Gyermeked egészsége

3 dolog, amiért fontos tejet innunk

Nap mint nap hallhatjuk, hogy a tejnek és a tejtermékeknek milyen fontos a szerepe a táplálkozásunkban. Miért is? Többek között azért, mert kiváló energia-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás, másrészt pedig a tej összetétele ideális a kalcium felszívódásához.

3 dolog, amiért fontos tejet innunk1.    A tejben található fehérjék úgynevezett teljes értékű fehérjék, amelyek elengedhetetlenek többek között csontjaink és izmaink fejlődéséhez és regenerálódásához. Ezen kívül a tej-és tejtermékek a kalcium kitűnő forrásai, hiszen az összetétele ideális a kalcium felszívódásához, hasznosulásához.
2.    Ha már kalcium, akkor fontos megemlíteni, hogy életkortól és nemtől függően, mindössze egyetlen pohárnyi, 2 dl tej napi kalciumbevitelünk 25-30 százalékát biztosíthatja. Ez a fontos ásványi anyag elengedhetetlen a megfelelő csontozat és fogazat képzéséhez és épségének fenntartásához.
3.    Szervezetünknek naponta minimum 2-2,5 liter folyadékra van szüksége, amelyből 1,5-2 litert italokkal fogyasztunk el. Jó tudni, hogy a tej és más tejes italok is jelentősen hozzájárulnak e mennyiség eléréséhez.

3 dolog, amiért fontos tejet innunk+1 tipp: Annak, aki önmagában nem szereti a tejet, mindenképpen érdemes bevetnie egy trükköt. Kanalazzon a tejbe NESQUIK kakaó italport*, és máris kész az ízletes ital, amely nagyszerű napindító lehet a kiegyensúlyozott reggeli részeként. A megújult receptúrájú NESQUIK kakaó italpor a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges D-vitamint, valamint a kognitív (szellemi) képességük fejlődését – többek között a gondolkodást, memóriát, koncentrációt – elősegítő vasat is tartalmaz. Jó hír azoknak, akik jobban kedvelik a hideg kakaót: a hőmérséklet nem befolyásolja a vitaminok és ásványi anyagok hatását, felszívódását.

3 dolog, amiért fontos tejet innunk

*200 ml zsírszegény tej és 3 teáskanál NESQUIK kakaó italpor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top