Gyermeked egészsége

6+1 tény a reggeliről

Reggelizzünk!
6+1 tény a reggeliről

1.    A megfelelő napindításhoz elengedhetetlen a reggeli, amelyre kiemelten szüksége van szervezetünknek az éjszakai 8, de akár 12 órás nem evést követően.

2.    A nap első étkezésének a napi energia-, így tápanyagbevitelünk 20 százalékát ajánlott biztosítania, amit egyetlen más étkezés sem pótolhat egy kiegyensúlyozott étrendben.

3.    A kiegyensúlyozott reggeli tartalmaz teljes értékű gabonából készült élelmiszert, például teljes kiőrlésű kenyeret, péksüteményt vagy gabonapelyhet; tejet, tejes italt, egyéb tejterméket vagy egyéb, teljes értékű fehérjeforrást; zöldséget vagy gyümölcsöt; illetve innivalót.

4.    Naponta minimum 2-2,5 liter folyadékra van szüksége a szervezetünknek, amelyből 1,5-2 litert folyadékokkal fogyasztunk el. Jó tudni, hogy nem csupán a víz, a tea vagy a gyümölcslé lehet jó választás, a tej és a tejes italok – így a kiegyensúlyozott reggeli részeként egy pohár NESQUIK kakaó is – hozzájárulnak a szükséges mennyiség eléréséhez.

5.    A közös reggelizés, amellett, hogy jó színtere lehet az együtt töltött családi alkalmaknak, hozzájárul a gyermek megfelelő táplálkozási szokásainak kialakításához is.

6.    Összességében számos vizsgálat bizonyította, hogy azok a gyermekek, akik mindennap reggeliznek, jobb szellemi teljesítményre képesek, így fontos, hogy ne engedjük el őket tápláló reggeli nélkül!

+1 A reggelinek teljes értékű fehérjét is kell tartalmaznia. Ilyen például a tej, amely előnyös fehérje-összetételén kívül jól hasznosuló kalciumforrásnak számít. Éppen ezért nagyszerű napindító lehet egy kiegyensúlyozott reggeli részeként egy pohár kakaó ital* – amely a tej természetes összetevőivel –, a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges D-vitamint tartalmaz, továbbá vasat, amely elősegíti a gyermekek kognitív (szellemi) képességének fejlődését, többek között a gondolkodást, memóriát, koncentrációt.

*200 ml zsírszegény tej és 3 teáskanál NESQUIK kakaó italpor

6+1 tény a reggelirőlÍme, egy tápláló reggeli

Egy szelet magvas kenyér vékonyan megkenve margarinnal, két vékony szelet sovány sajt, 5 szelet kígyóuborka. Mellé egy pohár NESQUIK kakaó (2 dl zsírszegény tejjel és 3 kiskanál NESQUIK kakaóporral.
Energia: 468 kcal
Fehérje: 24 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 63 g
Élelmi rost: 10 g

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top