Gyermeked egészsége

A csodálatos kakaó

A kakaót mindig is különleges rajongással vették körül és nagy becsben tartották ősidők óta. A maják, inkán és azték indiánok gazdag elöljárói szent italként fogyasztották vallási ceremóniákon, manapság pedig világszerte hörpölik élvezettel kicsik is nagyon egyaránt reggelenként a forró, ízletes italt.
A csodálatos kakaó

Hogy miért is volt az amerikai őslakóknak olyan fontos a kakaó, arra könnyű válaszolni: frissítő, élénkítő, betegségeket távol tartó, harci és szerelmi kedvet fokozó hatását hamar felismerték, és nem volt a környezetükben még egy olyan növény, amelyben ennyi fontos, pozitív tulajdonság egyesült volna. Valóban így van: kevés olyan ajándéka van a természetnek, amelyben egyszerre ilyen koncentráltan vannak jelen az egészséghez és a kellemes élethez fontos anyagok.

Frissesség és egészség egy magocskában

A kakaó több mit 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz. Egy szem kakabab az ásványi anyagok valóságos kincsesbányája, amibe bőkezűen zsúfolta bele a természet a foszfort, magnéziumot, káliumot, rezet, és az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitaminokat. Valamennyi nélkülözhetetlen a szervezetünknek az egészséges, kiegyensúlyozott működéshez.

Rendkívül hatékony antioxidánsai az szív és érrendszeri betegségek kialakulásának veszik elejét és gátolják a daganatos betegségek kifejlődését is.

A csodálatos kakaó

Teobromin és koffein tartalma serkentőleg hat az elmére és jótékony segítője a fokozott koncentrációt igénylő szellemi erőfeszítéseknek. Vizsgaidőszakban, szellemi munkát végző embereknek kiváló és főként egészséges “doppingszere” a kakaó. Ráadásul afrodiziákumként is működik…

A kakakó rostokban gazdag – legalább 20 százaléka elemi rost – ez pedig az emésztést segíti.

Családi percek

A kakaót a gyerekek és felnőttek is egyformán szívesen fogyasztják. A közös családi reggelik élményét egy bögre finom kakaó csak tovább emeli, és a kakaó íze, illata évekkel később is felidézi a felnövő gyerekekben ezeket a boldog, gondtalan pillanatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top