialakításánál elengedhetetlen kellék, de a mindennapi tupírozásról lebeszéllek.
  • Légpárnás kefe – az esti hajápoláshoz nélkülözhetetlen.
  • Körkefe – a hajad hosszától függően válaszd meg az átmérőjét, a fejtetőn ezzel tudod megemelni a hosszú tincseket, hogy dúsabb hatása legyen.
  • Lapos kefe – döntően a rövid haj szárításához használjuk, ha azt akarjuk, hogy a fejre simuljanak a tincsek.
    Haj anti-aging tippek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top