Gyermeked egészsége

Kiegyensúlyozott reggeli

Mindenkivel előfordul, hogy reggel késében van és csak egy gyors kávéra, esetleg még egy szelet parizeres kenyérre marad ideje indulás előtt. Egy óra múlva pedig már korog a gyomor, ha pedig minden reggel így indul, akkor állandósul a fáradékonyság. Mert egy kiegyensúlyozott reggelihez több kell.
Kiegyensúlyozott reggeli

A reggelizés számos fontos funkcióját indítja el a szervezetnek, többek között az energiatermelés is ehhez kötődik. Ha nem kielégítő a napindító étkezés, egész nap harmatosan tudunk majd csak teljesíteni, ám ha változatos a reggeli, jobb lesz a koncentráció, energikusabbak leszünk, és délig teljes erőbedobással tudunk dolgozni. Nem csak mi, felnőttek, de a gyerekek is az iskolában.

Az alap: protein

A jó reggelinek az alapja a proteinben dús ételek. Ez segyt a koncentrációban és tartja egyensúlyban a szervezet működését. A legjobb proteinforrások a tojás és a tejtermékek: sajt, joghurt, tej vagy tejes italok, például kakaó és a sovány felvágottak.

Az energiatartalék: szénhidrátok

Elegendő szénhidrát nélkül nagyon hamar kifogysz majd a szuszból és se kedved, se erőd nem lesz majd semmihez aznap. A szükséges energiát könnyen magadhoz veheted zöldségekből, gyümölcsökből, teljes értékű gabonát tartalmazó élelmiszerekből.

Kiegyensúlyozott reggeli


Állóképesség: zsírok

A zsír a hosszú távú teljesítőképességhez szükséges. Persze nem mindegy, hogy milyen formában veszed magadhoz. Legjobb, ha magvakat, diót, mogyorót, oliva bogyót vagy avokádót eszel.

A jó hangulat: kellemes ízek

Az egészséges táplálkozást nem azt jelenti, hogy hasznos, de ízetlen ételekkel tömöd magad. Egy kis leleménnyel kifejezetten élvezetes menüket is összeállíthatsz: használj bátran fűszereket, mézet, gyümölcsdarabkákat, hogy feldobd a reggelit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top