Gyerekjáték

Készítsetek játékot közösen – kreatív időtöltés a gyermekkel

Mennyivel nagyszerűbb időtöltés, ha a gyerekünkkel együtt készítjük el a játékait annál, mintha órákig plázázunk és hisztirohamok közepette, idegölő sorbanállás után, pár ezer forinttal könnyebben érkezünk haza, nem? Ha együtt szeretnél a gyerekeddel szórakozni, készítsétek el közösen az alábbi egyszerű, de ötletes játékokat.

Indításként lássunk néhány igen egyszerű, de nagyszerű játékötletet. Mindegyik pillanatok alatt elkészíthető, de amilyen hamar megcsináljátok, olyan emlékezetes marad majd a csemetének!

Megnézem
Összes kép (1)

Most pedig lássuk, hogyan készítsünk ujjbábokat. Először a legegyszerűbb verzió, a gumikesztyűből vágott játékot csináljuk meg.

Megnézem
Összes kép (1)

 Ha már szereztünk egy kis gyakorlatot, jöhetnek a bonyolultabb ujjbábok. A Minion figurát például biztosan értékelni fogják a gyerekek!

Megnézem
Összes kép (1)

 Maradjunk még a figurális játékoknál. Az alábbi robotkolónia papírból készül. A profibbak számítógéppel rajzolják és kinyomtatják. Ha viszont kézzel készül, a gyerek is jobban bele tud folyni a gyártásba. 

Megnézem
Összes kép (1)

 A robotok után jöjjön egy marionett sárkány! Ez is papírból készül.

Megnézem
Összes kép (1)

 A papír kiváló játék alapanyag. Lovagvárat is gyárthatunk belőle (vagy babaházat például). Nézzük most, hogyan készül el 20 perc alatt a vár. 

Megnézem
Összes kép (1)

Ilyen az, amikor játékból készítünk játékot. A legtöbb háztartásban akadnak sehova sem tartózó LEGO darabok és különféle építőjátékok, amikből egy kis kézügyességgel pompás sakkot vagy más táblajátékot készítünk:

Megnézem
Összes kép (1)

Végül egy szokatlan, értelmetlen, de pompás játék jön: a sétáló dobozok!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top