Grill Sarok

Pikáns ketchupos grillezett oldalas grillezett ananásszal és quesadillas-val

Az oldalas az egyik legjobb grill alapanyag: titka a finom pác és a sütés. Mi most grillezett ananásszal és barbecue szósszal feldobott quesadillas-val kínáltuk, és osztatlan sikert arattunk!

Pikáns ketchupos grillezett oldalas grillezett ananásszal és quesadillas-val

Mézes-pikáns ketchupos grillezett oldalas grillezett ananásszal és quesadillassal

 Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg oldalas (feldarabolva)
  • Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
  • 6 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál étolaj
  • só, bors, 1 cm gyömbér reszelve + 1 egész vöröshagyma

A körethez:

  • 1 db ananász
  • 4 db tortilla lap
  • 20 dkg sajt (pl. cheddar)

1. Az oldalast sóval, borssal és reszelt gyömbérrel fűszerezett vízbe tesszük egy egész hagymával együtt, és lassú tűzön kb. 50 perc alatt puhára főzzük.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bekenjük vele az oldalast, majd grillen megsütjük.

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.

3. Az ananászt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és grillsütőn pár perc alatt megsütjük.

4. A quesadillas-hoz egy tortilla lapot vékonyan megkenünk a barbecue szósszal és alaposan megszórjuk reszelt sajttal, ráterítünk egy másik tortilla lapot, és száraz serpenyőben átsütjük.

5. A grillen sült oldalas darabokat a grillezett ananásszal és a barbecue szósszal és sajttal töltött, kisebb cikkekre vágott quesadillas-val tálaljuk.  

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top